Як знайти ціль свого життя за 30 хвилин?

Напевно, всі люди періодично задаються питанням: «Куди я йду, і що я хочу бачити в кінці шляху?» Але не багато хто може дати на це чітку відповідь, а між тим глобальна мета допоможе в скрутну мить не опустити руки, не загубитися в житті і завжди знати, чого ти насправді хочеш. Є один спосіб, простий і складний одночасно, за допомогою якого ви можете знайти свою мету і не сумніватися в тому, що вона справжня.

Шопенгауер змальовує моторошну перспективу, але вона стає куди реальнішою, ніж коли ви взагалі не знаєте, куди ви прямуєте. Є дрібні цілі: купити будинок, завести сім'ю, заслужити повагу колег по роботі, отримати високу посаду, а великої немає.

Хтось скаже, що вона і не потрібна зовсім, що не знаючи, куди йдеш, точно не помилишся з дорогою, і це якоюсь мірою вірно.

Але якою буде ця дорога - світлим і радісним шляхом або тернистою долиною з «турботами і нестатками»? Коли людині добре, вона не думає про сенс і мету, все починається, коли їй погано, нудно, сумно. Ось тоді виникає потреба в чомусь більшому, більш глобальнішому, потрібно знайти її, щоб продовжувати рух. І добре, якщо таким маяком стане вже готова мета.

Здається, що це дуже важко, особливо коли ніколи про це не замислювався. В голову лізуть всякі нав'язані цінності, і єдиною реакцією на них виявляється: «Ця фігня не може бути моєю глобальною метою. По суті, вона взагалі нічого не значить для мене».

Для того щоб знайти мету, яка реально щось значить, не треба ходити до оракула або п'ять років прожити в монастирі. Спосіб займе від 20 хвилин до години, але перш ніж приступити, треба усвідомити декілька положень:

Готуйтеся прийняти всі варіанти.

У багатьох при слові «мета» виникає асоціація з матеріальними благами або якимись величезними досягненнями. Змиріться з думкою, що це може бути не так. Прийняти можливість того, що ваша мета буде звучати і виглядати з боку цілком прозаїчно і скромно, значить, пожертвувати манією величі заради щасливого життя.

Крім того, ваша мета не обов'язково лежить в знайомій сфері, там, де ви шукали своє призначення зі студентських або навіть шкільних років. Просто будьте готові до того, що це може виявитися щось зовсім вам незнайоме.

Тільки те, від чого добре.

Єдиний критерій справжньої мети: вона приносить задоволення. Людина прагне до постійного отримання задоволення і отримувати його можна від чого завгодно - від добре виконаної роботи, від процесу цієї роботи, від спілкування, пізнання.

Можна назвати вашу глобальну мету глобальним джерелом задоволення, якого вистачить на все життя. Так ви можете перевірити свою мету після пошуків: якщо ви не отримуєте від неї кайф, значить, це точно не вона.

Сам спосіб.

Як і обіцяно, спосіб простий:

- Усамітнюєтеся.

- Пишете на аркуші «Моя мета в житті»

- Вимикаєте думки.

- Починаєте записувати все, що приходить в голову.

Суть в тому, що коли справжня мета виявиться на аркуші перед вами, від неї буде бурхлива емоційна реакція, яка може закінчитися слізьми.

Навіщо вимикати думки?

Тому що за роки життя в вашій голові накопичилося багато ідей, щодо того, навіщо треба жити і до чого прагнути. У першу чергу на вашому аркуші з`являться саме вони, і щоб не переплутати, стежте за емоційним станом. Якщо мета не викликає ніяких емоцій, це точно не вона.

В одних людей на це може піти 20 хвилин, інші просидять цілу годину, тут все індивідуально. Головне - не здаватися. Після перших 100 відповідей, які не викликають жодних емоцій, вам може здатися, що це нерозумно і не варто витрачати на це свій час. Якщо перебороти це почуття, ви дізнаєтеся щось цінне, хіба заради цього не варто витратити зайві півгодини?

Ще під час написання можуть з'явитися кілька варіантів, які викликають у вас емоційний підйом, але не сильний. Відзначайте такі відповіді, можливо, вони - частинки глобальної мети, і по них вам буде простіше знайти основну ціль.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Василь
Василь@vasyl215

Просто щаслива людина.

244Прочитань
3Автори
7Читачі
На Друкарні з 2 серпня

Більше від автора

  • Позбався мотлоху.

    Час розпрощатися з непотребом! Як позбутися зайвих речей і створити затишний простір? Прості поради для тих, хто прагне мінімалізму.

    Теми цього довгочиту:

    Поради
  • Як Хвилина Щирості Змінює Життя.

    Сила слова і значення людської взаємодії. Як маленькі моменти щирості можуть вплинути на наше життя і життя інших людей?

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Сила кожного дня.

    Що приховує в собі кожен новий день? Як перетворити звичайне життя на неймовірну пригоду? Відповіді на ці питання ти знайдеш у цьому тексті.

    Теми цього довгочиту:

    Життя

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається