Чому знання про біологічне профілювання грунту допоможе знизити втрати врожаю?

Грунт це – складна екосистема, що складається з мільйонів мікроорганізмів. В цьому середовищі відбувається постійна взаємодія різних грибів, бактерій, найпростіших, вони можуть бути як корисними, так і шкідливими для вирощування сільськогосподарських культур.

Мікробіоту часто сприймають як загрозу, хоча, якщо володіти знаннями про біологічне профілювання грунту, то аграрії зможуть відкрити для себе мікробіоту, як цінний ресурс для підвищення продуктивності вирощування сільськогосподарських культур. Традиційне ведення аграрного бізнесу передбачає пригнічення грунтових організмів, а не використання їх потенціалу зниження втрат врожаю, а отже, збільшення прибутку та зростання сталого розвитку сільського господарства.

Команда компанії «Грінклінік Лайфсайенс» Україна розповість чому біологічне профілювання грунту допоможе знизити втрати врожаю, підвищить його якість, розкриє потенціал поля (грунту), а як наслідок –збільшення прибутковості агробізнесу.

 Чому знання про біологічне профілювання грунту сприяє зниженню втрат врожаю та підвищенню продуктивності сільського господарства?

 Як свідчить наш багаторічний досвід та практика проведення інноваційних  наукових досліджень, біологічне профілювання грунту  це - ключ до розуміння першопричин виникнення хвороб рослин, що як правило, знаходяться у грунті.

Аграрії мають змогу  застосувати цю інформацію в процесі прийняття ефективних рішень для більш сталого та прибуткового бізнесу, а найголовніше – знатимуть більше про здоров`я та проблеми грунту, як екосистеми, сприятимуть сталому розвитку ґрунтового мікробіому.

·         Розуміння тонкощів мікробних екосистем ґрунту допомагає виявити та усунути потенційні загрози для майбутнього врожаю.

·         Вчасно  виявити патогени, які є на конкретному полі ще до того, як посадити насіння у грунт;

·         Використання потенціалу ґрунтової мікробіоти призводить до покращення здоров'я ґрунту та кругообігу поживних речовин

·         Раннє виявлення проблем дозволяє вживати проактивних заходів, знижуючи ризик втрат врожаю, а як наслідок підвищує рівень прибутковості аграрного бізнесу;

·         Зниження ризиків для агробізнесу, завдяки передбачуваності та оптимізації своєї практики на основі найсучасніших інноваційних досліджень про стан здоров'я грунту;

·         Використання біологічного профілювання грунту може призвести до зміни парадигми в сільськогосподарській практиці.

·         Сприяє сталості та стійкості розвитку сільського сільського господарства, завдяки обізнаності про біорізноманіття грунтової мікробіоти.

Знання про біологічне профілювання грунту забезпечує аграріям такі конкретні переваги:

Мінімізація застосування хімічних добрив. Біологічне профілювання грунту дає змогу визначити хімічний склад, рівень поживних речовин та вносити лише ті добрива, які необхідні для оптимального росту та розвитку рослин;

Керування рівнем вологості грунту. Біологічне профілювання грунту допомагає оцінити рівень вологості та дренаж. Це важливо для правильного поливу, зменшення ризиків внаслідок надмірного або недостатнього зволоження, що може призвести до втрат врожаю.

Захист сільськогосподарських культур від хвороб та шкідників. Ви точно знатимете, які патогени присутні на конкретному полі, що чекає на насіння у грунті, де планується його розміщення, ще до того, як ви почнете висівати його в ґрунт. Це підвищує передбачуваність процесу вирощування, що допомагає уникнути “сліпого” вирішення проблем, дає можливість розробляти ефективні стратегії біологічного захисту рослин, а отже зниження необхідності застосування хімічних пестицидів та вирощування більш екологічно чистої продукції.

Підвищення стресостійкості сільськогосподарських культур.Розуміння біологічного стану поля (грунту) дає можливість вчасно та цілеспрямовано впроваджувати заходи для зростання рівня адаптації культур до несприятливих погодних умов, наприклад, посухи, дощів або морозів.

Вибір більш стійких сортів культур, адаптованих до грунтового мікробіому конкретно поля, де будуть посаджені ці рослини.

Підтримка балансу ґрунтової мікробіоти. Це сприяє покращенню структури грунту, а отже збереженню його родючості, завдяки чому підвищується якість врожаю.

Розуміння біологічного профілю поля (грунту) дає можливість ефективніше та економніше використовувати ресурси, а саме: воду, добрива, енергію.

Підсумовуючи, варто наголосити, що співпраця між дослідниками, агробізнесом і має вирішальне значення, тому що спільні  зусилля можуть стимулювати інновації, які трансформують сільськогосподарський сектор, роблячи його більш стійким до викликів та змін клімату.

Знання про біологічний стан грунту дозволяє виявити та усунути потенційні загрози для майбутнього врожаю, використовувати потенціал ґрунтової мікробіоти для покращення здоров'я ґрунту та кругообігу поживних речовин, вживати проактивних заходів для захисту рослин від хвороб та шкідників.

 

 

 

 

 

 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Green Clinic Life Science
Green Clinic Life Science@greenclinic

27Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається