1975.Вступ в Нову Філософію Конспірології.

Страх проникнення в приватний простір - чи то дім чи то тіло

Ми вже раніше розбирались, що конспірологія - це нова міфологія, тобто це раціоналізація хаотичних подій в полі іманентності, заповнення дір інформації своїми шизо-параноїдальними концептами, тим самим замість створення упорядкованості, вони утворюють ще більше хаосу.

Філософія - творіння концептів, концепти це також спроби раціоналізувати хаос, правда в менших масштабах - але як зазначив автор вище, будь яка спроба раціоналізувати чи організувати світ людським розумом, провалюється, падає жертвою безкінечного виробництва та ентропії поля іманентності. Як сказав Алан Мур - “конспірологи оптимісти, бо вірять що хтось в змозі контролювати цей хаос”. Але це не означає, що людям пора позбутись спроб організувати світ розумом - церебральний фалос хочеш не хочеш почне проникати в матрицю реальності, в пошуках патернів що повторюються, а потім почати ієрархізувати ці патерни в якусь збочену карикатуру на Хаосмос. Потрібно творити концепти - не великі теорії, а маленькі гаджети, якими можна пояснити частку потоків матерії, яка нам потрібна на даний момент. Концепти хаотичні - ні один з них не підпорядковується іншому, але може вступати в множини один з одним, так же з них і виходити, коли в них нема потреби.

Звісно прийшов час нової конспірології - скоріше навіть криптополітології, якщо ми хочемо позбутись низького народного коріння конспірології, і робити те саме тільки новим академічним терміном, але це знову же викличе ентропію, і наша нова дисципліна розійдеться різомою по академічному чорнозему. Ми знову міфотворим - мастурбація в носок, суїцидальна трата енергії сонця.

Тому нам такого не треба - треба працювати в рамках конспірології, а її наративи і образи, допоможуть нам зрозуміти страхи та переживання конспірологів - суб’єктів чи об’єктів конспірології - тут як вийде.

Я пропоную тимчасово повірити в мій концепт класифікації конспірології, як її великого фаната

Спершу ми розберемо те як конспірологія розміщується в просторі наратива

ТОЧКОВА КОНСПІРОЛОГІЯ - це конспірологія пов’язана з одним конкретно випадком змови - 9/11, вбивство Кеннеді, смерть Маккартні.

НАРАТИВНА КОНСПІРОЛОГІЯ - ця конспірологія шизо-параноїдально поєднує точки конспірології в наративи - вбивство Кеннеді стає пов’язане зі 9/11. Але наратив все ж має свої обмеження - черезмірне наповнення його точками, викликає апофенічну ентропію - суїцидальність любого подібного проекту очевидна тому

ВЕЛИКА УНІФІКОВАНА ТЕОРІЯ ЗМОВИ - найвища форма конспірології. Різноманітні наративи стають цеглою в побудові піраміди Великої Теорії. Гегельянством тут не те що пахне, а смердить - по суті це негативна версія метафізики Гегеля, квазігностичне древо кліппот, обернута християнська ієрархія з сатанинським присмаком.

Шизофренічна якість всіх цих конспірологій - це те що це форма народного фольклору, і по факту це колективна творчість - будь який конспіролог при створенні своїх концептів та теорії, опирається на існуючі точкові чи наративні конспірології, або на шизо-апофеністичні інструменти конспірології - нагляд за паттеранами, нумерологія і критичний погляд на державні та бізнес установи.

Точкові конспірології хаотично літають і стають множинами в наративах, в різних формах і порядках - виходить щоби зрозуміти світ, нам потрібно повірити в рептилоїдів?

далі буде…

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
хан рубероїд
хан рубероїд@khan_rubberoid

філософі дропаут студент

291Прочитань
4Автори
8Читачі
На Друкарні з 28 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається