Залежності

Є речі, які заважають змінам, підживлюють страхи та утримують від поступу вперед. Мов якорі, що скинуті з швидкісного корабля.

Всі ми намагаємось триматися за звичне, відмовляючись від можливостей невідомого, маємо прив'язаності та звички, від яких варто було б позбавитись. І річ не лише про всім зрозумілі залежності від алкоголю, наркотиків, цигарок, кофеїну, сексуального задоволення, ігор та гаджетів, але й про більш складні речі, такі як стосунки та буденні звички.

"Я зруйную всі твої прив'язаності" - центральна фраза вищої сутності, що фігурує у йозі.

Прогрес вимагає змін, своєрідної жертви на алтар вічності, коли віддаючи щось дуже близьке і зрозуміле (прив'язаності), отримуєш у винагороду новий досвід та можливості. Жертва пуста без винагороди. Без неї вона перетворюється на безглузде самознищення, руйнування шансів та можливостей.

Коли щось тягне на дно, слід скинути баласт, інакше життя перетвориться на виснажливе борсання. Але спершу слід зрозуміти, що саме заважає та відкинути страхи.

Скільки разів ми казали собі, що зробимо цей крок? Скільки разів його відкладали? Залежності чіпляються до нас, мов реп'яхи. Чим довше вони тримаються за нас, тим важче їх позбутися. Але... як тільки ми це зробимо, - дивуємось, чому не зробили цього раніше?

Прогрес потребує зусиль, нічого не дається за дарма. Слід вчитися приймати рішення, аби це рішення згодом не прийнялось за нас не на нашу користь. Життя одне, і слід докласти максимальних зусиль, аби прожити його не відкладаючи все на потім. Є лише тут і зараз.

Більше на нашому каналі: https://t.me/numeri_fati

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Тетяна
Тетяна@Numeri_fati

Нумеролог

86Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 9 червня

Більше від автора

  • Пошуки себе

    Наскільки гарно ми знаємо самих себе? Свої слабкості, причину своїх вчинків, свої бажання, свої можливості? Зовнішній світ влаштований так, що нам мало часу залишається аби зануритись у себе. Домашні клопоти, робочі обов'язки, порожні балачки, цифрові розваги та інші...

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток
  • Зневіра

    Докладаючи зусиль та не отримуючи результату, рано чи пізно ми зіштовхуємось із відчуттям спустошеності та відчаю. Коли не відчуваєш власних сил, втрачаєш віру у себе та власні можливості. Це підступний стан, коли світ здається ворожим та непіддатливим.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Рішення

    Всім доводилося колись в житті приймати рішучі і доленосні рішення. Коли прив'язаності та страхи всіма силами тримають за звичне, але на рівні відчуттів та логіки ми розуміємо, що цей етап насправді вже пройдено і залишити все як є - це шлях в нікуди, шлях до застою...

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Гарні думки, досить глибокі. Хоча здаються досить простими.

Але їх глибина розкривається не всім та не одразу.

Вам також сподобається