Обмеження використання соціальних мереж покращує психічне здоров'я

Двотижневий експеримент за участю 230 студентів коледжу показав, що ті, хто обмежив своє користування соціальними мережами до 30 хвилин на день за допомогою автоматичних нагадувань, відчували значно менше тривоги, депресії та самотності.

Примітно, що вони також повідомляли про більш позитивний вплив, демонструючи світліший погляд на життя. Сприятливий психологічний вплив поширювався навіть на тих учасників, які іноді перевищували встановлену межу.

Ключові факти:

  1. Учасники, які обмежили використання соціальних мереж до 30 хвилин на день, продемонстрували значне зниження рівня тривоги, депресії, самотності та страху щось пропустити.

  2. Дослідження показало, що прагнення зменшити використання соціальних мереж, навіть якщо іноді перевищувати ліміт, все одно дає позитивні наслідки для психічного здоров'я.

  3. Дослідники припускають, що цей метод самообмеження використання соціальних мереж, який може бути більш практичним, ніж суворе утримання, може слугувати ефективним втручанням у боротьбу зі зростаючими проблемами психічного здоров'я серед молодих людей.

Джерело: Університет штату Айова

Самообмеження - корисне

Фолхабер каже, що їхнє дослідження розширює існуючі дослідження соціальних мереж і пропонує практичний спосіб для людей обмежити їхнє використання. Вона рекомендує всім, хто прагне скоротити їхнє використання, такі поради

  1. Підвищити обізнаність. Встановіть таймер або скористайтеся вбудованим додатком, щоб дізнатися, скільки часу ви проводите в соціальних мережах.

  2. Дайте собі поблажку. Визнайте, що нелегко дотримуватися часових обмежень. Додатки для соціальних мереж створені для того, щоб утримувати вас залученими.

  3. Не здавайтеся. Обмеження використання соціальних мереж з часом має реальні переваги для вашого повсякденного життя.

Дослідники кажуть, що також важливо пам'ятати про те, як і коли ми використовуємо ці платформи. Майбутні дослідження можуть продовжити вивчення цього питання, а також довгострокових наслідків обмеження соціальних мереж і того, що люди роблять з тим часом, який вони отримують.

"Ми живемо в епоху тривоги. Багато показників показують, що тривога, депресія, самотність посилюються, і це може змусити нас почуватися безпорадними. Але є речі, які ми можемо зробити, щоб керувати своїм психічним здоров'ям і благополуччям", - каже Джентіле.

У цьому може допомогти уважніше ставлення до того, скільки часу ми проводимо в соціальних мережах, і постановка вимірних цілей.


Оригінал: Limiting Social Media Use Boosts Mental Health

Дослідження: The Effect of Self-Monitoring Limited Social Media Use on Psychological Well-Being

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
еліяху
еліяху@eliahu

1.6KПрочитань
6Автори
33Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Згоден на всі 100%. Зараз вже дійшов до видалення додатків соц.мереж, залишився перебраний телеграм та й то й з обмеженнями. То це дійсно так, моє ментальне здоров’я набагато краще.

Вам також сподобається