12 способів самодопомоги для ментального здоров'я

В наших силах справитись із життєвими викликами, стресом, тривогою, зробити профілактику депресії. Ми здатні керувати своїми почуттями, будувати та підтримувати здорові відносини з іншими людьми, адаптуватися до змінюваних умов.

Питання, як саме?

Ділюсь 12 способами, які допомагають мені у моїх задачах, є моїми джерелами сили:

1. СВОЇ ЛЮДИ

Від того чи є в нас свої люди, ті, хто близький нам по духу, з ким можемо поговорити по душам, з ким розділяємо радість, хто підтримає в тяжкі часи, хто створений саме для нас напряму залежить те, чи зможемо ми протистояти стресам, депресії, тривожності, емоційному вигоранню. Близькі люди дають нам тепло єдності.

2. ЗДОРОВИЙ СОН

Наш організм потребує відновлення! Кожному з нас потрібно від 3 до 10 годин сну.

3. ТУРБОТА ПРО СЕБЕ

Піклуючись про себе, про своє, про своє здоров’я, про своє харчування ми вибудовуємо сильний простір навколо себе, ми себе робимо сильнішими.

4. ПЕРЕЗАГРУЗКА

Ми живі люди і нам для душевного благополуччя потрібна перезагрузка. Даємо собі емоційну підзарядку після робочого дня, коли виснажені, перед важливою зустріччю. Мені, до прикладу, допомагають розмови з дітьми, чаювання зі смаколиками, прогулянки на природі, просто 15 хвилин полежати наодинці з собою.

5. ПРИБИРАННЯ

Очищення свого фізичного простору значно покращує ментальне самопочуття. Миття посуду руками, замітання, миття підлоги, розкладання речей по місцям, а особливо розхламлення – загалом, коли ми прибрались в нашій голові чистота.

6. ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ

Тримати себе в тонусі корисно для будь-кого з нас. А для тих, у кого є ментальні задачі це особливо важливо. Не обов’язково виснажувати себе в тренажерному залі, достатньо 40 ходи, 20 хвилин зарядки.

7. ВЧИТИСЬ НОВОМУ

Наш мозок, наша душа потребують постійного навчання, постійного розвитку. Потрібно опановувати і прості і складні речі. Скільки б нам не було років, ким би ми не були - ми маємо Вчитись, Вчитись і ще раз Вчитись!

8. ВОДНА ТЕРАПІЯ

Зробити воду живою, заряджати воду силою позитивної думки, силою добрих слів, отримати силу від водних процедур, контрастний душ у поміч. Прийнятий душ, прийнята ванна не лишень робить наше тіло чистим, а й оздоровить душу й підніме силу духу. Прийняття душу – це не лише гігієнічна процедура, це обов'язковий тонізуючий й розслабляючий ритуал після трудового дня. Вода – це життя.

9. ІНФОРМАЦІЙНА ПІДЗАРЯДКА

Від того, яку інформацію ми впускаємо в себе, чому приділяємо свою увагу залежить те, як ми себе почуваємо, чим ми наповнюємось. Відео, книги, фільми, новини, розмови – все це напряму впливає на те, як ми сприймаємо дійсність, як реагуємо на виклики сьогодення. Наповнюємось тим, що дарує нам позитивні емоції. Ігноруємо негатив.

10. ПРАКТИКА ПОДЯКИ

Чи вміємо ми бути вдячними, чи дякуємо Всесвіту, Богу за все хороше, що маємо залежить, що і як буде в нашому житті, в нашій дорозі.

11. ХОБІ

Заняття улюбленою справою, особливо творчість дарує нам задоволення, дає нам наснагу, це золотий ключ до невичерпної енергії.

12. ПІДВИЩЕННЯ ДОХОДУ

Коли ми вирішили квартирне питання, коли дозволяємо собі здорове різноманітне харчування, бажаний гардероб, вдовольняємо свої хотілки – ми автоматично укріплюємо своє ментальне, психологічне і душевне здоров'я.

Підтримувати себе потрібно комплексно. Робити все з любов’ ю, любити те, що робимо, отримувати задоволення від життя, від кожного нашого кроку – найкраща профілактика і терапія для ментального здоров’я.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ОН
Олена Наливайко@Olena_Elena

1.8KПрочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • ✨Людина серед людей

    «Найбільше стадо ненавидить Людину, яка думає інакше! Воно ненавидить не так його власну думку, як Сміливість цієї людини мислити на самоті!

    Теми цього довгочиту:

    Людина
  • 4 принципи, як згенерувати власний успіх і притягнути удачу

    Чому одні з нас проживають щасливі життя, сповнені вдалих моментів і шансів, тоді як інші відчувають одну біду за іншою? В більшості своїй ми самі формуємо свою удачу, хорошу чи погану. Як саме?

    Теми цього довгочиту:

    Успіх
  • Стильне Сьогодні

    Сьогодні стиль і мода доступні. Ми владні змінити свою реальність і це починається зі зміни гардеробу. І сьогоднішній наш настрій коригується одягом, потрібно лишень опанувати гардеробну терапію.

    Теми цього довгочиту:

    Гардеробная Терапія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається