Червопис 2023. 1 - Лист

Починала серію маленьких оповідок, як участь у челленжі “Червопис” 2023 року. Серію не закінчила, однак хочу зберегти тут те, що встигла написати.

Хтось постукав у двері так гучно, що Сем здригнулась і випустила з рук скляну попільничку. 

– От лайно, – зітхнула вона.  Крихітні уламки і скручені недопалки на підлозі вимагали уваги, проте з прибиранням довелося зачекати.

 – Міс Гіллеспі? – за дверима стояв незнайомий хлопець років 18-ти і сором'язливо посміхався. В одній руці він тримав товстезну папку з паперами, а іншою прибирав з очей налізле каштанове волосся. 

– Це я. 

– Ось документи. Це з офісу, – повідомив хлопець і простягнув папку Сем. Вона ж не зводила з нього очей, тож запропоноване взяла механічно.

– Хм. 

– Я почекаю, поки Ви підпишете, добре? – хлопець зніяковів і чомусь заговорив тихіше. Сем подивилась на папку, зітхнула і раптом зробила крок убік. 

– Не треба стирчати в коридорі... 

Вітальня знаходилась майже одразу за входом: це була світла, простора кімната з тонким килимом, маленьким диваном і обіднім столом на кшталт японського – через короткі ніжки сидіти за таким треба на підлозі. 

Але варто було бодай трохи пройти вглиб, як випадковий гість міг побачити у затінку чорну стіну – і вся вона була вкрита клейкими папірцями різного розміру і кольорів. 

Сем всілась за столиком, що слугував їй і в роботі, і у відпочинку. Вона витягла з папки документи і швидко пробігла зміст очима, а потім взяла  папірець і почала щось писати.

Тим часом хлопець наблизився до стіни з нотатками – написи були зроблені людиною з не надто гарним почерком. 

Він придивився уважніше:

“Пробач. Пробач мені…”
“Мене хтось чує? Агов!”
“Це сталось випадково! Це НЕ твоя провина! Будь ласка, не картай себе так…”
“Допоможіть мені! Я застряг тут і не знаю як вибратись.”
“Я б нізащо тебе не кинула. Він вбив мене. Це був він…”

– Що це? – запитав хлопець. Суміш цікавості і сорому за підглядання відобразились на його обличчі. Він раптом зрозумів, що вже якийсь час відчував на собі зосереджений погляд, хоча і не звертав на це уваги. 

– Це спроби мертвих спілкуватись з живими, – відповіла Сем – так буденно, наче переказувала прогноз погоди на найближчі години.

– Щоправда, майже всі вони безуспішні.

– Еее… Ви глузуєте з мене, міс Гіллеспі, – хлопець завмер, а потім посміхнувся. – Розумію. Вибачте, що роздивлявся без дозволу – це не дуже ввічливо з мого боку. 

Вперше за весь час вираз обличчя Сем пом'якшав. 

– Ти не міг вчинити інакше, Томасе, цю стіну взагалі рідко хто може побачити, – промовила вона і підвелась.

– І мені дуже, дуже шкода. Але, боюсь, нас чекає довга розмова.

Сем підійшла ближче і простягнула йому папірець з щойно написаним текстом: 

“Тут хтось є? Вогонь усюди… так важко… дихати. Хто-небудь… будь ласка…”
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
DC
Dead Cake@deadcake

68Прочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 14 січня

Більше від автора

  • Червопис 2023. 11 – Погляд

    Дім поводив себе на диво тихо. Якби чудовисько, що прикидалось ним, могло хворіти, Сем би неодмінно запідозрила застуду, але такого з ним не траплялось ніколи. Сем здригнулась від думки про можливе лікування надприродної істоти самотужки.

    Теми цього довгочиту:

    Червопис
  • Червопис 2023. 10 - Відлік

    Уявити лишень: весь цей світ – її сховок. Байдуже, що холодний і темний – наступної миті навколо неї обертаються величні гори і глибокі океани, визирають із пустки і ховаються знов.

    Теми цього довгочиту:

    Червопис
  • Червопис 2023. 9 - Брехня

    Далечінь мала багато назв, але офіційною була лише одна – Блекхем. Місцина, що захована серед боліт і чудернацьких отруйних рослин, тихий закуток для утікачів і грішників, розташований на краю мапи; містечко тим не менш активно розвивалося.

    Теми цього довгочиту:

    Червопис

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається