Бути чи не бути? Ось в чому питання!

Якщо ви любите малювати, вас, скоріш за все, турбували такі питання:

❓️Чи варто ставати художником та присвячувати цьому життя?

❓️Чи справді художники бідні?

❓️Ким може працювати художник?

❓️Чи важко стати відомим художником?

❓️Чи обов’язково вчитись на художника?

Цього року я буду отримувати вже другу освіту за цим напрямом і, як художниця, яка постійно задавалась такими питаннями, хочу поділитись своїми відповідями на них.

Чи варто ставати художником та присвячувати цьому життя?

Це питання суб’єктивне для кожного. Хочу зазначити, що у будь-якому разі ніколи не пізно. Але тут є декілька моментів, які треба пам’ятати:

〰️ Вам це має подобатись сильно та довго. Якщо це просто чергове ваше хобі, то варто замислитись, чи не пожалкуєте ви через пів року, рік, 10 років.

〰️ Зрозумійте, що бути художником- важка праця. Ви маєте розуміти, що заробляти малюванням важко, навчатись теж.

〰️ Знайти себе неймовірно важко. Сьогодні ви хочете малювати натюрморти, як Пікассо, а завтра пейзажі, як Клод Моне. Ви пройдете великий шлях, поки зрозумієте, чим ваша творчість особлива та неповторна. І впродовж цього шляху ви постійно будете задаватись важкими питаннями.

〰️ Ніяке знання та вміння не зможе гарантувати вам успіх. Будь-який успіх це на половину випадковість. Чи готові ви ризикнути?

Таких перешкод десятки, я перерахувала лише ті, з якими стикалась сама. Якщо ви згадали ще щось пишіть в коментарях, я їх завжди читаю.

Чи справді художники бідні?

Тут хочу відповісти на питання максимально коротко, бо це питання заслуговує окремого довгочита (якщо хочете такий, дайте знати).

Вміння малювати та вміння заробляти гроші- це різні речі.

Тут відповідь така ж, як і на питання “Чому всі люди не можуть бути успішними?”. Звісно від бідності не застрахований ніхто, але це аж ніяк не пов’язано з професією. На прикладі мого викладача можу запевнити, що багатих художників достатньо.

Ким може працювати художник?

Для цього достатньо подивитись на художні напрями в ЗВО (заклад вищої освіти), вони пропонують десятки направленостей, також не забувайие про ІТ та ігрову сферу, там художники теж потрібні. У разі, якщо вам нічого не підійшло можете просто малювати картини і продавати, або виставлятись у галереях. Пам’ятайте, що не варто себе обмежувати, ви завжди можете придумати щось нове.

Чи важко стати відомим художником?

Так! Тут, як і з заробітком масса роботи та труднощів. Легше буде потрапити в певну спілку вже чимось відомих художників, вони вам допоможуть та поділяться своїм досвідом.

Чи обов’язково вчитись на художника?

Ні! Тут у вас є вибір, де у кожному випадку є свої плюси та мінуси. Переваги та недоліки у кожного свої. Розкажу тільки про переваги навчання, адже деякі взагалі не бачать в цьому ніякого сенсу. Отож:

  1. Ви знайдете корисні знайомства. По факту навчання ви вже знаходитесь у спілці художників ( що правда більшість ще їми не стали, але деякі йдуть навчатись вже маючи певний успіх).

  2. Ви регулярно малюєте. Це важко, але дисциплінує.

  3. Ви вчите теорію (так, не дуже цікаво, але корисно).

  4. Деякі викладачі можуть дати рекомендацію, адже вони вже є художниками. Можливо через них ви навіть знайдете те, що шукаєте.

  5. Ви отримаєте потрібну практику.

  6. За цей час ви зрозумієте чи хочете присвятити цьому життя.

На цьому все. На мій погляд на кожне питання можна писати окрему статтю, тож я намагалась дати найбільш короткі змістовні відповіді. Якщо є якісь зауваження чи пропозиції, я чекаю в коментарях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

2.7KПрочитань
7Автори
33Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Я не маю рота, але мушу кричати

    Книга, яку неможливо забути. А також комікс та гра по ній.

    Теми цього довгочиту:

    Ші
  • Як стильно вдягатись не за всі гроші світу?

    Впевнена немало людей зараз мають доволі специфічні смаки в одязі, які не задовільняє масмаркет, а в інтернеті подібні речі або дуже дорого, або дешево і галімо. Довгочит також підійде тим, хто не може дозволити собі витрачати багато на одяг, але хоче виглядати стильно і охайно.

    Теми цього довгочиту:

    Стиль
  • Безліч кіл пекла аніматорства

    Час від часу я знаходжу для себе цікаве творче заняття. Нещодавно мої руки дібрались до стварення 2д анімацій і це була найгірша ідея за останній час.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Чудова стаття!

Вам також сподобається