5 книг, які можна прочитати за один день

Сьогодні хочу поділитися з вами списком із п'яти книг, які можна прочитати за один день (а то й вечір). Це ідеальний варіант для тих, кому бракує вільного часу, або ж просто хочеться цікавої і завершеної історії просто сьогодні.

https://www.instagram.com/o.bureviy/

1. «Попіл», Олександр Корнейко

Соковите та непереускладнене українське фентезі про юнака на ім’я Попіл. Класична історія про вищу та нижчу касти (наш герой, звісно, з нижчої), приправлена енергійними бійками, неочікуваними поворотами сюжету та пошуком виходу з ситуації, що склалася.

2. «Незалежність: перезавантаження», Валерія Савотіна

Про цю книгу я писала буквально нещодавно, і досі притримуюся тої ж думки: це гарний вибір дозвілля на вечір. Динамічна, неочевидна та різноманітна історія про пошук свого місця в нашому буремному світі.

3. «Знищення», Джефф Вандермеєр

Перша книга з трилогії. Ця книга важча за інші згадані тут, але почавши — є шанс не змогти зупинитися, доки не дочитаєш останню сторінку. Специфічна, але нешаблонна фантастика про зону, в якій відбуваються надзвичайно дивні речі. В цю зону відправляються науковиці та фахівчині — кожна вміє щось своє — аби розв’язати загадку. Кінцівка далеко не так передбачувана, як може здатися на перший, другий і десятий погляд. Одна з моїх улюблених історій.

4. «Нагострені леза», Наталка Ліщинська

Чиста наукова фантастика, що легко читається і не потребує жодних технічних знань для сприйняття. Світ розділений на звичайний та віртуальний — і у жителів цих світів геть різні погляди на буття, проблеми, причини та наслідки.

5. «Планета мавп», П'єр Булль

Не знаю, чи потрібно тут пояснювати щось додатково :) Стара класична фантастика, історія, що породила не просто велику франшизу, а цілий всесвіт поціновувачів та історій. 160 сторінок, сповнених подій на планеті, де мавпи еволюціонували до соціальної спільноти, а люди так і не змогли розвитися, залишившись дикими тваринами. Цю книгу варто прочитати принаймні для того, аби отримати власну думку про класичний твір — але я певна, що вам має сподобатися.

Це лише декілька прикладів книг, які можна прочитати за один день. Існує також безліч інших коротких творів — не бійтеся експериментувати, пробувати нові жанри та авторів!

Отже, запасайтеся чашечкою чаю або кави, знайдіть затишне місце і насолоджуйтесь відпочинком з чудовою книжкою 🦋

P.S.

А які книги ви додали би до цього списку?

Поділіться в коментарях!

Щиро ваша,

Олександра Буревій

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександра Буревій
Олександра Буревій@o.bureviy

Моя базова травма — Україна(с)

7KПрочитань
2Автори
40Читачі
На Друкарні з 22 вересня

Більше від автора

  • «Я не опираюся на натхнення і нікому не раджу» — Дмитро Палій. Інтерв’ю з автором

    Гострі, як лезо ножа, історії та досвід, отриманий власноруч: сьогодні спілкуємося з майстром трилерів та скальпеля — письменником та судмедекспертом Дмитром Палієм, автором трилерів «Мрії мертвого метелика» та «Порожній пазл»!

    Теми цього довгочиту:

    Українські Письменники
  • Цільова авдиторія (ЦА) книги: що це і чому вона так важлива для видавництв

    Цільова авдиторія (ЦА) — це група людей, на яку орієнтована ваша книга, читачі, які з найбільшою ймовірністю зацікавляться вашим твором, отримають від нього задоволення та порекомендують його іншим. Сьогодні поговоримо про те, чому ви маєте це знати, перш ніж почнете нову книжку.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво
  • Таємниці жанру: Містика

    Містика пропонує широкий спектр історій — від моторошних жахів до захоплюючих детективів з паранормальним ухилом, занурюючи нас у світ, де неможливе стає можливим. В цій статті поговоримо про характерні риси та недоліки цього жанру.

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається