Аналіз динаміки фронту на початку 2024 року

Автори: Tatarigami_UA та Frontellingence Insight

Оригінальний Хвіттер-тред був опублікований 3 січня 2024 року

Українські війська розпочали цей рік, маючи перед собою певні виклики. Російські наступальні дії та ракетні обстріли призвели до переходу стратегічної ініціативи [до їх рук], але загальні перспективи є прийнятними для ЗСУ, попри майбутні тактичні успіхи росіян.

Ми очікуємо, що російські війська продовжуватимуть наступати на ділянках Куп'янськ-Лиман, Богданівка-Костянтинівка, Новобахмутівка-Новомихайлівка, а також потенційних контратак у південних регіонах, зокрема, в районі Роботиного та Кринок.

Взимку 2023 року після звільнення [українцями] Херсона стратегічна ініціатива також переходила до російських військ, що призвело до тривалих наступальних дій у Вугледарі, Кремінній та Бахмуті. У той час як Бахмут був захоплений, у таких місцях, як Вугледар, відбулися принизливі поразки.

Синьківка, Харківська область.

Росія продовжує штурм Синьківки, оборонного пункту на північний схід від Куп'янська. Супутникові знімки показують пошкодження від інтенсивного артилерійського вогню та сліди від обстрілів з обох сторін. Поточні дані свідчать про значну присутність російських військ.

Авдіївка, Донецька область.

Ситуація в Авдіївці залишається стабільною, без проривів та колапсу [лінії фронту]. Попри втрати, у тому числі 211 знищених одиниць техніки у жовтні-листопаді, росіяни просунулися в районі заводу АКХЗ, у напрямку Новобахмутівки, Степового та промзони.

Супутникові знімки та звіти «з землі» підтверджують тривалий російський наступ в напрямку Новобахмутівки та Степового, про що свідчать видимі сліди від обстрілів. Піхотні атаки тривають в районі АКХЗ.

Район Бахмута

Район Бахмута, ймовірно, стане гарячою зоною цієї зими, оскільки росіяни концентрують сили для наступу. Вони прагнуть повернути втрачені позиції. Після падіння Хромового та просування в Богданівці очікується посилення тиску в напрямку Часового Яру.

Російські війська мають перевагу в боєприпасах та артилерії, що потенційно може призвести до тактичних успіхів. Оборона Кліщівки та Андріївки є складною, оскільки обидва населених пункти зруйновані, що робить їх майже непридатними для оборони

Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар

На тлі критичної ситуації в Мар'їнці та просування в Новомихайлівці російська армія прагне перерізати тили та логістику Вугледара, маючи намір розпочати облогу і змусити захисників відступити.

Хоча наша команда утримується від остаточної оцінки ймовірності успіху, очевидно, що росіянам вдалося відтіснити українську артилерію досить далеко, щоб перешкодити ефективному [вогневому] контролю над залізницею між Донецьком і Маріуполем.

Нинішня ситуація для українських військ є складною через нестачу особового складу через проблеми з мобілізацією та дефіцит боєприпасів, спричинений відмовою Конгресу США у наданні допомоги. Хоча дехто може вважати це катастрофою, наша команда має відносно позитивний погляд на ситуацію.

Російським військам бракує переваги для стратегічного перелому, що зменшує ймовірність їхнього успіху. Очікуються тактичні втрати, що нагадуватимуть успіхи України під Бахмутом на початку літа, де перемоги не змінили загального балансу сил.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

248.2KПрочитань
22Автори
587Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається