Огляд Prince of Persia: The Lost Crown

Моє знайомство з франшизою Prince of Persia почалося не з основної серії на ПК чи консолях, а з 2D-платформерів ще на старих кнопкових телефонах. З усіх старших версій мені вдалося пограти лише в Sands of Time (її я так і не пройшов до кінця), The Forgotten Sands (її я пройшов повністю, але в колі фанатів, наскільки мені відомо, вона вважається найгіршою в серії) та гру 2008 року, яка не є частиною основної серії, а скоріше варіація на тему (її я не пройшов, бо вона здалася мені нудною та самоповторюваною).

Можливо саме тому в моїй пам'яті та свідомості Prince of Persia - це перш за все 2d-платформер.

І саме тому, коли я побачив презентацію The Lost Crown, я не на жарт зацікавився. Гра обіцяла бути динамічним та цікавим платформером-метроідванією і взагалі ще одним переосмисленням серії.

То що ж вийшло у Ubisoft і чи вийшло взагалі? Давайте розберемося.

Графіка та світ

Графіка в грі звісно не нексген, але має свій особливий стиль і як для 2.5d платформера доволі непогана. Локації гарно зроблені, кожна з них має свою атмосферу. Гра має прості кат-сцени на рушії гри, а діалоги з персонажами виконані у статичному вигляді, наприклад, як у графічних новелах.

Карта світу є досить продуманою та логічною. Якщо порівнювати з якимись іншими представниками жанру, то, мені здалося, вона рази в півтора-два більша, аніж в Hollow Knight. Проте це не заважає їй бути компактною та зрозумілою. Подорожувати світом доволі легко та цікаво, як і знаходити нові місця та різні секрети. А широкий набір здібностей, які головний герой буде отримувати протягом гри дадуть змогу зробити подорож легшою, а платформінг більш різноманітним.

Сюжет

В новій грі ми будемо грати власне не за принца Персії, а за Саргона - одного з семи Безсмертних (елітний загін перської армії). Після викрадення принца наставницею Безсмертних ми відправимося на гору Каф, щоб врятувати його.

Згодом виявиться, що один з Безсмертних бажає стати богом та створити власну версію світу за допомогою сили, що дозволяє керувати часом. Саргону ж доведеться зробити все можливе, щоб зберегти хиткий баланс у світі.

Загалом же, сюжет гри доволі цікавий і динамічний, за подіями гри цікаво спостерігати від початку і до фінальних титрів.

Геймплей

Основою будь-якої метроідванії є дослідження світу, битви з ворогами і босами, платформінг та відчуття розвитку персонажа. Кожен з цих компонентів в The Lost Crown реалізовано на досить високому рівні.

Головний герой з кожним витком сюжету все більше розширює арсенал своєї зброї та можливостей. Ось чим під кінець гри володітиме Саргон:

  • Два мечі, лук та чакра - в якості зброї

  • Парирування

  • Стрибок та подвійний стрибок, ривок

  • Тканина часу - своєрідний аналог гака-кішки

  • Просторовий кіготь - здібність, що дозволяє перенести предмети та ворогів до іншого виміру і за необхідності дістати їх назад.

  • Ясновидіння, що дозволяє зробити предмети реальними чи навпаки

  • Суперудари

  • Амулети, котрі дозволяють зробити Саргона сильнішим або додати його якихось здібностей

Всі ці елементи так чи інакше ви будете використовувати протягом всієї гри.

Платформінг зроблено гарно і часом гра змусить використовувати весь ваш арсенал умінь та спритність рук аби пройти ту чи іншу секцію.

Окремої похвали заслуговує бойова система. Використовуючи ваші уміння ви зможете робити неймовірні комбо, а битви з босами змусять вас згадати все, що ви вивчили до цього, та використовувати весь доступний арсенал умінь, як акробатичних так і бойових.

Дослідження світу та секретних закутків, вирішення загадок та виконання побічних квестів щедро винагородять вас лорною інформацією або ресурсами, за допомогою яких можна буде покращити спорядження, тому ці активності не раджу пропускати.

Підсумок

Отож, в результаті можна сказати, що експеримент Ubisoft більш ніж вдався.

Звичайно, що старі фанати серії можуть бути не зовсім задоволені шляхом, на який звернула франшиза, проте, як на мене, розробникам вдалося поглянути на серію під новим кутом, наважитися на сміливий експеримент та не прогадати.

В результаті ми отримали дійсно класну метроідванію з гарними локаціями та світом для дослідження, динамічними бойовкою та платформінгом і цікавим сюжетом.

Якщо ж оцінювати гру за шкалою, то напевне дам грі 9 із 10, віднявши один бал за некритичні баги, які траплялися у меня два-три рази за все проходження.

Дякую за увагу!

Мій ТГ-канал з оглядами та скріншотами: https://t.me/DartPepeus

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Dart Pepeus
Dart Pepeus@dart_pepeus

159Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 13 жовтня

Більше від автора

  • Огляд Read Dead Redemption 2

    Огляд Read Dead Redemption 2 - шедевральної гри на всі часи

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Call of the Sea - історії кохання з нотками Лавкрафта

    Call of the Sea - це пригодницька гра-головоломка від першої особи, дії якої відбуваються у 30-тих роках ХХ століття. Гра оповідає історію Нори, яка розшукує зниклу експедицію свого чоловіка. Отож, до вашої уваги огляд Call of the Sea - історії кохання з нотками Лавкрафта.

    Теми цього довгочиту:

    Комп'ютерна Гра

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Гарний огляд, але в тебе в тексті невелика помилочка “кат-сцены”. ;)

Вам також сподобається