НОВІ ПРИГОДИ САМІЙЛО КОШИЧА

Закінчив читати нову книгу Дмитра Воронського «Самійло Кошич. Чорноморський похід»

На зображенні може бути: текст

Хочу висловити свою подяку автору за цікаве продовження історії життя-буття славетного гетьмана Кошки. Після прочитання першої книги, я хотів більш взнати про пригоди козаків й тут такий подарунок для читачів.
Книга вийшла не менш цікава, ніж попередня. Що може бути цікавішим ніж козацькі історії минулого.

Гарно продуманий сюжет з додаванням історичних подій, зануренням у політичні особливості того часу. Якісна подача матеріалу з урахуванням побуту, культури, звичаїв козацтва. Читаєш й ніби дивишся пригодницький фільм. Все легко, атмосферно. Сюжет бере у полон с перших сторінок та не відпускає до самого кінця.

Мені здалося, що в цьому романі, Дмитро більш пропрацював образи своїх героїв. Зробив їх цікавішими, живими. Посилив характери, додав філософських та життєвих роздумів. Сподобалось, що автор не оминув увагою другорядних персонажів, які у майбутньому стануть славетними козаками. Сагайдачний, Дорошенко, Сулима. Ці люди увійшли в історію України.

Але крім чоловічих персонажів, автор ввів ще й жіночий персонаж, який за характером можна прирівняти до козаків. Дівчина не змирилася зі своєю долею й боролась за свою волю та гідність.
Козацькі пісні, приказки додають книзі якоїсь особливої історичної родзинки.

Хоча книга художня, але всі історичні додатки роблять з неї вже цікаве історичне дослідження. Вимальовується реальна картина того часу й хочеться читати ще й ще. Хочеться взнати більш про козаків, про справжніх воїнів того часу. Про традиції, які перейшли в сьогодення.

Дивовижні пригоди вже старого, але ще могутнього отамана Самійло Кошича інтригують яскравістю й реалістичністю. Гарно намальовані батальні сцени, навіть любовна лінія вийшла кращою ніж у попередньому романі.

І маю таку думку, що Дмитро планує ще один роман про Кошича. І якщо так, то чекатиму на нові пригоди українських козаків.

А вам сподобалась ця книга? Яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.

*****************************************************************

Ставте вподобайку. Шукайте «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

*****************************************************************

Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть

*****************************************************************

#враження_UA #читаю_книги_щодня #ПроКниги_Що_почитати #Хроніки_Книголюба #ДмитроВоронський #відгукнакнигу #українські_письменники #книгипрокозаків #блог_про_книги #книжкове_суспільство #блог_українською #читаюукраїнськихавторів

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Maksym Botvinnikov
Maksym Botvinnikov@Booklover

928Прочитань
12Автори
9Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається