Подумаєш. Лист #3 (Sometimes maybe good, sometimes mаybe shіt)

Вітаннячка!

Привіт, друже! Нині маєш лист #3 від “Подумаєш”. Впродовж кількох тижнів я збирав список якихось цікавинок, які я побачив, почув чи ще якось дізнався і які здалися мені цікавими, щоб тобі сьогодні їх показати. Отже, сьогодні в нас: Айн Ренд, Тім Урбан, Нік Кейдж, Рассел Кроу з Маріон Котіяр, Славік Мартинюк


Маєш трошки напочитати:

Насправді останнім часом мало прочитав якихось статей, якими міг би поділитися, бо з головою поринув в перечитування “Атлант розправив плечі” Айн Ренд. Наразі вже дочитую другу книгу, яка має назву “Або—Або”, тому сьогоднішній список нехай і почнеться нею.

Айн Ренд. «Атлант розправив плечі. Частина друга. Або-або»

Ренд в численних інтерв’ю американській пресі стверджувала: людина повинна жити не заради інших, а передусім ради себе. Авторку звинувачували в егоїзмі та прямолінійності щодо подачі суперечливих ідей її філософії об’єктивізму. Вона переконувала, що кожен «мусить цілі й цінності відстоювати, боротися за них, позаяк це сутність життєвого процесу». Три частини трилогії названі відповідно до основних законів логіки: «Несуперечність», «Або-або, «А є А». Всі вони містять блискучі світоглядні монологи, вкладені в уста головних героїв Франциско Д’Анконії та Генка Ріардена. Впродовж сотень сторінок книги персонажів і читачів непокоїть одне дивне питання: «Хто такий Джон Ґолт?»

Тім Урбан. 22 твіти з 2022, які можуть вразити вас

Крапля води на уповільненій зйомці; 5мб давніше vs 1тб зараз; кілька прикладів гігантських мегаполісів, які виросли з маленьких поселень буквально за 20-30 років; лобове зіткнення авто випущеного в 1959 з авто випущеним в 2009 (купуйте якомога свіжіші авто, це може вартувати вам здоровля чи жеття).

Всі твіти тут, підіть подивіться - https://twitter.com/waitbutwhy/status/1607803292016328704

Тім Урбан. WaitButWhy. 100 Blocks a Day

100-blocks-a-day
Most people sleep about seven or eight hours a night. That leaves 16 or 17 hours awake each day. Or about 1,000 minutes. Let’s think about those 1,000 minutes as 100 10-minute blocks. That’s what you wake up with every day.

Коротенька стаття з цікавим поглядом на те, як ми розпоряджаємося часом, який маємо впродовж доби. Не те, щоб прямо вибух мозку, але іноді корисно зачіпатися за подібні матеріали, щоб не забувати про те, що “зараз 5 хв полистаю інсту” це зазвичай зовсім не про 5 хвилин. Посилання - https://waitbutwhy.com/2016/10/100-blocks-day.html


А це маєш наподивитися:

Нестерпна тяжкість величезного таланту

Нестерпний тягар величезного таланту (2022) — дивитись онлайн
Художній фільм режисера Тома Гормікена, в якому Ніколас Кейдж грає самого себе. Головний герой фільму — актор Ніколас Кейдж, в житті якого криза: він загруз у боргах, з ним не розмовляє дочка, його версія з 90-х років з`являється до нього і лає за втрачені можливості. За мільйон доларів Кейдж погоджується прийти на день народження до мільярдера-мексиканця, але з цього для нього починаються ще серйозніші проблеми.

Гарний фільм на вечір зі злегка упоротим сюжетом (чи його відсутністю). Якщо ви бачили меми з Кейджем (а ви їх точно бачили), то вони саме з цього фільму.

Хороший рік

Фільм «Хороший рік» 2006 українською онлайн
Фільм «Хороший рік» - вільна екранізація роману Пітера Мейла. Макс Скіннер - успішний трейдер з Лондона, який після смерті дядька Генрі успадкував виноробне господарство в Провансі. Герой приїжджає до Франції, щоб продати маєток і землі, оскільки пов'язує життя виключно з біржею, угодами і британською столицею.

Мила французька романтична комендія про вино і кохання з чудовим Расселом Кроу і Маріон Котіяр. Надзвичайно теплий фільм.

Славік Мартинюк та Жарт від Ісуса | НОВИЙ СТЕНДАП СПЕШЛ


І ще є таке напослухати:

Радіо Скорбота. Post Scriptum/ листи до коханих

Перший епізод чарівного спешла від Радіо Скорбота, де ведучий зачитує уривки надзвичайних екземплярів листів відомих людей до своїх чарівних коханих. Просто до мурах..

Курган feat Agregat - под столом (prod. by Kultivator)

Можна забудь формули по фізіке, можна забудь імена преподов, можна забудь название любимих детских телепередач, но ти ніколи не забудеш свою любиму халабуду под столом из запахом взрослих носков і стоящих рядом, пустих бутилок. Ведь тоді нам було не важно, шо находиться на столі, тоді ми жили в свойом міре под столом.

Хтось Із Заходу - Раз зійшлися ми случайно (вірш І.Франка)


Розділ для смішних картиночок:


А тут ти можеш висловити свою підтримку і подяку котичкам з ЗСУ:

Повернись Живим: https://savelife.in.ua/donate/
Фонд
Сергія Притули: https://prytulafoundation.org/uk/home/support_page
United24
: https://u24.gov.ua/


Ого, ти дочитав аж сюди, пампкін! Це взаправду приємна приємність, дякую! То коли ми вже тут зібралися, то ласкаво прошу підписатися на наступні публікації у форматі розсилки на пошту - https://vtlk.substack.com (ну, на випадок якщо тобі так буде зручніше); також заходь подивитися на фотокартки, які я іноді роблю - це туть https://www.instagram.com/podumaiesh/

Дякую тобі за тебе пташко, ти молодчинка) До зустрічі іншим разом)

випадкове фото від 26.12.21 з моєї галереї
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
VTLK
VTLK@vtlk

щось чим я вирішив поділитися

48Прочитань
4Автори
4Читачі
На Друкарні з 26 вересня

Більше від автора

  • Подумаєш. Лист #2. (так собі моглоби бути і луче)

    Привіт, пташко! Нині маєш лист 2 від “Подумаєш”. Впродовж кількох тижнів я збирав список якихось цікавинок, які мені цікаві і якими я хочу поділитися. Сьогодні у листі: мистецтво інтернет суперечки, болюча стаття на економіст, звуки міст України, Нідерланди, ну і ще щось.

    Теми цього довгочиту:

    Читання
  • hello world by подумаєш

    Впродовж кількох тижнів я збирав список якихось цікавинок, які я побачив, почув чи ще якось дізнався і які здалися мені цікавими, щоб тобі сьогодні їх показати. Сьогодні у випуску “Банші Інішерина”, Як звучать міста України, улюблений підкаст, стаття з NYT, та якісь інші речі..

    Теми цього довгочиту:

    Кіно

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається