Loremakers: Питання Спільноти - Червень 2024

Зміст

Ласкаво просимо до Loremakers: Community Questions, серію, присвячену відповідям на ваші запитання та дилеми щодо лору. Ми глибоко занурилися в розділ "Запитайте у розробників" і вибрали десять запитань про всесвіт Star Citizen, на які ми відповімо. Всі питання були відредаговані для ясності контексту, але ви можете натиснути на назву теми, щоб перейти безпосередньо до оригінального посту і приєднатися до бесіди. Крім того, Команда Оповіді планує робити один випуск Loremakers: Community Questions щокварталу; наступний матеріал заплановано на вівторок, 17 вересня, тож, будь ласка, приєднуйтесь до обговорення та задавайте будь-які інші питання про всесвіт на нашому форумі “Запитайте у розробників”.

NPC-роботодавці

Посилання на оригінальне питання

Питання: Чому вже давно не з'являлися нові неігрові персонажі, що видають місії? Отримання завдань через mobiGlas здається знеособленим і не заохочує до досліджень.

Відповідь: Ми багато дискутували про NPC останнім часом, оскільки команда працює з дизайнерами над створенням найкращого досвіду в версії 1.0, а також з думкою про майбутні оновлення. Зараз ми не можемо говорити про деталі, але так, нашою основною метою є збільшення можливих взаємодій, щоб всесвіт відчувався живим, а виконавці місій - його частиною. З іншого боку, додавання персоналізованих квестодавців у гру - справа нетривіальна, тож ми намагаємося з'ясувати, як підійти до цього питання з можливістю масштабування, яке ми зможемо підтримувати і після версії 1.0. Меншою мірою на фронті місій, але команда оповіді також відіграє значну роль у розробці поведінки соціального ШІ в PU. І хоча історії та персонажі, заплановані до версії 1.0, все ще тримаються в таємниці, ми плануємо вже у найближчих патчах вносити покращення та індивідуальність у різні посадкові зони.

Дослідження під прапором Флоту

Посилання на оригінальне питання

Питання: Чи конкурує дослідницький підрозділ Флоту ОЗІ з приватним сектором? Вони просто шукають стратегічні позиції та стрибкові точки, чи займаються загальною розвідкою? Може шукають систему Крелл? Чи відмовились вони від пошуку стрибкової точки до системи Оретані? Чому Флот просто не заплатить підрядникам за виконання цієї роботи? Якщо щось буде знайдено, чи планує Верховне командування тримати знахідку в таємниці? Скільки існує секретних стрибкових точок та, скільки з них активно використовуються Флотом? UEEN Pathfinders Division - це нова назва Navy Exploratory Division, або-ж це одне і те ж саме?

Відповідь: Дослідження - це цікава сторона Всесвіту. Щодо всіх цих питань є багато цікавих коментарів, тож ми спробуємо розглянути їх по черзі.

По-перше, ми не до кінця впевнені, звідки з'явилися терміни "Navy Exploratory Division" або "UEEN Pathfinders Division". Якщо у вас є посилання на джерело, будь ласка, надішліть його нам. Ми згадували про Дослідницькі ескадрильї в статті Whitley's Guide про Terrapin, а також про Дослідницькі служби ОЗІ у рекламній статті про корвет Idris. Також упродовж багатьох років були загальні згадки про військових розвідників, але ми ще й загалом називаємо дослідників усіх родів "слідопитами".

Розвідувальні Служби ОЗІ (UEE Exploratory Services) не є підрозділом збройних сил. Їхнім завданням є як відкриття нових систем, так і дослідження систем, відкритих приватними слідопитами, аби оцінити придатність цих систем для колонізації чи інших цілей. Виконуючи свою основну функцію загальної розвідки, слідопити ОЗІ конкурують з колегами з приватного сектору, але дослідження - це складна справа у великому всесвіті, тож місця вистачить усім. Деякі слідопити, що працюють як на ОЗІ, так і на приватні компанії, можуть бути позаштатними, але більшість організацій також наймають власний персонал.

Військові, як правило, також організовують дослідницькі групи, що зазвичай беруть участь у розвідці систем, які потенційно мають військову цінність: наприклад, тих, що ведуть до систем під контролем Вандулів. Будь-які такі стрибкові точки безумовно триматимуться в секреті, тож тим паче неможливо сказати скільки з них використовуються.

Що стосується системи Крелл, ми не можемо ні підтвердити, ні заперечити. Однак, якби ОЗІ шукали її, вони б не робили цього публічно, оскільки подібні дії, швидше за все, викликали б обурення у наших друзів із Сіань. Нарешті, щодо системи Оретані - вже минуло чимало часу, і її пошуки вже не викликають такого ентузіазму, тож цілком ймовірно, що більшість зусиль призупинилися, але надія завжди живе, вона не згасла.

Наслідки окупації Вандуулами

Посилання на оригінальне питання

Питання: В якому стані Вандуули залишають планети, на яких вони збирали ресурси? Чи відновиться коли-небудь екологія?

Відповідь: Коли Вандуульські Гарвестери закінчують роботу на планеті, все, що залишається - це понівечений, безплідний світ. Цілком ймовірно, що ці планети ніколи не відновлять свою життєздатність. Це головна трагедія нападів Вандуулів - зруйновані світи приречені існувати лише як нагадування про жорстокість і ненажерливість цих істот. Що ще гірше, вандульські клани використовують зібрані ресурси для подальшої експансії та виробництва нових видів зброї. Деякі вчені-тераформісти вивчають можливість відродження цих планет, якщо ОЗІ відновить над ними контроль, але на сьогоднішній день це залишається поза межами сучасної науки. Тим не менш, планети, яких "збір" торкнувся лише частково, ще мають надію на відновлення, що сприяє певній нагальності військових зусиль, спрямованих на відсіч цим прибульцям.

https://robertsspaceindustries.com/i/5724e76fa321ce52639c957fe8050cffac33fc60/resize(2500,1072,cover,crop(3812,1634,0,14,TZjG7hXReeVtMUKUjmBfQjnyWFuUc9NEHqhLa6UjruiQa3MvnoH2WL8dDz1mBxa1mwjkAe65z3nXqL7PChUqVEMS67hvUPUgvb2DgoH35yeBeJ4yeM1XcsEd79M5SKCUNZ4fMYqNgqa5mQ))/75/cloudimperiumgames-s42-vanduuljavelin.webp

Система знаків у Всесвіті

Посилання на оригінальне питання

Питання: Чи існує універсальна мова для дорожніх знаків на території ОЗІ?

Відповідь: Ми не найкраща команда, щоб відповісти на це питання, тому ми звернулися до арт-директора з візуальної ідентичності Ніколя Фортена (Nicolas Fortin). Ось що він сказав у відповідь:

Ми розпочали роботу над створенням стандарту для попереджувальних знаків безпеки в цілому, але попереду ще досить багато роботи в цьому напрямку.
На даний момент ми працюємо над дизайном цих знаків з урахуванням місцевого колориту, намагаючись при цьому підтримувати певний рівень узгодженості в усьому Стентоні... Звісно, у Пайро буде інший стиль, як і в інших зоряних системах.
У грі є багато застарілого матеріалу, з яким нам також доведеться працювати, але план і намір полягає в тому, щоб додати структурованості та послідовності цим типам об'єктів у грі.

Отже, ось що ми маємо. Команда оповіді тісно співпрацює з командою брендингу, щоб допомогти в перегляді цих знаків і переконатися, що їх легко читати, але все ще відчуваються як унікальні в нашому далекому майбутньому.

Куди пропала Імператриця?

Посилання на оригінальне питання

Питання: Де ж Імператриця? Минуло чотири роки з приходу Еддісон до влади, а про її діяльність немає жодної звістки. Чи знає вона про те, що відбувається у Стентоні/Пайро? Про XenoThreat? Чи провела вона закон про ШІ через Сенат?

Відповідь: У той час як імператриця Еддісон була зайнята, адміністрація зазнала розчарування, оскільки багато з імператорських ініціатив наштовхнулися на перешкоди. Напевно, найпомітнішою зміною в Імперії на сьогоднішній день стало триваюче поліпшення зовнішньо-дипломатичних відносин, які оцінюються як сильніші, ніж будь-коли раніше. На фронті технологій "Закон про «краще - сьогодні»" (Better Today Act), який би дозволив подальші дослідження ШІ, був прийнятий, але в сильно переробленій формі, що значно послабило запропоновану ініціативу. Однією з головних змін стало те, що всі дослідження в галузі ШІ має схвалювати сенатський комітет, а він схвалив лише один проєкт, що стосується поліпшення міжсистемної комунікації.

Зростання рівня злочинності відвернуло увагу Імператриці від інших цілей кампанії, і вона застрягла у складному становищі, коли потрібно вести війну проти Вандуулів і водночас намагатися захистити народ Імперії. Бажане розширення бюджету на освіту було відкладено на користь виділення додаткових ресурсів на потреби безпеки. Крім того, нещодавні повідомлення почали вказувати на те, що з технологією регенерації можуть виникнути деякі непередбачувані проблеми, які можуть стати значним ударом не тільки для її адміністрації, але й для всього людства. Про напрямок розвитку цієї історії ми будемо тримати вас у курсі.

Профспілки за часів режиму Мессера

Посилання на оригінальне питання

Питання: Якими були відносини між режимом Мессера і різними профспілками/гільдіями? Багато авторитарних урядів, прагнучи утримати робітничий клас пригніченим, значно послаблювали або розпускали будь-які існуючі гільдії та профспілки. У Star Citizen такі організації, як United Resource Workers, боролися за права робітників протягом століть, перш ніж Івар Мессер проголосив себе першим Імператором. Як він та його наступники ставився до цих організацій, і навпаки?

Відповідь: Режим Мессера, безумовно, використовував свою владу та авторитет, щоб контролювати та впливати на профспілки та гільдії по всій Ісперії. Одним з прикладів, що увійшов в історію, є Міжзоряна Транспортна Гільдія (Interstellar Transport Guild, далі МТГ). Заснована в 2391 році, МТГ боролася і захищала права вантажоперевізників понад століття, доки до влади не прийшов Івар Мессер. Але на початку 2690-х років гільдія потрапила під критику, коли перевізники Терри подали до суду низку позовів: в ході розслідування було викрито масштабний корупційний скандал, причиною якого стало таємне перерахування посадовими особами гільдії коштів, з членських внесків, політичним кандидатам та організаціям, що підтримували Мессера.

Ця корупційна історія з МТГ ілюструє, як режим Мессера, ймовірно, взаємодіяв з більшістю великих, авторитетних профспілок. Надаючи можливість існувати і вести бізнес усталеним проробітничим організаціям, він створював для їхніх членів ілюзію можливості впливати на владу. Насправді ж підлабузники і шпигуни Мессера проникали в ці спілки щоб стежити за їхніми діями і контролювати їх. Потім, в особливо темні періоди, членам гільдії, яких режим назвав "агітаторами", пропонували спеціальну роботу або ж їх просто вистежували, після чого вони "зникали" або ставали жертвами якогось злощасного випадку.

Хоча режиму Мессера було вигідно збереження старих профспілок, він також використовував свій вплив, щоб придушити новіші групи, які намагалися утвердитися. Багато з цих новостворених організацій виникли на Террі або на її околицях. Щоб запобігти їхньому поширенню, Мессер перейшов у наступ як відкрито, так і приховано. Він забороняв певні організації, називаючи їх ширмою для банд або Сіань. Що стосується прихованих дій, то Комісія правди і примирення (Truth and Reconciliation Commission) 2806 року виявила, що режим погрожував скоротити державні контракти, надані великим компаніям, таким як Aegis і CDS, якщо хоч одна з їхніх справ буде пов'язана з цими новими робітничими групами.

Reclaimer Left-Min

Втрачені кораблі поколінь

Посилання на оригінальне питання

Питання: У Whitley's Guide про Vulture згадується наступне:

У 2932 році Reclaimer від Aegis Dynamics, названий "General Dogsbody", увійшов в історію, здійснивши найприбутковішу рятувальну місію в історії людства, коли він виявив дрейфуючий у відкритому космосі корабель-колонію 22-го століття, що зазнав аварії.

22 століття має на увазі дати 21ХХ, але "Артеміда" - найвідоміший з кораблів міжзоряних колоній - стартував у 2232 році. Чи було задумано, що знахідка була невдалим кораблем-колонією 23-го століття? Чи існували інші кораблі-колонії (міжзоряні або тільки міжпланетні), запущені до проєкту "Артеміди"?

Припускаю, що ви не мали наміру “між іншим” висвітлювати таємницю "Артеміди" на сторінках Whitley's Guide.. тож, можливо, ви розповісте нам більше про інші кораблі-колонії, які були запущені в космос, і особливо про той, про який писалося вище?

Відповідь: Ваша інтуїція не підводить. "Артеміда" не є тим кораблєм-колонією, який був знайдений бортом “General Dogsbody”. "Артеміда" була лише одним з кількох кораблів-колоній, які людство відправило в далекий космос між кінцем 22-го і на початку 23-го століть. До того, як Нік Крошоу став першою людиною, яка успішно пережила подорож в обидва кінці через стрибкову точку в 2271 році, ці авантюри розглядалися як найкращий шанс людства розширити свою присутність у Всесвіті. Хоча "Артеміда" залишається найвідомішою завдяки тому, що корабель контролювався і пілотувався Янусом, який на той час був найсучаснішою системою штучного інтелекту, коли-небудь створеною людьми. Раптове зникнення корабля за чотирнадцять років до очікуваної дати породило численні припущення, що в цьому винен штучний інтелект, призвело до появи анти-ШІ настроїв, а в подальшому й законодавства, яке досі діє в ОЗІ. З цієї причини "Артеміду" все ще пам'ятають у сучасній Імперії а її історія досі займає важливе місце в лорі.

Пр. пер. - Раджу додати собі у список для читання серію статей “Втрачене покоління”, в тому числі про Артеміду та Януса, переклад яких ми готували рік тому:

Лор не надто зосереджується на інших колонізаційних кораблях, але це потенційно багата сфера для нашої майбутньої праці. Точна кількість запущених кораблів лишається під питанням через декілька факторів, зокрема, втрачені записи через пошкодження даних. Також ускладнює справу те, що ці судна були відправлені різними корпораціями та окремими країнами в епоху, яка передувала створенню Організації Об'єднаних Націй Землі (United Nations of Earth). Детальна інформація про більшість цих кораблів, включаючи їхні пункти призначення, цілі подорожі, списки членів екіпажу та вантаж на борту, була втрачена з плином часу, що зменшує шанси на їхнє можливе віднайдення.

Місця базування Народного Альянсу

Посилання на оригінальне питання

Питання: Чи існує космічна станція, на якій базується Народний Альянс? Чи є у них якесь ополчення або флот? Чи побудували вони щось, окрім Левські?

Відповідь: Народний Альянс (People's Alliance), зокрема, займає астероїдну базу Левські, яка була одним з місць, де вони заснували "нове суспільство", куди можна було втекти від авторитаризму Мессерів.

Для захисту Левські у них мають бути сили безпеки, але, відповідно до їхнього загального принципу, це суто оборонні сили, які, ймовірно, застосовуватимуть летальну силу лише в крайньому випадку. Коли ми почнемо занурюватись у вивчення Ніксу як системи, з фантастичної точки зору було б логічно, що вони мали б поселення за межами Левські для забезпечення продуктами, чи то шахтарські аванпости, чи щось в цьому роді, але ми будемо тримати вас в курсі подій.

Морена (The Moraine)

Посилання на оригінальне питання

Питання: Чи планує ця фракція мати якесь представництво за межами Ніксу, і чи можемо ми очікувати на будь-яку інформацію про них до або після виходу нової системи?

Відповідь: Наразі ми плануємо, щоб Морена залишалася частиною системи Нікс. Ця організація слугує міцною опозицією до Народного Альянсу і займає цікаву частину "географії системи" своєю штаб-квартирою в Кільці Ґлаціема (Glaciem Ring) системи Нікс. Крім того, зважаючи на їхню родинну орієнтацію, малоймовірно, що Морена розростеться настільки, що вийде за межі системи. Ви побачите більше представників цієї фракції, коли ми почнемо працювати над впровадженням зоряної системи в гру.

Хто полює на “космічних китів”

Посилання на оригінальне питання

Питання: Чи є істоти, що полюють на штормвалів?

Відповідь: Здебільшого у штормвалів немає ворогів. Як і синій кит на Землі, вони настільки величезні, що їх вбивство вимагає величезних зусиль. Хижаки не дуже люблять вкладати більше зусиль у вбивство, ніж у травлення. Люди, які мають кораблі та зброю, і для яких це професія, - майже єдині істоти, які можуть полювати на штормових китів. Будемо сподіватися, що полювання на них не призведе до їх вимирання.

Та все-ж, якщо ви хочете дізнатися більше про харчовий ланцюг на Крусейдері, то тут ви знайдете істот, які їдять штормвалів. Коли штормовий кит помирає від старості або травми, внутрішні органи, які підтримують його в повітрі, повільно втрачають свої функції, і він починає поступово опускатися в нищівну безодню газового гіганта. Падальщики, зоопланктон, кіамі та інші організми на шляху вниз починають харчуватися мертвим китом. Це, в свою чергу, викликає сплеск їхнього розмноження. Це справжнє свято для екосистеми.


Джерело для перекладу: Червневий Loremakers: Community Questions

Переклад для @starcitizen_news

Якщо маєте бажання підтримати переклад новин і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC, можете зареєструватися за моїм реферальним кодом STAR-Z5BG-SFF2 на сайті гри Star Citizen.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.5KПрочитань
4Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • #leaks - Squadron 42: реліз, порти на консолі, та деякі ранні деталі

    Незважаючи на те, що нам показали чимало Squadron 42 на Citizencon, залишається питання, коли ми отримаємо цю гру в наші руки? Як там зараз справи у компанії? Якою ж буде ця гра? Як вона власне працює? У цій статті hater115 привідкриє лаштунки своєю черговою порцією витоків.

    Теми цього довгочиту:

    Squadron42
  • #leaks - Star Citizen 1.0 — Чим це стане?

    Який контент ми отримаємо на релізі Star Citizen? Тепер ми маємо приблизну відповідь на це питання завдяки зливу.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Leaks
  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається