Інколи варто ризикнути. Неймовірна історія Томаса Парті

Сьогодні Арсенал приймає бідовий Саутгемптон. Це остання перевірка перед найважливішим матчем сезону, проти Сіті. В складі лондонського клубу відзначають неймовірних флангових нападників — Мартінеллі та Сака. Також новачків, які дуже вплинули на гру команди — Зінченка та Жезуса. На їхньому фоні не завжди помітним залишається вклад Томаса Парті.

Насправді роль ганця в побудовах Мікеля Артети дуже важлива. Він впливає на команду як в грі з м'ячем, так і без нього. Томас традиційно прекрасно працює на оборону — кращий в команді за виграними дуелями та перехопленнями. Та при цьому дуже залучений в побудову атак — більше передач за нього віддають лише Олександр Зінченко та центральні захисники Саліба та Габріель. Він також на другому місці серед усіх (!) гравців Прем'єр Ліги за передачами у фінальну третину поля — 195 пасів.

Тренер в захваті:

«Якщо чесно, він виглядає дуже солідно. Він тримає наш півзахист. Завдяки його надійності інші півзахисники можуть грати ризикованіше та отримувати більше простору. Фантастичний гравець!»

Томас Парті та Мікель Артета

Але Томас мав всі шанси не зробити великої кар'єри, бо в 19 років ще грав на місцевому рівні. Він виріс в звичайній ганській родині та був старшим з 8 дітей. Батько тренував якусь районну команду, тому шикувати не доводилось. Щоб син мав можливість поїхати до Європи, батькові довелось продати дім.

Юний Томас з батьком

Томас розповідає про свій шлях:

«Я довірився агенту, він займався усіма документами. Я не міг ні на що повпливати. Просто тренувався, їв та спав, поки не настане день, коли треба буде їхати. Я не знав, коли це станеться. Одного дня я сів у машину, агент відвіз мене до Акри, дав паспорт та сказав, що я лечу сьогодні. Тата не було вдома, ніхто з родини нічого не знав, бо це могло спричинити проблеми. Я полетів до Іспанії, і минуло шість або сім місяців, перш ніж хтось зрозумів, що я не в Гані».

Парті в складі “Атлетіко Б”

А переживати родині було за що. Жодна команда не була готова підписати Парті. Агент нічого не гарантував — лише перегляд в Леганесі. На щастя, перегляд пройшов добре та його взяли. Томас зміг показати свій рівень — лише після кількох тренувань (без єдиного матчу) його перехопив Атлетіко. Спочатку для своєї третьої команди, але вже за місяць його перевели до другої. А там його помітив Дієго Сімеоне. Що було далі, ви знаєте й без мене.

Зараз Парті грає на найвищому рівні. Є одним з кращих опорних півзахисників Європи та лідирує з Арсеналом в АПЛ. Він каже, що в його команді в Гані були хлопці, які грали краще за нього. Але вони боялися поставити все, не маючи гарантій на успіх.

Томас — один з небагатьох, хто не побоявся. Інколи варто ризикнути.

Телеграм-канал автора

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Через Себе 🇺🇦
Через Себе 🇺🇦@ilyusha_19

133Прочитань
2Автори
10Читачі
Підтримати
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається