Перший ковен | Ковенанство | Текстові рольові ігри

Даю вам на огляд тестовий опис розділу історії Ковенанства, перших ковенів. Хочу почути вашу думку що до стилю та подачі інформації.

Чи все вам зрозуміло?

Чи заплуталися ви?

Може є якісь ідеї що варто додати?


Шкода але часи перших ковенів не лишили по собі літописів з хочаб якимось описом життєпису перших відьм та утворення відьомчих сімей. Однак у фольклорі залишилися пісні та казки про ті часи, а де-не-де в магічному світі збереглися малюнки, що зображали старших відьм лісо-степщини.

В одній з пісень смертні пересказали історію передутворення першого ковену — “Золотов'юнного бізона”, сучасного “Золотого бізона”. Пісня під назвою “Відьма”:

Тримала шлях не звідки

Кривавокоса жінка,

Сідлая білого бика.

Шукала світом серед нас умільців,

Що бачили крізь зорі в височі.

Навчила їх пропощувати в зимку

І заморожувати річку по весні,

Літати, манливо співати, танцювати

І захищати смердь від нечисті.

Когось вона повела за собою,

Когось вона лишила по собі,

Нікому слова лихого не пророняла,

Але лишалась глобоко в собі.

В пісні описується перша відьма, що отримала титул Старшої — Жива Кривавоквітна. Невідомо коли і з яких причин вона почала свій шлях поломництва, однак з часом навколо неї зібралися учні, що йшли її слідами. Коли учні Живи почали називати себе відьомчою сім'єю, утворилося поняття “ковен”, а коли смертні почали називати їх “бізонами з золотими серцями” — ковен отримав першу назву “Золотов'юнний бізон”. Таке твердження утворилося в народі завдяки тому, що відьми подорожували від селища до селища на бізонах — існує пісня про відьомчий табун бізонів, що підтверджує це:

“…від гаю до лісів,

Вздовж рік гучномовних,

Бізонами топтаний шлях.

Біжать могучі бики,

Рука відьомча вказує напрям,

Вже чути здалеку, що то вони

Біжіть до нас, біжіть добрі часи…”

У першій пісні бізон Живи описується як білий бик. Бізони дійсно схожі на биків, однак корона з черепа, що носила Жива після смерті її товариша, підтверджує, що це були саме бізони. З кісток бізона альбіноса, окрім корони, також були виготовлені посох та кинжал з якими Живу не один раз зображали на малюнках. Наразі місце знаходження кинжалу невідоме — він вже декілька разів з'являвся, як в напівсмертних (магічних) так і в смертних (маглівських) конфліктах, корона ж належить голові ковену “Золотого бізона”, а посох зберігається в могилі Старшої відьми разом з її рештками, однак, де вони поховані — загадка.

Цікаво, що малюнки різних часів по різному зображають Живу:

  • перші змальовують її як кривавокосу жінку з маковими очима та сумним поглядом, сповненим трауру;

  • до появи Чорнобога, Живу малюють рудою, майже золотокосою з сірими очима — старшу відьму можна впізнати тільки завдяки кістяним артефактам;

  • в часи і після бійні з Чорнобогом її знов малюють червонокосою та кривавоокою але спустошеною і постарівшою.

Французький чаклун (ім'я), 15-го століття, робив припущення, що кольори її очей та волосся пов'язані з прокляттям “Дівісанс”, з латини — (Оdio. V. Sangui) “ненависть в крові”. Це один з типу ритуальних проклять в яких немовля топлять в чані з крові її батьків, закликаючи поглинати силу з усього що оточує дитину, перетворюючи оточення на пустку. Перше, що поглинає дитина це кров, яка і спотворює її зовнішність. Однак, підтвердження цьому, окрім як зовнішності Старшої відьми, ніхто так і не знайшов.

В одній з казок, Живу описують як середню за віком серед трьох Старших відьм. Старшою за неї була Макош, відьма засновниця “Чорного лелеки”, а наймолодшою, до того ж значно молодшою, з різницею майже в одне століття, була Мара лідер “Срібного дракона”.

Ковен “Золотого бізона” з давніх часів спеціалізується на створенні артефактів і зберігає всі можливі рецепта та секрети по виготовленню магічних провідників, накопичувачів інформації та магічних сил, зберігачів таємниць, душ та сутностей.

Наразі “Золотий бізон” керується (ім'я), що на подив є нащадком роду Макоші. Жива не мала дітей, а тому її рід навіть не започаткувався. Рід Макоші встав у керма “Золотого бізона” два покоління до наших часів.


Я не те щоб вмію в мальопис, тож це все на що я здатна…

Жива верхи на своєму бізоні
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
SparkleJump
SparkleJump@SparkleJump

1.3KПрочитань
3Автори
12Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається