Навички у магії 4. Розвиток, знання та розуміння або як не розбити лоба

У попередніх розділах ми говорили про певні кроки входження в магію. На початку ми обговорили, про яку магію йде мова, а також розглянули основні поняття. Ми зробили акцент на тому, де можна знайти опору та орієнтири в магії. Також обговорювали прийняття реальності та себе в ній, тобто визначення свого місця – де ми знаходимося. Ми з'ясували роль магії в нашому житті: чи ми жертви магії, чи переможці. І, що важливо, чи варто мстити, чи краще відпустити ситуацію і зрозуміти її суть.

У цьому розділі ми поговоримо про те, як отримувати інформацію. Бо ж у магії є море інформації і часом голова йде обертом. Де правда, а де помилки? Як не заплутатися в цьому потоці? Я дам кілька порад, щоб ви не втратили орієнтир і не "розбили лоба" через інформацію, більша частина якої, особливо в інтернеті, може бути хибною.

Отже, як відфільтрувати інформацію і знайти те, що буде вам корисним і правдивим?

Чітко визначити сферу дослідів

По-перше, важливо чітко визначити, яку саме сферу знань ви хочете досліджувати. Чіткість у запиті — це вже половина відповіді. Коли ви формулюєте свій запит, намагайтеся конкретизувати його. Наприклад, не просто "все про астрологію" або "все про руни", а уточніть, що саме вас цікавить. Чим точніше ви ставите запитання, тим швидше вам почне приходити інформація. Інформація приходить не лише через пошукові системи. Ви можете несподівано побачити відео, почути розмову, або знайти статтю, яка з’являється в потрібний момент. Як це працює? Коли ви визначаєте свою увагу на конкретному запиті, ваш розум і підсвідомість починають "відшуковувати" відповідні підказки. Це може мати прояв навіть у снах. Але важливо пам'ятати, що миттєвого прозріння не варто очікувати — наберіться терпіння. Не поспішайте хапати першу-ліпшу інформацію. Дайте їй час осісти і проявитися навколо вас. Часом, коли ми шукаємо інформацію, спочатку приходять помилкові або відволікаючі дані. Це говорить про те, що існують не лише загальні інформаційні поля, але й шари, які приховують правду. Це відбувається тому, що наша свідомість ще не готова до сприйняття істинної інформації  і нам потрібен час для адаптації.

Навчитися конкретизувати запити

Отже, щоб не потонути в морі інформації, потрібно в першу чергу навчитися конкретизувати запити. Я пропоную на практиці виписати загальну тему і сформулювати низку питань. Чому важливо їх записати, а не просто думати? Тому що, коли ви формулюєте питання вербально, воно може змінюватися. Записавши його, ви фіксуєте точне формулювання. Записане питання допомагає вашому розуму чітко зрозуміти, що шукати. Розум працює так, що поки ви не дасте йому завдання, він буде блукати. Тому ключовий момент – це конкретизувати питання і тоді починають з’являтися відповіді. Фішки, як я б сказав, другорядні. Найважливіше – це правильно сформулювати питання, а ще краще його записати. Знаєте, як ми колись вчили вірші? Хтось може пригадати: прочитав вірш, поклав під подушку, мовляв, на ранок запам'ятаєш. Але ще ефективніше – це переписати вірш. Коли я його переписував, то краще запам’ятовував. Так само і тут: записавши питання, ми візуально його бачимо, а потім промовляємо вголос. Це також дуже важливо – вербалізувати свої думки, бо промовляючи, ми чуємо себе і приводимо все у певний ритм. Таким чином ми залишаємося на плаву і потрібна інформація починає до нас приходити.

Що робити інформацією

Наступний крок – зрозуміти, що ти будеш робити з цією інформацією. Тому я пропоную в практиці зробити такий крок: візьміть аркуш, поділіть його навпіл. Ліворуч запишіть питання, а праворуч – для чого вам це потрібно. Бо якщо ви прагнете отримати знання, але не розумієте, як будете його використовувати, чи що будете з ним робити, воно не матиме сенсу. Поясню чому. Річ у тому, що в певному сенсі відбувається синхронізація з вашою прихованою пам’яттю, яка зберігається у ваших енергетичних полях. Інформація, яку ви отримуєте, синхронізується з тим, що вже є всередині вас. Інакше кажучи, людина не може дізнатися нічого абсолютно нового – вона може лише відновити забуте. Коли ви формулюєте запит, ви звертаєтесь не лише до зовнішнього світу, але й до власних внутрішніх ресурсів. Запит поширюється всюди – навіть у простір, в якому ви знаходитесь. І першим кроком буде пошук у глибинах вашого підсвідомого, вашої пам'яті. Інформація, яку ви отримуєте, здаватиметься вам знайомою, наче ви це вже знали раніше. "Еврика!" – лише тоді, коли це синхронізується з тим, що вже є у вас. Якщо ж це не станеться, усі пошуки будуть марними. Інформація влетить в одне вухо і вилетить з іншого, не залишивши жодного сліду. Тож найважливіше – зрозуміти, навіщо вам це знання. Якщо ви цього не розумієте, усі пошуки і накопичення інформації будуть марними.

Знання без системи

Питання потрібно ставити таким чином: ми вже навчилися його формулювати – це дуже важливо. Наступний крок – розуміти, для чого вам це потрібно. Знання без системи – це як клоунада на ярмарку. Якщо ви шукаєте інформацію лише для розваги, то, будь ласка, розважайтеся. Але користі від цього не буде – це просто відволікання для вашого розуму. Якщо ж ви шукаєте знання, які хочете використати для власного розвитку, потрібна система. У морі інформації важливо знайти системність. Чому системність? Тому що без чіткої структури ви не отримаєте резонансу з інформацією. Наприклад, коли ви читаєте розрізнену статтю "ні про що" або дивитеся відео, де "бла-бла", без конкретики, це не дає вам жодного змісту. Така інформація не зможе з вами синхронізуватися, ви не побачите її логічного зв’язку.

Системність інформації дозволяє вам створювати логічну ланцюжок. Вона дає можливість пов’язати нову інформацію з тим, що ви вже знали. Ви почнете розуміти, як це працює, які терміни використовуються, які існують визначення і як це все пов’язано. Інакше кажучи, системність базується на певних законах і ці закони мають бути вам зрозумілими. Хочу підкреслити: система надає вам чіткі теореми, аксіоми, визначення і розуміння. Це створює цілісну картину. Ви отримуєте ясні визначення, чітке розуміння та аксіоми, які допомагають структурувати знання. Така система приносить величезну користь. Ви починаєте бачити свої прогалини в знаннях. У вас з'являється ясне розуміння, де бракує інформації. Без системи це схоже на їжу, після якої через п’ять хвилин знову хочеться їсти. Вона не дає насичення, і ви продовжуєте відчувати, що чогось не вистачає. Інколи буває таке відчуття, що щось вислизає, наче не вистачає чіткої картинки. Системні знання, на відміну від розрізнених, наповнюють нас і дають простір для глибоких роздумів. Вони дають відчуття впевненості. У вас не виникає підвішеного стану, коли ви, наприклад, отримали інформацію, але не знаєте, що з нею робити. Система ж дозволяє бачити, де у вас прогалини і показує, де потрібно попрацювати над доповненням знань.

Системні знання також вказують на чітке розуміння того, що ви вже засвоїли і допомагають визначити, де вам бракує глибини чи деталей. Це дозволяє сконцентрувати увагу на тих аспектах, які потребують більшого вивчення. Крім того, системність дозволяє перевіряти знання. Несистемну інформацію часто важко перевірити. Статті чи відео можуть не містити посилань на джерела або не пропонують конкретних шляхів для поглибленого дослідження. Системні знання завжди можна перевірити, бо вони базуються на дослідженнях інших авторів або на логічній структурі, яку можна перевірити через практику. У магії, як і в будь-якій іншій сфері, це дуже важливо – перевіряти знання. Якщо ви можете перепровірити отриману інформацію, це вже свідчить про певний досвід і практику. Ви починаєте застосовувати ці знання на практиці і саме тоді вони перетворюються на ваш власний досвід. Це надзвичайно важливий момент.

Глибина знань

Наступний крок – не захлинутися у глибині знань, уникаючи поверхневих досліджень, які швидко втомлюють. Часом виникає бажання зануритися глибше, пізнати більше. Проте, ми занурюємось у знання лише тоді, коли у нас є система і коли ми не боїмося. Страх – це своєрідний запобіжник, який не дозволяє заглибитися туди, де немає достатнього розуміння. Тому перед тим, як пірнати глибше, важливо бути підготовленим і мати чіткий план. Іноді виникає страх: "Ой, я боюся цієї інформації". Не потрібно одразу занурюватися. Спочатку дізнайтеся все поверхово, розгляньте всі "за" і "проти". І тільки коли відчуєте справжній потяг до глибшого дослідження, тоді можна занурюватися. Перший момент – це підготовка. Другий момент – занурення завжди має бути пов'язане з практичним досвідом. Якщо занурення відбувається без практики, це марне заняття. Якщо ви не зможете отримати практичний результат із глибокого вивчення, то це лише даремно витрачений час. Будь-яке заглиблення потребує експерименту і знання має перетворитися на ваш власний досвід. Воно повинно синхронізуватися з вашим внутрішнім світом, з глибокою пам'яттю. Інакше все це буде марним – у кращому випадку ви забудете, у гіршому – заплутаєтесь, що призведе до енергетичного виснаження.

Занурення у знання має приносити “драйв”, енергію. Ви повинні відчути перемогу: "У мене вийшло, я досягнув!". Саме це є синхронізацією з тим, що вже є всередині вас. Ви немов згадуєте свій давній досвід, отримуючи усвідомлення. Крім того, глибоке занурення передбачає ще один важливий аспект – медитацію. Глибока медитація дозволяє вам не просто дивуватися новим знанням, але й розкладати їх по поличках, аналізувати, розуміти напрямок. Кожне занурення відкриває нові горизонти. Але не поспішайте пірнати ще глибше. Саме усвідомлення того, що існує ще більша глибина, вже є величезним досягненням. Після занурення потрібно "виплисти на поверхню", щоб набрати нових сил, переварити отримані знання і лише потім занурюватися знову – вже з конкретною метою. Щоб не "потонути", рекомендую занурюватися поступово: занурився, розмірковуєш, аналізуєш і лише потім пірнаєш глибше.

Після занурення варто "виплисти на поверхню", набратися свіжого повітря та енергії, а потім знову зануритися в конкретну структуру чи розуміння. Перерви між зануреннями і глибокими вивченнями дуже важливі. Чому? Тому що існує таке поняття, як "дотягування знань". Глибокі знання часто потребують часу для осмислення – розуміння може прийти через день, два, тиждень або навіть місяць після занурення. Якщо ви будете безперервно занурюватися в знання без перерв, ви ризикуєте втомитися і ваші енергетичні ресурси швидко виснажаться. Крім того, постійна практика і глибокі роздуми вимагатимуть від вас більше енергії, а ви повинні бути готові до цього. Якщо ви будете просто "швидко проскакувати" через інформацію, це призведе до виснаження без реального розвитку. Іноді знання починають виникати не з зовнішніх джерел, таких як YouTube чи статті, а зсередини вас – у вигляді думок, роздумів, схем, які потребують часу для структурування. Без цього часу для осмислення ви ризикуєте "перегоріти".

З часом, з практикою, у вас з'явиться звичка постійного навчання та вдосконалення. Це принесе більше сил та енергії для глибшого дослідження. Як тільки ви "познайомитеся" з глибиною, ви не зможете повернутися до поверхневого споживання інформації – це буде вже як незадовільна їжа для вас. Ви можете перевірити, наскільки ваші враження резонують з вашими внутрішніми переконаннями. Якщо інформація викликає у вас відгук, якщо вона змушує вас розмірковувати і глибше занурюватися – це ваш шлях. Якщо ж ні, можливо, ця інформація не для вас і варто відмовитися від неї. У випадку, якщо синхронізація є, то варто продовжувати розвиток, щоб далі вдосконалюватися і отримувати допомогу. Це і є "цінне знання", яке має свою "калорійність" і справжню цінність.

Насиченість і синхронізація знань

Щоб зрозуміти, чи підходять вам отримані знання, важливо перевірити їх насиченість. Це можна зробити дуже просто: якщо інформація резонує з вашим внутрішнім відчуттям, якщо ви відчуваєте її в серці як щось, що збуджує, а не створює конфлікт чи відторгнення, то продовжуйте вивчати її. Якщо ж ви відчуваєте дискомфорт або відразу, можливо, ця інформація не для вас. У такому випадку, краще відмовитися від її вивчення і шукати джерела, що будуть з вами синхронізуватися. Що важливо? Важливо, щоб подача інформації була з вами в гармонії. Це не питання того, хто вищий або нижчий за рівнем розвитку, а про те, чи є вам комфортно з джерелом інформації. Можливо, ви віддаєте перевагу певному стилю подачі – наприклад, вам може подобатися жіночий голос або певний спосіб подачі матеріалу. Все це важливо, оскільки це допомагає вам краще запам'ятовувати і відновлювати знання, а не просто "споживати" їх.

Практика і досвід

Якщо ви отримуєте знання і не можете його застосувати на практиці, воно стає беззмістовним. Я вже підкреслював це раніше: знання повинно перетворюватися на досвід через практичне застосування. Для подальшого розвитку в магічних науках досвід є критично важливим. Тільки практичні дії можуть перетворити знання на реальний досвід. Це аксіома. Без практики знання не стане вашим досвідом і це є важливим принципом для розуміння і розвитку. Тому якщо знання не веде до практики, воно залишиться на рівні теорії і не принесе вам користі. Запам'ятайте це, як важливе визначення: знання має бути застосоване на практиці, щоб стати вашим досвідом.

Коли ви отримуєте нові знання, важливо розуміти, як ви їх будете використовувати на практиці. Теорія без практичної реалізації може виявитися марною. Знання повинно мати прикладне значення і застосовуватися в реальному житті. Якщо ви не можете використовувати отриману інформацію, вона може стати беззмістовною. Ви можете збирати статті та посилання, але якщо це не стане частиною вашого власного досвіду, вони не принесуть реальної користі.

Процес навчання і самоосвіта

Якщо ви вважаєте, що одне лише навчання в магії зробить вас експертом, це може бути ілюзією. Магія є нескінченним процесом навчання. Як учень магії, ви будете постійно вчитися і удосконалюватися. Це означає, що ви повинні бути готові до постійного навчання, дослідження та саморозвитку. Важливо зрозуміти, що у магії не існує кінцевого обсягу знань. Ви не досягаєте кінцевого рівня майстерності, а постійно розвиваєтеся. Я сам постійно вчуся, не тільки в інших людей, але і через досвід та роботу над собою. Навчання повинно стати частиною вашого життя. Неуспіхи в магії трапляються частіше, ніж успіхи. Якщо ви постаєте перед труднощами або невдачами, це не означає, що ви щось робите неправильно. Це частина процесу навчання. Долання труднощів є одним з найкращих способів навчання, оскільки це допомагає досягати знань і вдосконалення. Ті, хто боїться труднощів, рідко досягають успіху, тому важливо вміти долати перешкоди і продовжувати навчання через них.

Звичка вчитися повинна стати постійною частиною вашого життя. Немає поняття "перерви" в магії. Якщо ви вирішили вступити на шлях магії, ви повинні знати, що навчання триває безперервно, щоденно і навіть кожної миті. Це не просто навчання магії; це постійний процес інтеграції знань у ваше життя. Все, що відбувається у вашому житті, має значення, оскільки магічні сили, які вас ведуть, прагнуть розвивати вашу особисту силу. Люди зазвичай схильні до ліні і тільки через труднощі вони розвивають силу характеру і особисту силу. Це особливо актуально в північних традиціях.

У північних традиціях, таких як рунічна магія, є правило: якщо ви натрапляєте на труднощі, це знак, що ви рухаєтеся правильним шляхом. На відміну від християнських та інших авраамічних релігій, де труднощі можуть трактуватися як перешкоди від Бога, північні традиції вважають, що подолання перешкод робить нас сильнішими і досвідченішими. Навчання магії не обмежується ритуалами чи закляттями. Це спосіб життя і ви повинні жити та вмирати як маг.

Магія вимагає високої самодисципліни і постійного самопізнання. Якщо ви не готові вивчати себе і перекладаєте відповідальність на інших за свої проблеми, магія не для вас. У складних ситуаціях ви повинні знайти вихід і продовжувати вдосконалюватися. Кількість труднощів, з якими ви стикаєтеся, відображає ваш розвиток у магії. Пам'ятайте, що шлях магії – це глибоке осмислення окультних знань, розуміння себе і навколишнього світу, а також знання законів і принципів, які їх керують.

Розмірковуйте, думайте і не зневірюйтеся, адже енергія і натхнення завжди з вами.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vasyl Shyrman
Vasyl Shyrman@VasylShyrman

Дослідник магії і окультист

13Прочитань
0Автори
0Читачі
Підтримати
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

  • Навички у магії 3. Магія має вас або ви магію

    Магія володіє мною чи це просто ярмарковий трюк? Що я взагалі маю на увазі під цим? Насправді я говорю про те, як ви себе позиціонуєте. Перш за все, це роль жертви або переможця в магії. ...95% – це самонавіювання або наші страхи, не більше і не менше.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія
  • Навички у магії 2. Прийняття реальності і себе в ній

    Повномасштабна війна, яка триває в Україні, змушує нас замислитися над тим, як приймати себе в тій реальності, в якій ми перебуваємо. І не важливо, де саме на земній кулі ви знаходитесь – вам може бути некомфортно через те, що обставини вже не здаються стабільними або звичними.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія
  • Навички у магії 1. Ввідні поняття та визначення

    Навички у магії — це ваш путівник до глибшого розуміння себе та навколишнього світу. Книга розкриває принципи, що дозволяють використовувати силу думки для формування позитивної реальності. Ви навчитеся ставити правильні запитання.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія

Вам також сподобається

  • Глава iv

    Невеличкі карстові порожнечі, які виникали тут і там, Василь старанно заповнював будівельним сміттям цивілізації – серіалами, бульварною пресою, беззмістовними розмовами та істеричною музикою у навушниках, що вже майже не викликала в нього почуттів...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава ix

    ...І кров стигла у нього в жилах від усвідомлення того, в якій страшній небезпеці він опинився. Ґрунтова розбита дорога, обабіч якої розташовувалися незвичні, химерні конструкції. Тільки створіння, що не мали нічого спільного з людством...

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава xiii

    Якщо історії решти Петрових наймитів схожі на Чоботову, то не дивно, що вони відмовчуються. А ще й випадок з тим повішеним, який – як би не опирався здоровий глузд! – повернувся до життя. І якщо скласти все до купи, то виходило...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Глава iv

    Невеличкі карстові порожнечі, які виникали тут і там, Василь старанно заповнював будівельним сміттям цивілізації – серіалами, бульварною пресою, беззмістовними розмовами та істеричною музикою у навушниках, що вже майже не викликала в нього почуттів...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава ix

    ...І кров стигла у нього в жилах від усвідомлення того, в якій страшній небезпеці він опинився. Ґрунтова розбита дорога, обабіч якої розташовувалися незвичні, химерні конструкції. Тільки створіння, що не мали нічого спільного з людством...

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава xiii

    Якщо історії решти Петрових наймитів схожі на Чоботову, то не дивно, що вони відмовчуються. А ще й випадок з тим повішеним, який – як би не опирався здоровий глузд! – повернувся до життя. І якщо скласти все до купи, то виходило...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі