Як виглядає жіночність ?

Цим довгочитом хочу насамперед знайти відповідь для себе та поділитись з читачами роздумами, що були в процесі.

Як ми знаємо, багато стереотипів нам ( свідомо чи не зовсім) западає в голову з дитинства. Пам'ятаю давнішні мамині розповіді про те, якою має бути справжня жінка. На думку моєї мами справжня жінка має мати “хімію” ( себто, гарну зачіску, стрижку, укладку , в сучасному розумінні), чорні колготки, туфлі на каблуках, кольорову, хустку на шиї і маленьку сумочку для помади. Оскільки моя матуся працювала технологом на виробництві хліба, то виглядати так - певно то була її мрія. Частинка цієї мрії запала в голову і мені.

Моє покоління бачило найрізноманітніші стилі одягу - від яскраво-їдючих “лосін” до одягу в стилі “оверсайз”. І ще більше було стереотипів щодо зовнішнього вигляду, ваги, ролі, кар'єри, поведінки жінки у суспільстві. І це все, такими собі частинками, нашарувалось у моїй голові, наче той вапняк за тисячі років.

І тепер, коли я можу самостійно формувати свій гардероб, звички, поведінку, стиль життя, почуваюся трохи розгубленою: то що ж мені обрати? Високі підбори чи зручні кросівки? Плаття, спідницю чи джинси? Блузку чи футболку? Стильну укладку чи зав'язати волосся в пучок і кепку? Усі перші варіанти підкреслять мої жіночі принади та статуру, проте в такому одязі не завжди комфортно і якось доводиться себе постійно контролювати, “тиждівчинка”. Усі другі варіанти дають відчуття зручності, проте нещодавно почула думку збоку, що так я схожа на хлопчурку і ця думка у мене в голові майже щоразу, коли взуваю кросівки. Може хтось скаже мені, що я сильно переймаюсь думкою оточуючих. Є трохи і я над цим працюю.

Чому саме тему одягу я торкнулась спершу? Бо, як ми усі знаємо, спочатку відбувається візуальне сприйняття людини. Проте поняття “жіночність” значно глибше і воно має має багато нашарувань. В моєму розумінні важливими складовими є інтелект, відповідність поведінки, гарні манери, внутрішній спокій, достатній рівень впевненості у собі, своїх вміннях та навиках, вміння відстоювати свої кордони та поважати чужі, відчуття власної сили, притаманній лише жінкам. Я навмисне не чіпаю поняття “гарної господині, мами і хранительки сімейного вогнища”, бо вважаю їх своєрідним рудиментами, які вже давно не є основними характеристиками жіночої частини людства. Сучасна жінка вбачає свою роль та призначення не лише в організації та підтримці побуту своєї сім'ї. Її грані дуже різноманітні і не знають меж.

Як бачите, тема досить обширна і дискутувати, розкривати її можна довго і, впевнена, що у кожного є що додати від себе. Мій головний інсайт, який я отримала, працюючи над цією статтею звучить так: жіночність - це те, що ти відчуваєш. Якщо ти наповнена нею, любов'ю до себе, свого тіла, своєї справи, то вигляд це може мати дуже різноманітний.

А що думаєте ви з цього приводу? Цікавить думка чоловіків - як ви бачите жіночність ?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Аліна
Аліна@alina

166Прочитань
28Автори
8Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Інтернет - це ширма чи простір?

    На написання цього довгочиту мене підштовхнув один пост, що випадково потрапив мені на очі.

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми
  • Злам ілюзій - це і є шлях до зростання.

    Чи потрібні нам ілюзії? Де межа між ілюзіями та реальним очікуванням від майбутнього? Моє суб'єктивне бачення цієї теми- у новому довгочиті

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Я тут задля досвіду

    Подорож в тисячу лі починається з першого кроку. Мені здається, що саме це я зараз і роблю - починаю свій шлях.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

  • Дорого не вчитись і не знати

    Вчора консультував свого давнього клієнта, власника бізнесу, по темі фінансової грамотності. Загалом все традиційно - складаємо фінансову модель, далі фінансовий план на 10 років і інвестиційний план на той самий період.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Дорого не вчитись і не знати

    Вчора консультував свого давнього клієнта, власника бізнесу, по темі фінансової грамотності. Загалом все традиційно - складаємо фінансову модель, далі фінансовий план на 10 років і інвестиційний план на той самий період.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес