Натхнення і як воно виникає

Емоційно важкі періоди часто стають несподіваним джерелом натхнення. Це час, коли творчість стає рятівником, допомагаючи не потонути в безодні болю, а триматися на плаву. Я завжди перебуваю в пошуку натхнення: фотографую, читаю, ділюсь з вами відгуками, і навіть шукаю гарні картинки для активізації цього процесу 🤗

І от стало цікаво, а що ж таке те саме натхнення? Неочікувано для себе дізналась, що поняття "натхнення" вивчають науковці, і це вам не просто щось непізнанне. 

Ранкова кава перед фото прогулянкою

Думка вчених, що ж таке натхнення

Як пояснюють вчені, натхнення — це складний процес, що поєднує емоції, когнітивні здібності та фізіологічні процеси мозку. Психологи визначають його як триетапний цикл: спочатку активується певний зовнішній або внутрішній стимул, який пробуджує нові ідеї. Потім приходить момент трансцендентності — відчуття, коли думки наче виходять за рамки звичного, відкриваючи нові горизонти. І, нарешті, виникає мотивація втілити ці ідеї в життя.

Нейронаукові дослідження показують, що натхнення пов'язане з активізацією певних ділянок мозку, таких як префронтальна кора та лімбічна система. Вони відповідають за креативне мислення, емоції та мотивацію, створюючи ті самі миті прозріння, коли ми знаходимо нові рішення або несподівані ідеї.

Натхнення може здаватися чимось невловимим, але насправді це дуже реальний процес, який працює на фізіологічному рівні. І хоча ми можемо шукати його в книгах, музиці, мистецтві чи природі, воно часто приходить у найнесподіваніші моменти — навіть у ті, коли емоції переповнюють. До речі от це відчуття що от трошки-трошки та зловиш натхнення, це таке прикольне відчуття. Наче натхнення має фізичну форму 😊.

Натхнення — це поштовх, який допомагає нам рухатися вперед, створювати, бачити красу в буденному й долати труднощі, відкриваючи себе світу через творчість! 


My social media links

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Катерина Кресало
Катерина Кресало@Kateryna.Kresalo

Dreamer | Kyiv | Ukraine

32Прочитань
4Автори
1Читачі
На Друкарні з 28 серпня

Більше від автора

  • Трошки спогадів на згадку

    Нещодавно пішли з життя люди, які були останніми провідниками між моїм сьогоденням і спогадами про дитинство в Куп’янську. Це мої хрещені, які залиши

    Теми цього довгочиту:

    Спогади
  • Ілларіон Павлюк "Я бачу, вас цікавить пітьма" 📖

    Нарешті я дочитала. Ця історія давалася мені нелегко, хоча загалом сподобався її вайб та образи героїв, які так майстерно описує автор.

    Теми цього довгочиту:

    Відгук Про Прочитане
  • Pinterest: Як алгоритми формують наш візуальний світ

    Хочу поділитися своїм досвідом роботи з Pinterest, розповісти, як я його розумію і як він може допомогти розвивати візуальний контент та стати корисним інструментом для бізнесу в інтернет-просуванні.

    Теми цього довгочиту:

    Pinterest

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається