5 порад для себе у минулому

Це найголовніше, що я дізнався за 40 років свого життя.

Насправді, за 37 років. Мені 37 років. І я часто думаю про те, яке життя прожив. Які рішення приймав. Які цінності були у мене. Я сформулював для себе 5 найважливіших порад життя. Якби я міг їх якось передати минулому молодому собі, то, повірте, моє життя кардинально змінилося би. Можливо, я би став другим Стівеном Кінгом. Або третім. Чи четвертим.

Порада 1 — Не зважай на свою зовнішність. Це найменше про що треба непокоїтись.

Із дитинства ми звикли звертати всю увагу на зовнішність. Красиві діти ставали популярними, некрасивих — цькували. Проте із часом виявилось, що все це дурниці. Красиві часто не досягали нічого або ставали нещасливими. А умовно некрасиві або виростали, стаючи гарними і привабливими, або ставали успішними та щасливими.

Пам’ятаєте казку про гидке каченя? У житті я бачив таких прикладів мільйони!

Порада 2 — Вибирай своє оточення.

Ще зі школи ми любили «тусуватись» із поганими компаніями. Чим гірша компанія — тим крутіше. Можливо, переважна більшість вважає, що це не критично для тебе. Що якщо у тебе на долі написано стати успішним підприємцем, то ти цього досягнеш, не зважаючи ні на що.

На жаль, ні. Твоє оточення має критичний, вирішальний вплив на твою долю. Скажи мені хто твій друг, і я скажу хто ти. У житті я знаю мільйони прикладів людей-невдах, котрі товаришують із людьми-невдахами. Від самого початку свого життя товаришуй із кмітливими, розсудливим, цікавими людьми.

Порада 3 — Став цілі і рухайся до них. Не пливи за течією.

Прикро зізнатись, але більшу частину свого життя я прожив безцільно. Знаю, що у США і Європі навпаки існує певна одержимість цілями. Проте вони часто не «рідні» людям. Люди мріють про чужі цілі. Нав’язані їм соціумом чи навіть рекламою.

Я ж просто раджу тобі, мій юний Остапе, став собі великі цілі, став собі маленькі цілі, не проводи жодного дня без невеличких цілей на день. Тому що завтра може й не бути. Тому що корабель, котрий не знає куди прямує, не прибуде у порт.

І ще: змінюй свої цілі, якщо відчуваєш, що більше не хочеш цього.

Порада 4 — Купуй чужий час. Завжди май тренера.

Я би заощадив собі багато років, якби із початку життя наймав людей виконати якусь роботу та наймав людей навчити мене. Чоловікам властивий егоїзм у цих питаннях. Вони вважають, що у всьому мають розібратись самі, або ж уже розуміються дуже добре на всьому. Наївні пацани!

Один місяць роботи із тренером, заощадить вам рік роботи. Рік роботи під керівництвом професіонала зекономить вам 5 років помилок.

Порада 5 — Гроші це поняття за яким стоїть щось інше. Одержимість грошима оманлива.

Ще в юності ми, чоловіки, боремось за увагу дівчат. А дівчата кажуть нам: де твої гроші? Де твоя машина, щоб возити мене? Де твої долари у кишенях? Ну, щось таке. Мій друг навчаючись в інституті боявся запросити на побачення дівчину, тому що у нього не було грошей заплатити за ресторан.

Я думаю, що йому треба було сказати дівчині: я би хотів запросити тебе на побачення, але у мене нема грошей. Гроші, це поняття за яким стоїть щось інше. У якийсь момент вони стануть показником твоєї реалізації у улюбленій справі, але доти вони не повинні заважати твоїм стосункам із людьми.


Пишіть у коментарях ваші 5 порад собі у минулому. Або ж пишіть, що би додали до цього списку! Давайте покращими ці поради.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ostap Sokoliuk
Ostap Sokoliuk@WdGMCXDmbdPMK8S

636Прочитань
18Автори
15Читачі
На Друкарні з 17 червня

Більше від автора

  • Самсара України (част. 2)

    “Хто ти?” Мені не подобається це питання. Воно для мене нічого не значить. “Звідки ти прийшов і куди прямуєш?” — ось таке для мене найбільш значуще.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Самсара України

    Це початок мого фантастичного, художнього роману про Україну, війну та боротьбу із пітьмою.

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Щодо тренінгу: це не зовсім чужий час-це ще й свій час на прослуховування лекцій, виконання завдань…

Іноді потрібно підлаштовуватись під графік вчителя.

Та й думка викладача не завжди збігається з твоєю. А хто має рацію, хто ні ще питання…

Коротше, я віддаю перевагу різноманітним навчальним додаткам.

Благо, зараз їх чимало.

Однак я зустрічав і чимало чудових вчителів.

Но все це дрібниці…

Взагалі я згоден з Вами.

Вам також сподобається