Миття рук у Середньовіччі

Якщо ви організуєте бенкет або пишний стіл для благородних панів, не забудьте про важливість миття рук перед їжею та після трапези – це було обов'язковою процедурою в епоху Середньовіччя, коли їжа подавалась не порціонно, а вибір столових приборів був не таким багатим, як зараз.
Рецепт особливої ​​води для миття рук зберігся у збірці "Le Ménagier De Paris" (1390ті р.)

'Щоб зробити хорошу воду для миття рук, слід відварити шавлій, процідити воду і дати охолонути. Або візьміть ромашку і майоран замість шавлію, або розмарин і варіть з апельсиновою цедрою. Лавровий лист теж хороший.'

Вода може бути не тільки прохолодною, а й теплою – це зігріє руки ваших гостей, тому їм буде приємно. Після цього гостям подавався сухий лляний рушник.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Історично-кулінарний кут
Історично-кулінарний кут@Peter_Bosch

1.4KПрочитань
9Автори
37Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Reinheitsgebot – закон про чистоту пива.

    У 1505 році закінчився черговий етап феодальних міжусобиць, що призвів до возз'єднання баварських земель. Баварським герцогом було розпочато реформу щодо уніфікації законодавства, яку завершували його сини на троні. Reinheitsgebot став частиною нового баварського права.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Про варіння пива та пиво у літній час

    До наукової епохи пивоваріння (до XIX століття), у Баварії пиво варили тільки навесні і восени, щоб уникнути поширення бактерій, хоча науково існування мікроорганізмів не було на той момент відкрито, але зварене влітку пиво швидко псувалося і втрачало свій смак.

    Теми цього довгочиту:

    Німеччина
  • Пивні чудеса

    Пивних чудес є чимало, і напрочуд багато з них пов’язано з ірландськими святими.Що, в принципі, логічно: Ірландія — це пивна, а не винна країна, і там, де святий Домінік примножує вино, святий Колумбан розливає пиво.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається