Нумо гоу, грати в Го.

Але я не граю в Го, мені подобаються шахи. Причому вподобання почалось з естетики. Колись на світанку часів, в країні якої вже немає, в родині якої не існує, з’явились шахи як приз, за першість, випередження та всяке таке. І вони були такими фігурними. Кожна складка мантії, ефес меча, чи ніздрі коня, цеглинка до цеглинки на ладьї, суворий вираз обличчя королівських осіб . Пішак-воїн так гордовито стояв на коліні тримаючи зброю. Це зачаровувало. Спонукало торкатись їх частіше, вчитись грати. Я не гросмейстер, і навіть не майстер, але захоплення фігурами привело до захоплення грою. І мені подобається іноді переставляти фігури полем, нехай і двовимірні, по намальованому, на моніторі, у смартфоні. Цікаво, коли рандомно граєш з кимось, чи як колись можна було надіслати лист другові і грати з реальним знайомим в партію. Укладаючи парі.

Чом би і не почати бути іноді тут, з цього раптового спогаду. Занурити себе у приємність.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
E
Ed@Ed_solaris

5Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 22 серпня

Більше від автора

  • Гра слів. Гра в слова. Не “ерудит”.

    Торкаюсь очами букв, пальцями аркушів, жовтих, затертих, шорохуватих аркушів. Біла обкладинка сіріє незліченними слідами користування. На ній червоним в міру, вказана та частина тіла, що впаде в ступор, працюватиме до кольок, а потім болітиме з похмілля - Голова.

    Теми цього довгочиту:

    Книги
  • Історії осіннього настрою.

    Вже було раніше: “Зі мною з полиць пішли троє..” Отже про першу якось потім, друга прониклива. Наче проста, але в’їдається, огортає. “Історії про троянди, дощ і сіль”. Не знаю що закладалось в написанні, але мене сповнює світла туга.

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми
  • Забутий вид дозвілля.

    Реалії накладають своє. Тепер більшість справ викликає питання доречності. Але необхідно рятувати не лише тіло, а й душу, свідомість. Модне словосполучення - ментальне здоров'я.

    Теми цього довгочиту:

    Думки

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Стандартні шахи абсолютно не естетичні, і я вважаю, що в го сенсу більше.

Вам також сподобається