Подумаєш. Лист #2. (так собі моглоби бути і луче)

Привіт, пташко! Нині маєш лист #2 від “Подумаєш”. Впродовж кількох тижнів я збирав список якихось цікавинок, які мені цікаві і якими я хочу поділитися. Сьогодні у листі: мистецтво інтернет суперечки, болюча стаття на економіст, звуки міст України, Нідерланди, ну і ще щось.

Маєш трошки напочитати:

Shibetoshi Nakamoto. How to win every internet argument, in 5 easy steps

Невелика стаття з чудовим юзер-гайдом про те, як правильно перемагати у всіх інтернет суперечках і лишатися королем дискусії)

Grouth.Design How Morning Brew grew to 1.5m subscribers in 5 years

Дуже люблю інтерактивні розбори від Grouth.Design за те як вони якісно підходять до огляду кожного продукту і звертають увагу на купу нюансів.
Посилання на статтю

Economist. Data from satellites reveal the vast extent of fighting in Ukraine

The war in Ukraine is the most documented in history. Every day, social media overflows with videos of air strikes, reports from bloggers embedded with troops and round-ups of shifting front lines.
Yet such material, despite its abundance, paints only a partial picture. Events that were not recorded, or about which no one has released information, remain invisible. And when videos or photos do get shared, interpreting them can take days of complex work.
The Economist has tracked the war’s evolution using two satellite-based systems. The first is FIRMS, a NASA programme that detects fires everywhere in the world twice per day using infrared sensors. It was originally designed to track forest fires. But it does not distinguish between natural and man-made conflagrations. It can reveal the time, location, and intensity of combat.

Велика інтерактивна стаття на економісті, про те, які руйнування принесла війна. На зображеннях з повітря стає помітно скільки насправді по собі лишають шрамів місця де відбувалися бої. Сумно
Посилання на статтю

Waitbutwhy. Mini post: Oceans and Clay

Some people see life like an ocean. They go where the current takes them. Other people see life like a ball of clay in their hands—something to be held and shaped and molded.

Хороший коротенький пост про пошук балансу в житті.
Посилання на статтю

А це маєш наподивитися:

УкрЮтюбПроєкт. Храми, діти, скейт-парк та чернігівське мереживо. Як звучить Чернігів

Як звучить Україна - абсолютно новий формат, музична подорож. Музикант і композитор Євген Філатов збирає звуки українських міст і створює з них мелодію. А ви за цим спостерігаєте.
Шепіт гір і колокольні дзвони, акустика центрів реабілітації біженців і музичні здобутки дітей-переселенців, які вчаться створювати електронну музику в рамках благодійного проєкту, звуки старовинного вінілу і звук трамвайного компостера – все це створює грандіозний оркестр з найрідніших і найнеочікуваніших звуків щемить любов'ю до України і мрією про нашу якнайшвидшу перемогу.
Перша серія - про Чернігів.

УкрЮтюбПроєкт. Море, джаз, дворики, музей звуку та Оперний театр. Як звучить Одеса

Композитор Євген Філатов (The Maneken) приїхав до Одеси, щоб зібрати звуки, притаманні цьому місту, та скласти їх в мелодію. Пляж Ланжерон, одеські дворики, джаз на балконі, музей звуку та, звісно ж, Оперний театр - все це ви відвідаєте разом з Євгеном, щоб побачити та почути, як звучить Одеса.

УкрЮтюбПроєкт. Хруст гриба, хор овець та карпатська волинка. Як звучать Карпати

Композитор Євген Філатов поведе вас Карпатськими горами в пошуках унікальних місцевих звуків. Ви почуєте, як звучить білий гриб, хор вівець, гірський водоспад та старовинні гуцульські інструменти. А в кінці - мелодію, в яку це все складе талановитий музикант

УкрЮтюбПроєкт. Львівська ратуша, трамвай, органний зал, дощ, ліра та оперна легенда. Як звучить Львів

Композитор Євген Філатов проведе незвичайну екскурсію Львовом, а саме — музичну. Ви гулятимете містом та його потаємними місцинами в пошуках унікальних львівських звуків, а наприкінці відео дізнаєтесь, у яку мелодію поєднаються всі вони.

УкрЮтюбПроєкт. Столичний вайб: метро, вільне піано на Пейзажці та клубні біти. Як звучить Київ

Євген Філатов дослідить унікальні звуки нашої столиці. Як звучить Київ насправді?
Пʼята серія — про серце України,Київ! У ній ми дізнаємось: Що приховує в собі Київ? Якими звуками наповнене київське метро? Хто такий музикант без інстурментів? Чому Київ вважають нової Британією у світі музики? Та як же звучить столиця?

Чотири сторони. НЕЗВИЧАЙНА країна. Проти чого воюють Нідерланди

Нідерланди - це 10 найкраща для життя країна світу. Попри значний розвиток країни, її географічне положення кидає Нідерландам значний виклик. У цьому відео я розкажу про те, як Нідерланди зуміли зберегти свою країну, про гігантські дамби, які перекривають цілі моря та про можливу катастрофу, яка може очікувати на країну в майбутньому.

І ще є таке напослухати:

SadSvit - Пам'ятай свій дім (official video)

Хтось Із Заходу - Раз зійшлися ми случайно (вірш І.Франка)

ХАС - Хованка

Розділ для смішних картиночок:

А тут ти можеш висловити свою підтримку і подяку котичкам з ЗСУ:

Повернись Живим: https://savelife.in.ua/donate/

Фонд Сергія Притули: https://prytulafoundation.org/uk/home/support_page

United24: https://u24.gov.ua/

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
VTLK
VTLK@vtlk

щось чим я вирішив поділитися

48Прочитань
4Автори
4Читачі
На Друкарні з 26 вересня

Більше від автора

  • Подумаєш. Лист #3 (Sometimes maybe good, sometimes mаybe shіt)

    Нині маєш лист нумер 3 від Подумаєш. Впродовж кількох тижнів я збирав список якихось цікавинок, які я побачив, почув чи ще якось дізнався і які здалися мені цікавими, щоб тобі їх показати. Отже, сьогодні Айн Ренд, Тім Урбан, Нік Кейдж, Рассел Кроу з Маріон Котіяр, Славік Мартинюк

    Теми цього довгочиту:

    Фільми
  • hello world by подумаєш

    Впродовж кількох тижнів я збирав список якихось цікавинок, які я побачив, почув чи ще якось дізнався і які здалися мені цікавими, щоб тобі сьогодні їх показати. Сьогодні у випуску “Банші Інішерина”, Як звучать міста України, улюблений підкаст, стаття з NYT, та якісь інші речі..

    Теми цього довгочиту:

    Кіно

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається