Коротка історія Культури том 1(книги, 1995)

Книга розповідає Період людей камяної доби аж до 400 років до нашої ери.
Книга написана ще у 1939, але багато разів перевидана, тому у ній надзвичайно багато інформації.

Знаєте я б ніколи очікував від себе дізнаватися про племена, і як сильно зв’язанні стихії у аватарі: легенда про Аанга з тим як 3 тис. років тому люди планували селища та розділювали людей за їхнім тотемом.
Схопити момент коли людина перейшла з несвідомого у свідоме, як вона прогресувала, які звичаї ще досі збереглися, та коли появилась свастика. Коли я у дитинстві дивився фільми з магією, з містичними історіями, та героїчними персонажами, я думав : — Є, тай є, що там такого, вигадали собі автори, тай все. Звісно ще у дитинстві я почав сумніватися, що до правильності цього речення, адже вже тоді були відео (жахливе минуле автора згадується, все що в минулому воно залишається в минулому, тому не хейтіт, будь-ласка, я просто згадую минуле)Лейтера, чи Луцая, де вони пояснювали за аніме та кіно.

ТА все ж ніяке їхнє відео не досягало такого апогею знань та літературних відкриттів, як Ця КНИГА.

Хотів би зазначити цікаві мені розділи та особливо розділи про які я пам’ятаю.

Шаман

Уявляєте колись бути шоуменом, актором, шарлатаном, ЧАКЛУНОМ, і співцем було модно, ніяка мама б не сказала йди стань юристом. Та попри жарти це дійсно велика професія була. ШАМАН. Він лікує, він проводить ритуали збору, посіву, одруження, та смерті. Допомагає з душею. Та також майже керує селищем, адже його настанови та рухи визначають життя людей. І у цій книзі доволі цікаво розказується, як шамани допомогали людям жити, як на кінці тої ери почали заважати людям жити, як створюються певні релігії, та вчення про побудову світу.

Також є цікаві моменти, але це вже під кінець, коли гілка духовенства бореться із гілкою політики. Так, наприклад у районі Єгипту цар ставить обмеження на оплату під час церемоній, а той узагалі зменшує духовенство, адже ставить напрямок на розвиток наук та сільського господарства.

А тисячу років до цієї події, то Джек Ліндсей, розказується як проводиться ритуал смерті(ну це вже трохи до іншого розділу), а також як уявлявся момент після смерті. Лабіринт і тобі треба пройти цей лабіринт, щоб зберегти свою душу. І за життя виконувався спеціальний танець котрий навчав людей проходити цей лабіринт.

Китай.

Це для мене був цікавий розділ, адже тут показали розвиток ізольованої країни. Уявляєте собі коли у шумерах появлялося тільки десяте покоління царів, то у Китаї вже стався другий переворот зі зміною влади. Плюс на відмінно від європи Китай на пару століть пізніше відкрив для себе залізо. Та навіть так Китай був доволі розвинутим краєм, адже він мав здобутки в армійському, філософському та релігійному стані.
Цікаво те що у релігії вони перейняли Буддизм. А це релігія котра розказує про само покращення та досягнення статусу Будди. А це є трішки відміним від чистого поклоніння царям сонця, чи тотемам в інших регіонах людства.

У книжці є 4 окремих розділа які описують Китай в давній період.

Дуальні герої

Ніколи б не подумав що архетип Чіп і Дейл персонажів створився, ще до нашої ери. Тай взагалі як брат та брат були вплетенні у історію ще дуже давно.

“Епос про Гільгамеша”

Шумери були крейзі тіпами. У таку давнину видати такий хайден джем. Тут є критика влади, і абсурдність життя, і зустріч зі своїм альтер его, і могутній наставник.
Гільгамеше, Куди ти прямуєш?
Життя, котре шукаєш, ти ніколи не знайдеш.
Бо коли боги створили людину, вони прирекли їй смерть.
а життя залишили у власних руках.

Пане Гільгамеше, у цьому все значення сну:
Енліл — величезна гора, батько богів
призначив тобі царювання, а не вічне життя.
Не журись, підбадьорись…




Я рекомендую цю книгу. Я знайшов її у міській бібліотеці. А для себе я рішив що одного дня я до неї вернуся і повторю весь матеріал, який у мене був.


А тепер для моїх фанатів.
Я скоро пройду псевдорегалію і по ній напишу текст.
Я готую текст по просторах+левл дизайн + психологія сприйняття форм та кольорів + дизайн речей + архітектура. (сподіваюся виживу)
А також я поступив на Архітектуру та Містобудівництво у Львівську Політехніку, тому в скорім часі я буду апати гілку художника.

І ще я хочу написати огляд на манги The Climber та Hells Paradise. А ще якщо вивезу то і Бродяга. Все ж таки чудова манга.

І питання вже до вас. Чи б хотіли ви бачити ще більше оглядів, та вже на фільми. Бо у мене є певні нариси. Але я хочу почути ваш голос!!!
Все гарного вам дня, і дякую за увагу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
@Nazer
@Nazer@ZhahPekla

448Прочитань
6Автори
10Читачі
На Друкарні з 31 липня

Більше від автора

  • Недовершеність суперсімейки.

    Багато хто памятає цей мультик, як святом дитинства. І так він є таким і для мене. Мені подобаються якого чудового ворога вони створили, як вони створили ідею відділення суперів, і яка дійсна різниця між фізичними якостями. Та якби все було так гладко, я не писав би цей текст

    Теми цього довгочиту:

    Мультфільми
  • Дозвольте любові вас вбити.

    Теперішнє покоління так ніби сіло на те, що можна більше попрацювати, і вже у 20-30 років не йти на роботу. "Ти матимеш достатньо грошей маєш бізнеси й тому подібне". Тупо, як на мене. Кожен чорний знає що так воно не працює. Чим більше працюєш, тим більше припахуєшся.

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Ріст персонажа в іграх дивний

    Ріст персонажа в іграх доволі дивний. Буквально. Подивіться на головних героїв останніх ексклюзивів. У них розвиток персонажа відбувається через зміну середовища чи якихось проблем, все як по мономіфу героя. Де є зав’язка, випробування, падіння, остання битва, перемога і додому.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Добрий день, хотіла поцікавитись в які бібліотеці є ця книга та її точну назву, дякую за вашу статтю

Вам також сподобається