Індійський військовий істеблішмент вивчає варіанти будь-якої війни між Китаєм і Тайванем


Приблизно шість тижнів тому головний військовий командувач Індії Аніл Чаухан замовив дослідження, щоб вивчити ширші наслідки будь-якої війни на острові, у якій також беруть участь Сполучені Штати та їхні союзники, і які дії Індія може вжити у відповідь. Наказ було видано після того, як США піднесли це питання на кількох різних форумах. Дослідження оцінить різні сценарії війни та запропонує варіанти для Індії у разі конфлікту.

Поодинокі індійські військові лідери вважають, що рішучих заяв може бути достатньо як відповіді, якщо війна буде короткою, але зрештою цього буде недостатньо, якщо конфлікт затягнеться, як війна Росії в Україні. Підготовка Індії до потенційної війни за Тайвань показує, як її «багатоблокова» політика буде перевірена в разі різкого погіршення американо-китайських відносин. Під керівництвом прем’єр-міністра Нарендри Моді Індія проклала свій власний шлях у міжнародних відносинах, успішно підстрахувавши свої ставки, розвиваючи тісні зв’язки зі Сполученими Штатами, і водночас відмовляючись приєднатися до міжнародних санкцій проти Росії.

Проте напруженість у відносинах із Китаєм також загострилася вздовж спірного гімалайського кордону, сприяючи погіршенню відносин між двома країнами, що могло спонукати президента Сі Цзіньпіна пропустити саміт G-20 у Нью-Делі у ці вихідні. В останні роки Індія зміцнила оборонні зв'язки зі Сполученими Штатами, приєднавшись до чотиристороннього діалогу з безпеки разом з Японією та Австралією — групою демократичних країн, які мають намір протистояти висхідному впливу Китаю.

• Один із варіантів, який розгляне індійська армія, це слугувати центром матеріально-технічного забезпечення для забезпечення ремонту та технічного обслуговування військових кораблів і літаків союзників, а також продовольства, пального та медичного обладнання для армій, які протистоять Китаю.

• Більш екстремальний сценарій передбачає оцінку потенціалу Індії для втручання безпосередньо вздовж свого північного кордону, відкриваючи новий театр війни для Китаю.

Хоча дата завершення дослідження не встановлена, індійським військовим наказано завершити їх якомога швидше. Підготовлені варіанти будуть передані Моді та іншим політичним лідерам для прийняття остаточного рішення щодо можливих дій, якщо виникне така необхідність. «Навіть якщо Індія розглядає військові варіанти, країна навряд чи братиме участь безпосередньо у війні через Тайвань», вважає Ліза Кертіс, старший науковий співробітник і директор Програми безпеки Індо-Тихоокеанського регіону у вашингтонському Центрі нової Америки, раніше працюючи з Радою національної безпеки, ЦРУ та Державним департаментом.

Джерело: Bloomberg

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Фронтир
Український Фронтир@geopoliticalukraine

Геополітика ProКраїну і Світ

1.7KПрочитань
3Автори
21Читачі
На Друкарні з 23 вересня

Більше від автора

  • Казахстан стає привабливим «ядерним» гравцем

    У Казахстані уряд планує побудувати першу атомну електростанцію і найближчим часом проведе референдум з цього приводу. Країна хоче диверсифікувати свої енергетичні потужності та вже визначила можливий майданчик для будівництва АЕС.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Що Росія сподівається отримати від конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом

    «Росія зайняла пропалестинську позицію настільки, що навіть мене це здивувало», – каже Ганна Нотте, експерт з питань зовнішньої політики Росії на Близькому Сході в Центрі досліджень нерозповсюдження Джеймса Мартіна.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Турецький режим підтримує тероризм

    Після рішення міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена відкликати дипломатичних представників з Туреччини, виникла ескалація напруженості між країнами. Це стало відповіддю на підтримку президентом Туреччини руху ХАМАС під час конфлікту з Ізраїлем.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається