Холодний душ — це твій абсолютний імунітет

Стрес – це природна частина нашого життя. Я маю на увазі стрес від холоду та спеки, помірне голодування, фізичні навантаження та інше. Якщо вплив цих чинників на наш організм буде постійним і помірним — ми ставатимемо все сильнішими. Наприклад, можна здобути абсолютний імунітет.

У наш час люди практично перестали жити у природному стресі. До цього, всю історію людства, ми часто мерзли, голодували і смажились під сонцем. Це був природний процес зміцнення. Такий принцип підвищення біологічних параметрів людського організму лежить в основі сучасного поняття “гермезіс”. Цією статтею я відкриваю велику тему природного біохакингу, котра дуже захопила мене декілька років тому.

Люди перестали жити у природному стресі, але живуть у постійному психологічному стресі! Це не властиво природному середовищу. Десь у саванні, коли косуля відчуває наближення лева, уже за мить вона біжить із усіх сил. Всі її фізіологічні параметри досягають свого максимума. Проте, щойно погоня закінчується, косуля знову починає безтурботно щипати листя. Це тому, що вона не може перебувати у постійному стресі, що десь поруч мешкає лев.

Отже, гермезіс — це помірна дія стресових чинників на організм з метою підвищення його біологічних параметрів. Простими словами, гартування. І зараз я розкажу вам, як за допомогою звичайного холодного душу, зробити своє тіло практично невразливим до хвороб. Насправді, вам не доведеться вмирати від холоду і лізти під крижану воду щоранку. Чи бігати до ополонки при -20. Тут ви також знайдете омріяний комфорт у нарощуванні своїх можливостей. Адже у цій справі головне — методичність та дисципліна.

ПЕРЕВАГИ ХОЛОДНОГО ДУШУ

Почнемо із переваг, котрі ви отримаєте від дії на ваш організм холодної води.

1) Ви схуднете без зайвих зусиль.

Досліди свідчать, що ЛИШЕ завдяки холодному душу процеси схуднення у вашому організмі зростуть на 100–300% (без додаткових чинників, фізичних навантажень чи обмежень). Тобто, ви будете пасивно позбавлятись зайвих кілограм.

Стрес від холодної води спричинятиме спалення білого жиру і створенню бурого жиру. У чому різниця? Якщо коротко, білий жир — це енергетичні запаси організму, а бурий — захист від низьких температур. Бурий жир не має таких об’ємів, як білий.

2) Покращення роботи мозку.

Дія холодної води сприяє нейрогенезису — утворенню нейронів і зв’язків між ними. Якщо ви втомились від інтелектуальної роботи, то встаньте і прийміть холодний душ. Відчуєте себе абсолютно оновленим і робота постане перед вами у іншому світлі.

3) Хороший настрій щодня.

Як це не парадоксально, але дія СТРЕСУ на ваш організм, буде знижувати ДЕПРЕСІЮ у вашій голові. Під час прийому холодної води, у організмі відбуватиметься викид гормону норадреналін, котрий допомагає нам справлятись із життєвими ситуаціями (це той що «бий», а не «біжи»).

4) Ваше тіло ПРАГНЕ холоду.

Виростуть всі параметри організму. Під час прийому холодного душу відбуватиметься мимовільне скорочення (тренування) м’язів і судин. Покращуватиметься стан шкіри (холодна вода напряму стимулюватиме епітелій організму), а також стан суглобів і сухожиль. Не будемо заглиблюватись у деталі, просто змиріться із тим, що низькотемпературні впливи уповільнюватимуть катаболізм колагена…

5) Імунітет «нахаляву».

Ваш імунітет буде рости, як тісто на дріжджах. За рахунок чого? Рівень лейкоцитів у крові виросте. Через якийсь час ви, запевняю, почнете відчувати себе залізною людиною, поруч із людьми, котрі будуть активно хворіти взимку (бо холодно!), восени (бо сезон!), навесні (бо після зими, нема вітамінів) і навіть влітку (підкажіть, що це може бути: піднялась температура до 38, озноб і горло?..).

ЯК ПРИЙМАТИ ДУШ?

А тепер я відкрию вам таємничу техніку цього біохакінгу. Отже, заходите спочатку у душ і приймайте його так, як ви звикли — гаряча вода, миєтесь із гелем. І от у кінці, коли звична процедура закінчена, перемикаєте душ на абсолютно холодну воду і занурюєтесь під струмінь НА КІЛЬКА СЕКУНД. Вимикаєте воду і витираєтесь. І так робите КОЖЕН ДЕНЬ (можна — двічі на добу).

Головні ключі практики:

✔ занурюватись ВАРТО із головою (як варіант — ополіскуйте обличчя). Якщо у вас від цього заболить горло чи почнеться нежить – то не мочіть голову.

✔ приймайте душ кілька секунд, а точніше — по відчуттях. Якщо ви відчули стрес і стояти більше під потоком води стає нестерпно холодно — припиняйте. Зрозумійте: суть не у ТРИВАЛОСТІ прийому, а у РЕГУЛЯРНОСТІ!

✔ робіть процедуру кожного дня. Можете пропустити, якщо прихворіли, чи простудили м'яз, тому що убивати себе не треба, але намагайтесь бути РЕГУЛЯРНИМИ.

✔ закінчуйте завжди холодною водою, а не гарячою. Навіть перед сном – організм чудово засне.

✔ рухайтесь, коли приймаєте холодний душ. Краще легенько тупцювати на місці, щоб стимулювати всі процеси у тілі.

✔ відкрийтесь холоду. Це дуже важливий ключ! Не можна напружуватись, очікувати холодну воду, як щось страшне, як покарання своєму неслухняному тілу. Навпаки: розслабтесь і прийміть холод. Тоді клітини вашого організму відкриються новим, прекрасним процесам.

ПІДСУМОК

Замінивши щоденний психологічний стрес на природний (фізичний), ви отримаєте абсолютний імунітет, чудове самопочуття і багато енергії цілком безкоштовно. У цьому і полягає вся краса природного біохакингу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ostap Sokoliuk
Ostap Sokoliuk@WdGMCXDmbdPMK8S

636Прочитань
18Автори
15Читачі
На Друкарні з 17 червня

Більше від автора

  • Самсара України (част. 2)

    “Хто ти?” Мені не подобається це питання. Воно для мене нічого не значить. “Звідки ти прийшов і куди прямуєш?” — ось таке для мене найбільш значуще.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Самсара України

    Це початок мого фантастичного, художнього роману про Україну, війну та боротьбу із пітьмою.

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Вам також сподобається

Коментарі (5)

@WdGMCXDmbdPMK8S А який саме холодний душ ви пропонуєте? Я маю на увазі, чи одразу після основного душу вмикати холодну на максимум? Чи все ж починати з менш холодної? І чи варто замінювати гарячу вводу в основному душі на холодну?

Вам також сподобається