Хто може пройти лабіринт Мірквуду

Продовжимо подорож Мірквудом і спробуємо розібратись, чому Торіну & Co там так не пощастило)

На початку, все що вимагається від Торіна і компанії - пройти по лісу не звертаючи зі стежки. Це нагадує казки, де за просте випробування пропонують велику нагороду, на кшталт - пронеси глечик води через місто, чи проїдь на коні від застави до застави, і отримаєш все, що просиш. Саме такі завдання найважче виконати, бо вони з заковикою. Коли нестимеш глечик, тобі горлатимуть у вуха всі жителі міста, а на коні треба проїхати, для прикладу, голяка, як вимагалося від леді Годіви, або і вдягнутим, і роздягненим водночас. В такому сюжеті насправді йдеться про наявність великої сили волі чи готовності до самопожертви.

Компанія Торіна від самого початку “спотикається” і не дотримується елементарних правил безпеки - переправляючись через річку, вони впускають у воду харчі і не пильнують Бомбура, який ледве не втопився. А потім вбивають білого оленя. Полювати в лісі їм, правда, не заборонено, але тут мала би спрацювати логіка та інтуіція. У них були лише стріли, а йти вони могли лише во ельфійській дорозі. Поранений стрілою олень навряд чи впаде в межах їх досяжності, окрім того поруч чути шум полювання, і це чужа здобич. Стріляючи в оленя Торін порушує цілу купу писаних та неписаних законів, показуючи, що витримки і розуму йому забракло вже на половині шляху. Тож не дивно, що ліс починає давати здачі, і починається історія з павуками, виникає загроза голодної смерті, а завершується це полоном у палаці лісового короля.

На сакральному рівні Торін, який хоче ні мало, ні багато - змінити існуючий устрій, вигнати узурпатора, відновити королівство і очолити його - не витримує навіть переходу через ліс. Палац Трандуїла, це лабіринт, квінтесенція Мірквуду, де заблукає слабкий і недосвідчений мандрівник. Але сюжет не зупиняється. І там де не вистачило сили чи витримки, доведеться викручуватися хитрістю, бо яким би мудрим не був Трандуїл, на кожного мудреця доволі простоти. Про хитрість та чари напою, про які навіть ельфам невідомо - буде далі)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

584Прочитань
16Автори
25Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається