Конспект промови. Адмірал Уільям Макрейвен. 10 правил, щоб змінити світ

💡 Згідно відео, та відповідно сказаному короткий конспект.

Який дозволить вам

зрозуміти чи потрібно дивитися повне відеоглибше “закопатися в тему”

Інтро

Адмірал військово-морських сил США - Вільяма Макрейвена. Автор популярної цитати “Щоб змінити світ - спочатку застеліть ліжко”. У своїй промові ділиться 10 правилами, щоб змінити світ.

10 правил якщо хочеш змінити світ

Адмірал запевняє, що поради універсальні, хоч і засновані на його досвіді служби. Його пропозиції не залежить від служили ви чи ні, не має значення ваша стать, релігія, ваша сексуальна орієнтація чи соціальний статус.

Починай день з виконаної задачі

На перший погляд “застеляти постіль” така проста, і навіть смішна задача. Але якщо це робиться щоранку, то ви виконуєте перше завдання дня.

Це викликатиме відчуття:

  • гордості

  • спонукатиме виконати ще одне завдання,

  • і ще одне, і ще одне…

До кінця дня ви побачите багато виконаних задач

Дрібниці мають значення. Якщо ти не вмієш правильно робити маленькі задачі, ти ніколи не зробиш великі справи правильно.

Знайдіть ментора

Під час навчання на Морських котиків виконувалась вправа з веслування

Кожна команда складається з семи студентів, по три з кожного боку човна та один Рульовий, який допомагає керувати

Завдання пройти у зоні хвиль та веслувати кілька миль узбережжям взимку. Хвиля біля Сан-Дієго може досягати восьми-десяти футів у висоту, і це надзвичайно важко.

Логічно, що кожен має докласти однакові зусилля, інакше човен повернеться проти хвилі й буде викинуто назад на берег. Щоб дістався місця призначення, кожен має веслувати.

Ви не можете змінити світ поодинці. Вам знадобиться:

  • допомога друзів, колег.

  • добра воля незнайомих людей

  • cильний ментор, який допоможе тобі, якщо ти хочеш змінити світ

Поважати кожного

Командні тренування були чудовим вирівнювачем Ніщо не мало значення, окрім твого бажання досягти успіху.

Не ваше етнічне походження, не ваша освіта, не ваш соціальний статус, не твій колір шкіри.

Якщо ви хочете змінити світ, спрйимайте людину за розміром її серця.

Життя не завжди справедливо

Кілька разів на тиждень інструктори шикували клас і проводили перевірку форми. Вона була надзвичайно ретельною. Але здавалося, що скільки б зусиль ти не докладав, цього було недостатньо. Інструктори обов'язково знайдуть вразливості.

За не пройдену перевірку форми курсант повинен був бігти повністю одягненим до води. Потім мокрий з голови до ніг кататися по пляжу, поки кожна частина твого тіла не буде покрита піском. Це називалося "цукрове печиво". Ти залишався в формі до кінця дня холодний, мокрий і в піску.

Багато курсантів просто не могли змиритися з тим фактом, що всі їхні зусилля були марними,

Це просто приклад, яким іноді буває несправедливе життя.

Якщо хочеш змінити світ, то перестань бути цукровим печивом і продовжуйте рухатися вперед

Не бійтеся часто зазнавати невдач

Щодня під час тренувань вас випробовували різними фізичними навантаженнями довгі пробіжки, довгі запливи, смуги перешкод,години гімнастики. Кожне вправа мала певні нормативи. Якщо ви не вкладалися в цей, то в кінці дня вас запрошували до Цирку. Це дві години додаткової гімнастики, яка мала на меті виснажити вас, зламати ваш дух і змусити вас кинути навчання. Ніхто не хотів до Цирку. Цирк означав, що на цей день ти не вклався, більшу втому, це означало, що наступний день буде важчим і цирків буде більше.

В якийсь момент всі потрапляли до списку в Цирк.

Але цікава річ відбувалася з тими, хто постійно був в Цирку. Вони ставали все сильнішими. Цирк формував внутрішню силу і фізичну витривалість.

Життя наповнене “цирками”. Ви будете зазнавати невдач, швидше за все, будете зазнавати невдач часто, і це буде боляче. Це буде демотивація і сильне випробування.

Якщо ви хочете змінити світ, не бійтеся цирку

Ризикуй

Двічіна тиждень курсанти проходили смугу з 25 перешкод. Найскдладнішою перешкодою була “Гірка життя”. Це трирівнева 30-футова вежа на одному кінці та однорівнева вежа на іншому, а між ними - 200-футовий канат.

Треба було піднятися на трирівневу вежу і, опинившись на вершині, схопитися за мотузку перелазити до іншого кінця. Рекорд на смузі перешкод тримався до 1977 році. Аж поки один купсант не вирішив спуститися з гірки вниз головою. Це був небезпечний крок, здавалося навіть, нерозумний і пов'язаний з ризиком. Він перевершив рекород вдвічі.

Якщо ви хочете змінити світ, то іноді, вам доведеться спускатися вниз головою.

Не відступай перед кривдниками

Під час наземної фази тренувань студентів вивозять на острів Сан-Клементе, що лежить біля узбережжя Сан-Дієго. Води біля Сан-Клементе є місцем розмноження великих білих акул.

Це серія довгих запливів, які необхідно пройти. Один з них - нічний заплив. Інструктори запевняють, що жоден курсант не був з'їдений акулою. Але вас також вчать, що якщо акула починає кружляти навколо вас, треба стояти на своєму і не відпливати.

Якщо акула, зголодніла за перекусом, кинеться на вас, зберіть усю свою силу і вдарте її в рило - вона розвернеться і попливе геть

У світі дуже багато акул, і якщо ви сподіваєтеся завершити заплив, вам доведеться мати з ними справу.

Якщо ви хочете змінити світ, не відступайте від найгострішого

У найтемніші моменти ти повинен бути ТОП

Під водою, не використовується нічого, окрім глибиноміра і компаса, щоб дістатися до ворожого корабля. Сталева конструкція корабля блокує місячне світло. Воно затуляє навколишні ліхтарі.

Щоб досягти успіху, ви повинні проплисти під кораблем і знайти кіль - центральну лінію і найглибшу частину корабля. Це ваша мета, але кіль також є найтемнішою частиною, де шум корабельних двигунів оглушує, де легко дезорієнтуватися і ви можете провалити місію. Під кілем, у цей найтемніший момент місії, ви повинні бути спокійними та зібраним.

Якщо ви хочете змінити світ, ви повинні бути на висоті в найтемніші моменти

Піднімайся в найважчі часи

Дев'ятий тиждень тренувань називається “пекельним тижнем”. Це шість днів без сну, постійні фізичні та психічні навантаження.

Та є один особливий день - це День на Багнюці. Багнюка - це місцевість між Сан-Дієго та Тіхуаною, де бурхлива вода стікає і створює тіхуанські болота. Ви спускаєтесь на веслах у багнюку і на протязі 15 годин, намагаєтесь вижити.

Коли сонце почало сідати в середу ввечері, моя команда вчинила кричуще порушення правил, та була відправлена у багнюку. Інструктори сказали нам, що ми зможемо покинути багнюку, якщо тільки п'ятеро курсантів вийдуть з неї. Лише п'ять хвилин, лише п'ятеро чоловіків, і ми зможемо вийти. Було очевидно, що дехто з курсантів вже збирався здаватись.

До сходу сонця залишалося ще більше восьми годин. Цокотіння зубів і тремтіння стогонів було таким гучним, що важко було щось почути, і тоді один голос почав співати пісню. Пісня була страшенно не в лад, але співали її з великим ентузіазмом. Якось так сталося, що багнюка потеплішала, вітер стих, а світанок не так вже й далеко.

Якщо я чогось і навчився, подорожуючи світом, так це сили однієї людини - Вашингтона, Лінкольна, Кінга, Мандели і навіть маленької дівчинки з Пакистану Малали - одна людина може змінити світ, даючи людям надію!

Якщо ви хочете змінити світ, почніть співати, коли ви по шию в багнюці

Ніколи не здавайся

На базі тренувань морських котиків є дзвін - мідний дзвін, який висить у центрі комплексу, щоб усі курсанти могли його бачити. Все, що вам потрібно зробити, щоб піти - це подзвонити у дзвоник

Подзвоніть у дзвоник, і вам більше не доведеться прокидатися о 5 годині, плавати на морозі, бігати, долати смугу перешкод, займатися фізкультурою. І вам більше не доведеться терпіти.

Все, що вам потрібно зробити - це подзвонити у дзвоник, щоб піти з тренувань.

Якщо ви хочете змінити світ, ніколи не дзвоніть у дзвоник... Це буде нелегко

Висновок

Якщо ви зробите ці речі, наступні покоління житимуть у світі, набагато кращому, ніж той, який ми маємо сьогодні!

Ще по темі

Від Admiral McRaven

По темі

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Андрій Чуранов
Андрій Чуранов@JZoMq8hTPvtrWuk

62Прочитань
9Автори
0Читачі
На Друкарні з 20 січня

Вам також сподобається

  • Рішення

    Всім доводилося колись в житті приймати рішучі і доленосні рішення. Коли прив'язаності та страхи всіма силами тримають за звичне, але на рівні відчуттів та логіки ми розуміємо, що цей етап насправді вже пройдено і залишити все як є - це шлях в нікуди, шлях до застою...

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Непереборна комедійна цінність Трампа - The Financial Times

    Незалежно від того, чи знаходимо ми його гумор смішним чи образливим, це видовище достатньо переконливе, щоб ми не відставали від нього.

    Теми цього довгочиту:

    Аналітика

Коментарі (2)

Адмірал не сказав нічого нового, але все одно щось є в його словах…

Вам також сподобається

  • Рішення

    Всім доводилося колись в житті приймати рішучі і доленосні рішення. Коли прив'язаності та страхи всіма силами тримають за звичне, але на рівні відчуттів та логіки ми розуміємо, що цей етап насправді вже пройдено і залишити все як є - це шлях в нікуди, шлях до застою...

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Непереборна комедійна цінність Трампа - The Financial Times

    Незалежно від того, чи знаходимо ми його гумор смішним чи образливим, це видовище достатньо переконливе, щоб ми не відставали від нього.

    Теми цього довгочиту:

    Аналітика