Душі Елементів: Хаос. Розділ шостий

— Ось бачите, містере Катаджоскі, що буває, коли країна розпоряджається величезною кількістю магічної матерії на своїй території, — сказав розвалений у кріслі міністр магії Крістленда, Шветен.

— Шветен, ти надто категоричний щодо Форлеса. Це молода країна, і вони ще не розуміють, як працює магія, — зауважив президент кришталевої країни, повернувши голову до міністра.

— Але хіба Вам, як президенту, не хотілося б повернути колишню магію назад на територію Кристленду?! — обурено запитав Шветен.

— Зменш тон, — наказав містер Катаджоскі. — Якщо ти забув, то Крістленд уже тисячі років не має магії після подій Війни Правителів, — додав він, пʼючи повільно чай. — Усі наші потреби відшкодовує Огрос, тож не розумію твоїх претензій.

— Але ми могли б домовитися з Форлесом про імпорт частини магічної матерії, щоб полегшити їм життя і живити магією наші кристали, — запропонував міністр магії, дивлячись на президента.

— Не все так просто, — відповів містер Катаджоскі. — Краще подивися на краєвид з балкона Кришталевого Будинку, — вказавши на нього рукою. — Хіба не прекрасно те, що ми маємо зараз?

Шветен невдоволено глянув на президента, а потім повернув голову в бік виду з балкона.

•••

Усе навколо Луїри Готлафе здавалося непередбачуваним і небезпечним, немов світ навколо неї щойно розвалився на шматки. Кожен новий адміністративний округ, який вона перетинала на своїй машині, змушував її серце битися сильніше і дихання частішати. Дороги були грубими й нерівними, немов вони самі ненавиділи своїх пасажирів, і криві дерева, гілки яких визирали з-за хащів, здавалися готовими обрушитися на машину будь-якої миті.
Луїра їхала в темряві, і лише фари її машини освітлювали шлях. Усе навколо було занурене в густий морок, і тільки подекуди просочувалося світло ліхтарів, немов світляки в темному лісі. Але навіть це світло здавалося їй підозрілим і тривожним, ніби будь-якої миті воно могло зникнути і залишити її зовсім у темряві.

— Міс Готлафе, ми вже під'їжджаємо до адміністративного округу Саріча, — вимовив наполегливо національний військовий радник, не зводячи очей з дороги.

Луїра продовжувала дивитися в темну далечінь, намагаючись приховати свою тривогу.

— Міс Готлафе, Ви мене чуєте? — звернувся до неї чоловік, повернувшись через плече.

— Так, я Вас чую, — відповіла Луїра холодно, але насправді вона була налякана і хвилювалася за майбутнє своєї країни.

•••

Центральна Рада Саіртса хвилювалася і кипіла діяльністю. Напруга витала в повітрі, наче тонкий магічний шлейф, адже прибуття міністрів магії правої частини світу для розв'язання дипломатичних питань щодо своїх працівників, які перебували у Форлесі, викликало низку спірних питань.
У ці напружені часи, коли життя всіх мешканців Форлеса, що постраждали від хаосу, було під загрозою, посли з Небес прибули до міста, щоб допомогти магам країни забезпечити безпеку міста та захистити його від потенційних загроз. Крім того, Огрос, найсильніша магічна країна, допомагала форлессцям евакуюватися з країни і забезпечувала непрохідність магічної матерії Форолеса на свою територію.
У цей самий час до міста прибувала президентка Луїра Готлафе, яка мала намір узяти на себе відповідальність за координацію всіх зусиль у рамках захисту в країни.

Коли міс Готлафе вийшла з машини, її оточили військові, готові забезпечити безпеку глави Форолеса. Навколо стояли противники президента, які кричали гасла: «Луїра створила нам проблеми!» або ж: «Досить мучити людей!». Але військові розштовхали невдоволений натовп і дали змогу дівчині пройти до Центральної Ради, де на неї чекали високопоставлені гості: міністри магії правої частини світу, посли Небес і професори магії.

Чоловік зустрів Луїру з посмішкою і словами: «Міс Готлафе, ми раді Вас бачити». Він був одним із трьох послів Небес, і його зовнішній вигляд змусив президента здригнутися. Біло-синє вбрання посла і величезні крила свідчили про його небесне походження. Він вказав посохом на місце президента поруч із трибуною, де Луїра могла сісти.

— Стало відомо, що джерелом біди є раніше ув'язнена в карцері для магічних злочинців Покровителька Фаресса, — продовжив посол, приголомшуючи Раду. — Сигнал до вищого органу Небес, Небесного Сенату, дійшов пізно, тому що порушниця заблокувала зв'язок Небес із планетою Елімат, — закінчив він.

— Управління Всесвіту і Небесний Сенат скликають військові та магічні сили для того, щоб будь-якими способами зупинити нині колишню Покровительку, — підтримала промову другий посол. — Таким чином, уся вища влада була сповіщена про загрозу, яка може вийти за рамки однієї держави, — закінчила жінка.

— Евакуація іноземних магічних діячів буде виконана, але варто зауважити, що ця процедура займе багато часу, — підсумував третій посол.

Луїра здригнулася від новин, які передали посли всій Центральній Раді. Дівчина розуміла, що події, які розгортаються в цей момент, можуть виявитися небезпечнішими, ніж вона могла уявити.

З нізвідки прогримів звіриний рев, який супроводжувався гуркотом і блискавкою. Тремтіння прокотилося землею, немов віщуючи щось жахливе. Темні хмари, які ще кілька хвилин тому були за межами адміністративного округу Саріча, почали рух у бік центру міста, розчиняючи в темряві жителів, які намагалися втекти.
Паніка охопила місто, як морова чума. Військові кинулися захищати президента Луїру Готлафе, намагаючись якнайшвидше провести її в бункер. Посли Небес були схвильовані і в терміновому порядку сповістили небесний Сенат про неминучу небезпеку, після чого вилетіли на вулицю, щоб допомогти магам Форлеса стримувати хаоc.
Демон Хаосу, нещадний і розлючений, остаточно прорвав захист центру міста і котився вулицями, як камінням по схилу гори, руйнуючи все на своєму шляху. Крики і стогони жителів міста пронизували, змушуючи серце кожного завмирати від страху і відчаю. Але ті, хто ще був у змозі боротися, кинулися на допомогу, щоб зупинити цю бурю з божевілля і хаосу, що несе смерть і руйнування на своїх крилах.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ciuuoc
ciuuoc@ciuuoc

Творець!

145Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 4 червня

Більше від автора

  • Душі Елементів: Хаос. Розділ девʼятий. Фінал

    Після жахів, Форлес відроджується. Будуються нові будівлі, уряд формується, а Будинок Магії відновлює магічні сили. Країна потребує допомоги, але прагне миру. Фаресса у в'язниці на Темних Небесах сперечається зі своєю сестрою.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал
  • Душі Елементів: Хаос. Розділ восьмий

    Президент Луїра страждала від болю та розпачу. Вона не розуміла, чому Небесні сили не втручаються. Джордж намагався її заспокоїти. Луїра знайшла лист від секретаря Центральної Ради, який містив шокуючу пропозицію. Вона роздратовано реагувала, але Джордж спробував її заспокоїти.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал
  • Душі Елементів: Хаос. Розділ сьомий

    У боротьбі з Демоном Хаосу, послі Небес і воїни об'єдналися, але їх магія не діє. Битва ведеться безрезультатно, а надія втрачається. Демон виявляє свою справжню силу, загрожуючи усьому живому.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Джуе схоже на події які відбуваються і по сьогоднішній день

Вам також сподобається