13 викликів, з якими стикаються індивідуальні підприємці

Зміст
Я, автор цієї статті, запрошую вас підписатись на Телеграм канал моєї команди, де ви знайдете цікаві статті та новини на тему бізнесу, технологій, мови та культури.

Бути фізичною особою-підприємцем нелегко. Існує безліч перешкод, з якими ви стикаєтеся, коли починаєте свій бізнес з нуля. ФОП відрізняється від компанії головним чином рівнем автономії, яку має власник бізнесу, та тягарем, який він має нести самостійно. Ось тринадцять викликів, з якими стикаються підприємці, і які можуть стосуватися більшості з них.

Жонглювання продажем і доставкою

Бути підприємцем означає, що ви повинні продавати свій продукт і виконувати обіцянки самостійно. Знайти правильний баланс між цими двома завданнями може бути досить складно. Підприємець відповідає за кожен аспект бізнесу, від продажу до маркетингу. Таким чином, пошук правильного балансу між утриманням існуючих клієнтів та завоюванням нових ринків - це завжди виклик для підприємця.

Перевантаженість функціями

Маркетинг, логістика, операційна діяльність, продажі, розробка продукту. Від вас вимагається жонглювати всім цим. Це може бути досить складно, і відчуття тривоги з цього приводу стає звичним явищем.

Особистий та професійний розвиток

На відміну від компанії, де за професійний та особистий розвиток може відповідати інша людина або команда, в соло-підприємництві легко забути про розвиток через те, що різні види діяльності вимагають вашого часу.

Зосередженість на меті

Маючи так багато справ, підприємцям легко втратити з поля зору життєво важливу мету, яку вони переслідують. Займаючись іншими елементами бізнесу, ваша увага може розсіюватися. Самостійне ведення бізнесу вимагає високого рівня самодисципліни та зосередженості. Таким чином, середньостатистичний підприємець в той чи інший момент бореться з проблемою збереження фокусу, жонглюючи кількома видами діяльності.

Невизначеність

Ризик і невизначеність повинні бути синонімами підприємництва. У випадку з ФОП, усім керує одна людина, що ще більше підвищує ставки. Невизначеність іноді може навіть призвести до закриття бізнесу.

Управління ризиками

Кожне рішення, яке ви приймаєте як підприємець, пов'язане з ризиком. Декому важко оцінити рівень ризику або вирішити, чи вартий певний проєкт того, чи ні. Оскільки всі рішення у приватному підприємництві приймає одна людина, вона неминуче стикається з проблемою управління ризиками.

Розробка бізнес-плану

Розробка надійного бізнес-плану може бути непростою справою. А не розробити його означає, що ви пливете на човні без компаса. У будь-якому випадку, на вашому шляху обов'язково виникнуть перешкоди.

Підтримка бізнесу

Сімдесят відсотків стартапів зазнають невдачі протягом першого року. Підтримка вашого бізнесу в довгостроковій перспективі та забезпечення зростання може бути досить складним завданням.

Управління часом

Кожен підприємець стикається з проблемою управління своїм часом через тисячу і одну річ, яку він повинен зробити. Підприємець бере участь у кожному процесі, від виробництва до доставки, і навчитися розподіляти час між цими різними видами діяльності є необхідністю.

Відсутність об'єктивного зворотного зв'язку

Оскільки ви є єдиним пасажиром човна, ви не отримуєте об'єктивного зворотного зв'язку про свою роботу або помилки. На відміну від роботи з командою, яка можлива в підприємницькій діяльності, підприємець не має такої розкоші, тому йому може бракувати об'єктивного зворотного зв'язку, необхідного для ефективного управління підприємством.

Ресурси

Отримати достатній капітал або придбати потрібні ресурси набагато важче, коли один, порівняно з тим, коли ви є частиною добре налагодженої організації.

Отримання прибутку

Щоб отримувати прибуток, кожен відділ повинен функціонувати безперебійно. Оскільки ФОПи виконують всі функції, робити це бездоганно досить важко, що впливає на дохід.

Визначення пріоритетів

Маючи так багато справ, підприємці повинні розставити пріоритети для різних завдань. Визначення пріоритетів може бути складним завданням, коли все здається важливим. ФОПам, як правило, важко визначати пріоритети та підтримувати їх, попри зміни, які можуть відбутися. Таким чином, визначення пріоритетів - це витончене мистецтво, якому повинен навчитися кожен підприємець.

Висновок

Кожен з цих викликів може сповільнити розвиток підприємця, але, маючи рішучість і чітку мету, ви можете дати поштовх своєму бізнесу на шляху до успіху.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.4KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Це дуже цікава публікація! Її відібрано для рубрики “Цікаві довгочити на Друкарні”. Протягом декількох днів всі незареєстровані користувачі на головній сторінці будуть бачити ваш довгочит 😉

Вам також сподобається