Фронтовик про нову систему навчання рекрутів

Наш шановний підписник (для якого ми робили збори та який підкидував на канал цікавий контент) певний час був безпосередньо в навчальних центрах і займався з рекрутами. Він написав такий відгук про нову систему навчання в навчальних центрах:
П: Я бачив і спілкувався з людьми до закону про мобілізацію та після. Контингент різноманітний та дуже цікавий. Але одразу до справи.

Запроваджується нова програма навчання із застосуванням бойових солдатів та офіцерів. Багатьох не влаштовує те, що їх навчають не бойові інструктори. Згодом обмежено придатних переводять у тил і дають потрібні посади, але цього мало. Їхня інформація та уявлення про війну застаріли і вони завжди посилаються на власний досвід. Також вони знають війну з точки зору свого роду військ. Для цього відряджуються бойові солдати з різних бригад з різним призначенням. Піхота, артилеристи, розвідники, оператори БПЛА, морпіхи, штурмовики та десант. Їхній досвід береться в одну велику купу, відбирається найнеобхідніша інформація для курсантів і вноситься в їхні уми. Солдатів призначають інструкторами та дають можливість видозмінювати навчальний процес, його склад та методику. По факту, солдати повністю перекривають роботу місцевих інструкторів і виконують ту ж роботу утричі швидше. У мене був досвід проведення 2 тижневого курсу для курсантів Одеської академії та результати були дуже хороші. Вмотивувати і навчити вдалося ВСІХ без винятку. Навіть найтупіших і лінивих. Так само з мобілізованими. Є окремі кадри які через вік і здоров'я неспроможні належним чином вчитися, але їм навчання так само змінюють з упором на знання чи посади, які потребують фізичної сили чи розумових здібностей. Взагалі навчання стає дедалі ексклюзивнішим, акцент на конкретного солдата з його призначенням. Так само рівень мотивації курсантів зростає пропорційно до їх перебування на навчанні. Розвіюються міфи та легенди про армію. У їхніх головах вибудовується ясна картина того, що відбувається у світі та армії відповідно. Рівень самих знань можна порівняти з досвідченими бійцями 2022-2023 років. Якщо врахувати, що перші мали непереборне бажання воювати і виявляли ініціативу, а другі до 2024 року не мали його взагалі, то успіх ще контрастніший. Сам навчальний процес є максимально ефективним. ККД 100% без перебільшень. Усі необхідні знання найактуальніші. Медицина, тактика, озброєння та інше необхідне солдатові настільки актуально і свіжо, що немає необхідності вдаватися до будь-яких інших джерел. Тобто, механізм навчання курсантів майже ідеальний. Єдиною проблемою залишається матеріальна база. Те, що привозять солдати, то й є для навчання. Але порівняти мій досвід БЗВП та їх, то це небо і земля. Я дізнався і скористався західним озброєнням через рік перебування в армії та в бойових умовах. Вони – у перший тиждень та в тепличних умовах. Реформа БЗВП проходить семимильними кроками і я бачу поки що лише плюси

А: А як відбувається відбір кого саме з бригади відправити до НЦ в якості інструктора?

П: Випадковим чином. Є певні доступні бригади і звідти обирають людей, саме в нашому випадку н-ний армійський корпус. Заявка йде до бригади, комбриг роздає по командирам і вже безпосередні командири дають списки людей. Так само в теорії курсанти з академій мали проходити практику командирів відділень і взводів, але накрилося.

А: Чому?

П: Вирішили, що вони не готові до таких завдань. Хоча я вважаю навпаки. Умови як я говорив тепличні, плюс люди необізнані, і є можливість пройти шлях від зелених пацанів до бойових хлопців.

А: Якраз виникло ще одне запитання. А чи не буде впливати на боєздатність відправка з бригади до НЦ бійців? Чи це відбувається під час ротації?

П: Беруть людей, які на момент БЗВП не беруть участі в БР (бойовому розпоряджені, прим. ред.). Ті хто на ротації, відновленні обмежено придатні. На бойову ефективність ця процедура не впливає.

А: За "відрядження" фінансова доплата якась є? Або інша нагорода

П: Ні. Наша бригада на нас *** клала. Однак у свою чергу хлопці з 47 бригади одержують 50к.

А: Як контролюється, наскільки добре ти навчив рекрутів?

П: Робиться зріз знань наприкінці дня, тижня та місяця. Ми самі перевіряємо цей аспект, і якщо нас все влаштовує, то все збс. А ми бойові хлопці та планка у нас високо

А: Є навчання управлінню мавіком чи аналогом у звичайного стрільця?

П: Це вже фахова підготовка. Ми вчимо тільки базі

А - адміністратор

П - підписник

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ghosts of War
Ghosts of War@ghostsofwar

99Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається