Як витягнути кліща (відео)


Загубивши час необережно прогулюючись лісом, або насолоджуючись природою в парку, можна зазнати неприємного сюрпризу - укус кліща. Кліщі - це маленькі паразити, які прикріплюються до шкіри людини та тварин, щоб поживитися їхньою кров'ю. Але не панікуйте! Витягнення кліща може бути простим і безпечним процесом, якщо ви дієте правильно. Ось кілька кроків, які вам допоможуть:

  1. Знайдіть кліща: Після перебування в зоні, де можуть бути кліщі, перевірте своє тіло та одяг на наявність кліщів. Зверніть особливу увагу на місця, де шкіра тонка, такі як пахви, пахова область, задній бік колін та волосиста частина голови. У дітей ще грудна клітині і живіт.

  2. Використовуйте пінцет: Візьміть тонкий пінцет або спеціальний інструмент для витягування кліщів. Його можна купити у аптеці, вартує копійки, але може зберегти здоров'я. Стежте за тим, щоб пінцет був чистим і мав тонкі кінчики. Можна попередньо його обробити медичним спиртом, або ж продезинфікувати іншим доступним методом.

  3. Уважно витягніть кліща: Для цього покладіть пінцет близько до шкіри, якомога ближче до голови кліща, і повільно, але рішуче, підніміть його. Зверніть увагу, що не треба стискати або стискати тіло кліща, оскільки це може спричинити виливання забрудненої крові в вашу шкіру.

  4. Перевірте цілість кліща: Після витягування кліща переконайтеся, що весь кліщ був витягнутий. Якщо частинка залишилася в шкірі, витягніть її за допомогою пінцета. Уникайте використання голок або гострих предметів, оскільки це може призвести до пошкодження шкіри і занесення у рану інфекції.

  5. Очистіть рану: Після витягування кліща обробіть місце укусу антисептиком, таким як перекис водню або спеціальний антисептичний розчин. Це допоможе запобігти інфекції.

  6. Спостерігайте за симптомами: Після укусу кліща слідкуйте за будь-якими незвичайними симптомами, такими як почервоніння, висип, пухирі, почуття слабкості або лихоманка. Якщо у вас виникають серйозні симптоми, обов'язково зверніться до лікаря.

Важливо пам'ятати, що витягнення кліща - це лише перший крок. Після цього рекомендується зберігати кліща у закритому контейнері, якщо потрібно буде провести лабораторні дослідження. Також розповідайте про укус кліща своєму лікарю, особливо якщо ви помітите будь-які незвичайні симптоми. Попередбте також інших людей, які були поряд з вами, коли відбувся перший контакт з кліщем, їм також дуе уважно потрібно перевірити себе на наявність кліщів.

Нагадую, що найкращим способом запобігання укусу кліща є використання захисного одягу та репелентів, а також уникається безпосередній контакт з високими травами і кущами.

Будьте обережними та приймайте необхідні заходи для захисту себе та своєї сім'ї від кліщів.

Народний метод видалення кліщів. Він не рекомендується до застосовування, бо є велика ймовірність того, що кліщ від паніки випорожниться у рану і відбудеться інфікування. Проте, це метод є найпростішим та найдієвішим при ранній стадії укусу кліща коли він ще не встиг набратись крові.

Для видалення кліща народним методом у домашніх умовах, вам потрібно взяти ватну паличку і будь-який крем. Набраши на ватну паличку крему, потрібно кілька секунд по колу поводити нею біля кліща, поки він сам не відчепиться від тіла.

Відео як витягнути кліща
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Швидкі Новини
Швидкі Новини@novyny1

877Прочитань
1Автори
6Читачі
На Друкарні з 27 травня

Більше від автора

  • Максим Галкін заспівав українську пісню

    Відомий радянський артист Максим Галкін, заспівав українською, патріотичну пісню. На сцені, Галкін у Варшаві заявив, що гарний українець. Галкін співає українською не вперше, але що він гарний українець заявив вперше.

    Теми цього довгочиту:

    Відео
  • Звернення Путіна до Пригожина

    Термінове звернення путіна до народів росії! Путін звернувся до росіян у зв'язку з переворотом Пригожина і ЧВК Вагнер захоплення Ростова і генштабу. Путін віддав наказ розібратися з Пригожином і пдтримав Шойгу.

    Теми цього довгочиту:

    Путін
  • Переворот! Пригожин звернувся до путіна з Ростова

    Сьогодні зранку росія новини нам дала. ЧВК Вагнер захопила Ростов, аеродром і штаб російської армії. Сам Вагнер записав звернення до путіна де оголосив втрати росії. Він підтверджує, що в день росія має втрати більше тисячі.

    Теми цього довгочиту:

    Прігожин

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається