Хто сказав легендарну фразу: “Неможливо домовлятися про мир із тими, хто прийшов тебе вбивати"?”

Вітаю. Зараз йде жорстока війна за виживання українського народу, культури. Російська орда століттями винищувала український етнос, носіїв української мови, будь-які згадування в історії. Але зараз все змінилося! Зараз Україна як ніколи близько до того, щоб дати відсіч грізному ворогу.

Саме в цей час в нас є міжнародна підтримка, якої не було в УПА, саме зараз нам дають зброю, якої ніколи не було в українського народу. Тому ця війна повинна закінчитися лише одним - повною нашою перемогою. Але в останні місяці все частіше почали виникати настрої в суспільстві. В Україні все більше людей забувають про звірства російських окупантів, продовжують пропагандувати російську культуру.

Війна в Україні | Факти ICTV
Українські воїни

На Заході також спостерігається “втомлення” від війни. Зараз вже в мережі можна знайти різноманітну інформацію щодо того, що після завершення українського контрнаступу Україну, скоріше за все, будуть схиляти до перемовин. Чесно кажучи, це дуже страшно.

Саме на фоні подібних настроїв все частіше можна почути від українських дипломатів, політиків на міжнародній арені таку фразу:

Неможливо домовлятися про мир із тими, хто прийшов тебе вбивати

Особливо чітко її вимовляють політики з офісу президента. І особисто я вважаю, що така риторика абсолютна та не повинна навіть в теорії розглядатися як помилкова.

Але хто ж сказав цю фразу вперше? Багато українців помилково вважає, що ця фраза була сказана чи то Президентом, чи то якимось популярним військовим, чи то політиком першої ланки. Насправді ж, все це неправда, а постійні нагадування наших офіційних представників на міжнародній арені - це лише цитування, влучне та правильне в контексті сьогоднішньої війни, але цитування.

Насправді ця фраза була вперше сказана легендарною особистістю в ізраїльській історії - Голдою Меїр. Її по праву можна вважати матір’ю Ізраїлю. Вона знаходилася у витоках формування цієї держави в тому вигляді. в якому зараз знаходиться.

Незважаючи на її прекрасну діяльність та досягнення на посаді Прем’єра-міністра Ізраїлю, слід сказати, що вона є українкою. Народилася Годла Меїр в 1898 році в місті Київ. В цілому в неї було не найсолодше життя. Тут і історія про намагання батьків видати її в 14-річному віці заміж за успішного 30-річного американського агента по нерухомості.

Годлу Меїр називають “Матір’ю Ізраїлю”. Її історія, як впливового політичного діяча починається з 1946 року, коли Ізраїль проголосив свою незалежність.

Арабо-ізраїльський конфлікт — Вікіпедія
Крихітному Ізраїлю вдалося вибороти право на власне існування (зеленим показані арабські держави) - Шестиденна війна.

Звичайно ж неспокійна обстановка в регіоні, відсутність будь-яких позитивних рухів щодо налагодження дипломатичних, економічних та культурних зв’язків із сусідніми державами спровокувала нову досить складну війну, де Ліга арабських держав намагалась знищити Ізраїль.

Саме на фоні цього напруження, Голда Меїр вперше сказала цю фразу. Вона стосувалася всієї ситуації та намагань Ліги арабських держав знищити Ізраїль. Маючи надзвичайний вплив в суспільстві, слова цієї жінки посилювали віру громадян нової держави в світле майбутнє.

Жінка впевнено, без всяких сумнівів підтримувала жорсткі заходи по збереженню державності Ізраїлю. Вона не приховувала своє ставлення до арабського світу, вважала його занадто агресивним, схибленим на якихось вищих цілях. Голда Меїр підтримувала військовий сектор та без вагань погоджувалась на складні і небезпечні операції по стриманню агресії від шести країн арабської Ліги.

Історія про єврейського лідера Голду Меїр – це приклад як треба захищати  власну державу | Опінії Останній Бастіон
Голда Меїр

Її прекрасна робота на міжнародній арені стала однією з ключових факторів щодо військової та політичної підтримки інших країн світу в боротьбі за незалежність.

Також сильно запам’ятовується її фраза:

Мир на Близькому Сході настане тоді, коли араби почнуть любити більше своїх дітей, аніж ненавидіти євреїв

Контекст її найвідоміших фраз прекрасно підходить для опису нинішньої боротьби нашого народу проти російського окупанта. Достатньо у фразі змінити слово “євреїв” на “українців”, а “арабів” на росіян”.

Як вважаєте, чи варто бодай в теорії розглядати ймовірність того, що Україні прийдеться сісти за стіл перемовин з росією?

Особисто я вважаю, що це в теперішніх умовах майже неможливо.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

18KПрочитань
3Автори
147Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається