The 'Last Song Standing' Episode 1 Syllabus: 'Good Kid, M.A.A.D City' - The  Ringer

Романтизація американського гетто — це шлях в нікуди. Про що й говорить K. Dot у своєму дебютному альбомі «good kid, m.A.A.d city». Складно залишатись хорошою дитиною, живучи у такому місці. Без алкоголю і наркотиків, без криміналу, без впливу однолітків. Звучить майже нереально. І от намагаючись відрефлексувати своє життя, місце, в якому виріс і оточення, Кендрік створив щось досить таки унікальне, особисте і водночас спільне для всіх — «good kid, m.A.A.d city». Не просто альбом з випадковими піснями, а цілий короткометражний фільм, концепція якого ілюструє автопортрет Кендріка, що намагається позбутись впливу Комптона.

Sherane a.k.a Master Splinter's Daughter

Lord God, I come to you a sinner
And I humbly repent for my sins
I believe that Jesus is Lord
I believe that You raised him from the dead
I would ask that Jesus come to my life
And be my Lord and Savior
I receive Jesus to take control of my life
And that I may live for him from this day forth
Thank you, Lord Jesus, for saving me with your precious blood
In Jesus' name, amen

Усе починається з молитви грішника. Її використовують, аби покаятись у своїх гріхах. Потім ми опиняємось на вечірці, де Кендрік знайомиться з дівчиною на ім‘я Sherane. Ламар попросив її номер, відтак, вони спілкувались все літо. Він не був закоханий у неї, а хотів лиш сексу. Утім, з часом K.Dot подумки мріяв про можливе одруження з нею.

The summer had passed, and now I'm likin' her
Conversation we havin' probably enticin' her
Who can imagine? Maybe my actions'll end up wifin' her

Вони познайомились на вечірці. Ламар попросив її номер, відтак, вони спілкувались все літо. Познайомившись краще одне з одним, Кендрік взяв фургон матері й поїхав до Sherane.

I was in heat like a cactus
My tactics of bein' thirsty probably could hurt me
But fuck it, I got some heart
Grabbed my mama keys, hopped in the car

Юнаку було байдуже до того, що кузен цієї дівчини — член однієї банди, авторитетний гангстер, відомий на весь Комптон як дійсно небезпечна людина.

Her favorite cousin Demetrius is irrepetible
Family history of gangbangin' did make me skeptical
But not enough to stop me from gettin' a nut

Але під'їхавши до Sherane, на Кендріка вже чекали два чоловіки в капішонах («Two nig*as, two black hoodies / I froze as my phone rang»). Йому задзвонив телефон, однак K.Dot не в змозі відповісти стояв у ступорі. Тож його матір залишила аудіоповідомлення, де говориться, що він забрав її фургон і обіцяв повернутись через 15 хвилин. А його ще досі немає. 

Просто матері потрібно отримати талони на харчування, щоб прокормити сім‘ю. У той час як його батько хоче «dominoes» — або гру доміно, або піцу з такою ж назвою, або амфетамін. Закінчується все словами «You killin' my motherfuckin' vibe», що переносить історію до наступої пісні, яка є радше спогадом. Тобто, побачивши двох гангстерів, перед його очима промайнув весь сьогоднішній день.

Bitch, Don't Kill My Vibe

Bitch, Don't Kill My Vibe - Wikipedia
I am a sinner
Who's prob'ly gonna sin again
Lord, forgive me, Lord, forgive me
Things I don't understand
Sometimes I need to be alone
Bitch, don't kill my vibe, bitch, don't kill my vibe
I can feel your energy from two planets away, I got
My drink, I got my music, I would share it, but today I'm yellin'
Bitch, don't kill my vibe, bitch, don't kill my vibe

Bitch, don't kill my vibe, bitch, don't kill my vibe

Тут сюжет нікуди не рухається. Ми повертаємось до подій, які відбувались рано-вранці перед тим, як Кендрік поїхав до Sherane. У Комптоні панує хаос, через який K.Dot намагається закритись від реального світу. Відтак, всім відома фраза показує, що Кендрік воліє знайти спокій, доки відбуваються події, на які він вплинути не може. Хтивість і божевілля Комптона потроху засмоктує Ламара й усвідомлюючи свою провину, хлопець просить вибачення у Бога («I am a sinner / Who's prob'ly gonna sin again /Lord, forgive me»).

I can feel the changes, I can feel the new people round me
Just wanna be famous, you can see that my city found me
Then put me on stages, to me, that's amazin'
To you, that's a quick check, with all disrespect, let me say this

Демонструючи, що він звичайний хлопець, як і всі інші. Він теж помиляється, але не приховує власні помилки. Й саме ця щирість так приваблює багатьох людей в ньому. Все інше — це рефлексія Кендріка щодо його місця в музиці, змін в кар‘єрі та житті. Воднораз фраза «Bitch, don't kill my vibe» говорить про те, як важливо не заважати творцю творити, не порушувати його особисті кордони.

Give me a feasible gain, rather a seasonal name, I'll let the people know
This is somethin' you can blame on yourselves, you can remain stuck in a box
I'ma breakout and then hide every lock, I'ma breakout and then hide every lock

А загалом цією піснею Ламар демонтрує, що він звичайний хлопець, як і всі інші. Він теж помиляється, але не приховує власні помилки. Й саме ця щирість так приваблює багатьох людей в ньому. Адже слухач асоціює себе з виконавцем.

"K-Dot, get in the car, ni*ga!
Come on, we finna roll out!
Nigga, I got a pack of blacks and a beat CD
Get yo' freestyles ready!"

А завершується пісня тим, що друзі Кендріка забирають його на білій Тойоті й разом хлопці відправляються в поїздку. Далі вони будуть курити й читати реп.

Backseat Freestyle

Uh, Martin had a dream
Martin had a dream
Kendrick have a dream
All my life I want money and power
Respect my mind or die from lead shower
I pray my dick get big as the Eiffel Tower
So I can fuck the world for seventy-two hours

Власне з фристайлу й починається ця пісня. 16 річний хлопець по суті висловлює свої думки на той момент: гроші, слава, секс. Все це бажання молодого хлопця з Комптона, на якого сильно вплинуло оточення. Всупереч тому, що ці бажання не такі вже й важливі Ламару насправді. 

Незважаючи на чудні фрази, якими кидається K.Dot, він та його друзі насолоджуються моментом. Матиму сміливість сказати, що це гімн підлітків, які катаються містом і вважають себе королями. Їх не турбує життя. Вони шукають лише веселощів та пригод

Goddamn I feel amazin', damn, I'm in the Matrix
My mind is livin' on cloud nine and this 9 is never on vacation
Start up that Maserati and – vroom-vroom! – I'm racin'

Хоча можна стверджувати, що насолода Кендріка від цього є ілюзорною. Він наче існує в Матриці: у фальшивому, але приємному світі. Хлопець усвідомлює на скільки реальність є жорстокою. Життя не обмежується автівками, наркотиками і сексом. А втім, він прямо зараз проводить час з друзями, носить на лиці маску гангстера.

The Art of Peer Pressure

Smokin' on the finest dope, ayy-ayy-ayy-ah
Drank until I can't no mo', ayy-ayy-ayy-ah
Really I'm a sober soul
But I'm with the homies right now
Look at me, I got the blunt in my mouth
Usually I'm drug-free, but, shit, I'm with the homies

Що викликає у нього дисонанс. Кендрік хороший хлопець, просто живе у божевільному місті. Він не курить і не п‘є. Але в оточенні друзів на нього тиснуть. Цей тиск часом призводить до жахливих речей. Наприклад, ви разом заплануєте когось грабувати.

Pull in front of the house
That we been campin' out for like two months
The sun is goin' down as we take whatever we want

Кендрік та його друзі 2 місяці спостерігали за домом, який зрештою і пограбують. Здавалось, вони навіть знайшли пригідний час, проте в будинку хтось-таки залишився. Й ця людина викликала поліцію. І попри це компанія підлітків зуміла викрасти якісь речі з дому. А потім за ними почали гнатись поліціянти.

But – they made a right, then made a left
Then made a right, then another right
One lucky night with the homies

Через дурну випадковість хлопцям вдалось втекти («One lucky night with the homies»). Після чого вони обговорюють майбутні плани. І під час цієї розмови згадується, що Кендрік збирається провести ніч з Sherane. Тож у наступній пісні Ламар їде до дівчини на фургоні своєї матері.

Money Trees

It go Halle Berry or hallelujah
Pick your poison, tell me what you doin'
Everybody gon' respect the shooter
But the one in front of the gun lives forever

В дорозі до Sherane K.Dot прокручує в голові весь сьогоднішній день, починаючи з пісні «Bitch, Don't Kill My Vibe». Він мріє стати багатим. А в таких місцях як Комптон діти заради багатства готові на все: пограбувати дім або невинну людину.

You lookin' like a easy come-up, ya bish (Ya bish, ya bish)
A silver spoon, I know you come from, ya bish (Ya bish, ya bish)
And that's a lifestyle that we never knew (We never knew, we never knew)
Go at a reverend for the revenue

Що не може співіснувати в душі Кендріка. Ви або Halle Berry — жадаєте грошей, сексу, наркотиків. Або hallelujah — живете святе життя, вірите в Бога. Не здаєтесь. Продовжуєте боротись з цим божевільним місцем. Навіть якщо той чи інший шлях — це страждання. Тому обидва варіанти Кендрік називає отрутою. Хоча один з них врятує його, а інший занапастить.

And I been hustlin' all-day
This-a-way, that-a-way
Through canals and alleyways, just to say
Money trees is the perfect place for shade
And that's jus' how I feel

Просто важко залишатись морально чистою людиною, народившись в бідності. Ось чому єдина річ, про яку Кендрік думає постійно — це гроші. Так легше сховатись від всього хаосу, що панує у Комптоні.

Kendrick, just bring my car back, man. I-I called in for another appointment. I figured you weren’t gonna be back here on time anyway. Look, shit, shit, I just wanna get out the house, man. This man is on one. He feelin' good as a motherfucker. Shit, I’m tryna get my thing goin', too. I'm going to Merlin' house. Just bring my car back. Shit, he faded. He feelin' good. Look, listen to him!
Girl, girl, I want your body, I want your body, 'cause you got a big ol' fat ass.

Слова матері в кінці пісні так само підкреслюють той відчай, з яким зустрівся й Кендрік. Вона вже не чекає на свого сина. Він навряд чи повернеться найближчим часом. І поки батько говорить «я хочу твоє тіло», альбом переходить до пісні зі схожим розпусним настроєм.

Poetic Justice

Kendrick Lamar ft. Drake "Poetic Justice" Music Video | Sidewalk Hustle
Every second, every minute, man, I swear that she can get it
Say, if you a bad bitch, put your hands up high
Hands up high, hands up high
Tell 'em dim the lights down right now, put me in the mood
I'm talkin' 'bout dark room, perfume
Go, go

Ламар вже майже біля дому Sherane. Він фантазує їхню зустріч. Проте Poetic Justice, тобто поетична справедливість — це коли за добрі справи чимось нагороджують персонажа, а за погані вчинки — карають. Ця карма може зустріти його в самий неочікуваний момент. А втім, концепція карми не зупиняє Кендріка.

"I'm gon' ask you one more time, homie
Where is you from? Or it is a problem."
"Ayy, ayy, ayy, ayy, ask him if he heard from Sherane
Ayy, you out here for Sherane, homie?"
"I don't care who this nigga over here for
If he don't tell me where he from, it's a wrap! I'm sorry."
"Hol' up, hol' up, hol' up, we gon' do it like this, okay?
I'ma tell you where I'm from, okay?
You gon' tell me where you from, okay?
Or, or, or where your grandma stay
Where your mama stay, or where your daddy stay, okay?"
"Fuck all this talkin'."
"Matter of fact, get out the van, homie! Get out the car 'fore I snatch you out that motherfucker, homie!"

Його зупиняють ті два чоловіки в капюшонах. Пісня має навіть схожу мелодію, що й у «Sherane a.k.a Master Splinter's Daughter». Ми повернулись до тих самих подій. Кендріка допитують хто він та звідки він, адже той опинився на чужій території.

I'm gon' ask you one more time, homie
Where is you from? Or it is a problem (ask him if he here for Sherane)
Ayy, you over here for Sherane, homie?
I don't care who this nig*a over here for
If he don't tell me where he from, it's a wrap I'm sorry
Hol' up, hol' up, hol' up, we gon' do it like this, okay?
I'ma tell you where I'm from, okay?
You gon' tell me where you from, okay?
Or where your grandma stay, where your mama stay
Or where your daddy stay, okay? Fuck with all this talkin'
As a matter of fact, get out the van, homie
Get out the car before I snatch you out that motherfucker, homie

good kid

Mass hallucination, baby
Ill education, baby
Want to reconnect with your elations?
This is your station, baby

 Отримавши по зубах, Ламар усвідомлює, що зрештою він хороший хлопець. Гангстерське життя — не для нього. Вся пісня описує внутрішній світ Кендріка в деталях: його відчай, спробу втекти від суворої реальності.

Look inside these walls and you see I'm havin' withdrawals
Of a prisoner on his way
Trapped inside your desire to fire bullets that stray
Track attire just tell you I'm tired and ran away
I should ask a choir: "What do you require
To sing a song that acquire me to have faith?"
As the record spin I should pray
For the record, I recognize that I'm easily prey
I got ate alive yesterday

Раніше йому не доводилось з чистою головою поглянути на свій спосіб життя в Комптоні. Все робилось для того, аби злитись у щось єдине з містом. Забутись. Приховати біль в ілюзорній ейфорії. Однак цього разу хлопець обирає тяжчий шлях — шлях боротьби. Хоча трансформуватись буде важко.

But what am I 'posed to do when the topic is red or blue
And you understand that I ain't
But know I'm accustomed to just a couple that look for trouble
And live in the street with rank

Бо по один бік його засмоктує безумство Комптона, а з іншого — поліція й шансу на виправлення не дає. Вважаючи стереотипно темношкірих злочинцями.

Step on my neck and get blood on your Nike checks
I don't mind 'cause one day you'll respect
The good kid, m.A.A.d city

Дрібна деталь: для підкреслення зміни світогляду Кендріка у пісні не використовуються лайливі слова.

The streets sure to release the worst side of my best
Don't mind, 'cause now you ever in debt to good kid, m.A.A.d. city

​m.A.A.d city

If Pirus and Crips all got along
They'd probably gun me down by the end of this song
Seem like the whole city go against me
Every time I'm in the street, I hear—
Yawk! Yawk! Yawk! Yawk!
Man down, where you from, ni*ga?
Fuck who you know—where you from, my ni*ga?
Where your grandma stay, huh, my ni*ga?
This m.A.A.d city I run, my ni*ga

Відтак, Кендрік починає переосмислювати Комптон і все божевілля, що відбувалось у цьому місці. Переважно через те, що люди створювали банди. Не просто ж так ті два чоловіки запитували Ламара «звідки він». Тож по суті у цій пісні Кендрік згадує всі події, пов'язані з Комптоном.

Brace yourself, I'll take you on a trip down memory lane
This is not a rap on how I'm slingin' crack or move cocaine
This is cul-de-sac and plenty Cognac and major pain

Наприклад, у 9 років Кендрік бачив людину з простреленою головою. Його дядька убили, кузена — теж. Подібні речі стали рутиною для божевільного міста. Так само як і перестрілки й втеча від поліції.

Two bullets in my Uncle Tony head, — з пісні Money Trees.

Тож Кендрік з дитинства знає, що до цього місця потрібно адаптовуватись. Й виходити на вулицю без зброї — небезпечно. Щоправда, носячи з собою зброю, неважко наштовхнутись на проблеми. Але Ламар волів би не стикатись з цим. Всупереч тому, що в гетто інакше не вижити окрім як дотримуватись правил гри.

My pops said I needed a job, I thought I believed him
Security guard for a month and ended up leavin'
In fact, I got fired 'cause I was inspired by all of my friends
To stage a robbery, the third Saturday I clocked in

Ось чому свого батька він не слухав, коли той намагався підштовхнути його на правильний шлях, знайти роботу і т.д., Кендрік дослухався до своїх друзів, адже мистецтво тиску однолітків в рази сильніше за повчання батьків.

You know the reasons, but still'll never know my life
Kendrick a.k.a. "Compton's Human Sacrifice"

Тим часом в основній історії Ламар і друзі домовились зустрітись після пограбування. Й тепер компанія змушує його випити, щоб заспокоїтись. Бо його ж тільки-но побили біля будинку Sherane. Тож далі про проблеми алкоголізму.

Nig*a, pass Dot the bottle, damn
You ain't the one that got fucked up
What you holdin' it for?
Nig*as always actin' unsensitive and shit
Nig*a, that ain't no word
Nig*a, shut up
Hey, Dot, you good, my nig*a?
Don't even trip
Just lay back and drink that

Swimming Pools (Drank)

Kendrick Lamar – “Swimming Pools (Drank)” Video
Pour up (Drank), head shot (Drank)
Sit down (Drank), stand up (Drank)
Pass out (Drank), wake up (Drank)
Faded (Drank), faded (Drank)

Попри вимоги друзів випити, Кендрік відмовляється. Що підкреслює боротьбу хлопця з божевільним містом.

Now, I done grew up round some people livin' their life in bottles
Granddaddy had the golden flask, backstroke every day in Chicago
Some people like the way it feel, some people wanna kill their sorrow
Some people wanna fit in with the popular, that was my problem

Він з дитинства спостерігав за тим, як люди топили своє життя в алкоголі. При чому в таких кількостях, що ним можна було б заповнити цілий басейн. Тепер він у схожій ситуації: його оточення напивається до втрати свідомості. Тим самим тягнуть на дно й Ламара

Nig*a, why you babysittin' only two or three shots?
I'ma show you how to turn it up a notch
First, you get a swimming pool full of liquor, then you dive in it
Pool full of liquor, then you dive in it

І чим далі йде пісня, тим сильніше компанія напивається. Навіть свідомість, яка то з'являється, то зникає, не рятує Кендріка.

Okay, now open your mind up and listen me, Kendrick
I am your conscience, if you do not hear me, then you will be history, Kendrick
I know that you're nauseous right now and I'm hopin' to lead you to victory, Kendrick

Втрачаючи контроль над собою, люди часом роблять нерозсудливі речі. Як от стається в кінці цієї пісні. Друзі Ламара вирішили помститись двом чоловікам, які побили його. Правда, під час перестрілки стається щось трагічне й доленосне: на очах Кендріка помирає його друг — Dave.

*Car door opens and gunshots are fired*
"Aha! Got them nig*as, K-Dot, you good?"
"L****, you good?"
"Yeah, blood, I'm good – Dave, you good?
Dave? Dave, say somethin' – Dave?
These bitch-ass nig*as killed my brother!"

Sing About Me, I’m Dying of Thirst

When the lights shut off and it's my turn
To settle down, my main concern
Promise that you will sing about me

 Її можна поділити на 2 частини. 1 частина написана від лиця рідних Дейва.

My mind is really distorted
I find nothing but trouble in my life
I'm fortunate you believe in a dream
This orphanage we call a ghetto is quite a routine
And last night was just another distraction
Or a reaction of what we consider madness
I know exactly what happened
You ran outside when you heard my brother cry for help
Held him like a newborn baby and made him feel
Like everything was alright in a fight he tried to put up

Брат Дейва дякує Ламару за те, що в останні хвилини життя він був поруч з другом і намагався заспокоїти його. Хоч K.Dot вважає, що ця кров на його руках, його ні в чому не звинувачують. Навіть навпаки, брат померлого просить Кендріка обрати інший шлях. Бо він планує помститись за рідню, власне через це й загине. Тож наостанок він прохає Ламара в майбутньому розповісти його історію.

And I love you 'cause you love my brother like you did
Just promise me you'll tell this story when you make it big
And if I die before your album drop, I hope— [Gunshots]

А втім, сестра померлого відмовляється сприймати реальність. Вона надає сексуальні послуги за гроші і вважає своє життя щасливим. І, можливо, якби її виховали б інакше, безумне місто не засмоктало б її. Та все ж, її куплет затихає, а дівчина помирає.

I'll probably live longer than you and never fade away
I'll never fade away, I'll never fade away, I know my fate
You lying to these motherfuckers, talking about you can help 'em
With my story, you can help me if you sell this pussy for me

Інша частина пісні показує стомлених від такого життя дітей, приречених на смерть. Їх дістав колообіг смертей їм подібних. Тож в кінці пісні Кендрік описує зустріч з жінкою, після якої його життя змінилось.

Tired of runnin', oh, tired of huntin', oh
My own kind, but retirin' nothin', oh
Tires are steady screechin', the driver is rubbin', oh
Hands on the wheel, oh, who said we wasn't, oh
Dyin' of thirst, oh, dyin' of thirst, oh, dyin' of thirst, oh?

Таким чином K.Dot немов би то каже: у мене вийшло змінитись, тому і ви зможете.

Young man, come talk to me! Is that what I think that is?
I know that's not what I think that is
Why are you so angry?
See, you young men are dying of thirst
Do you know what that means?
That means you need water, holy water
You need to be baptized, with the spirit of the Lord…

Alright now, remember this day
The start of a new life, your REAL life

Він повторює молитву, з якої починався альбом, тим самим завершуючи основну історію. Відтепер починається життя Кендріка, якого ми знаємо й досі.

Real

I do what I wanna do
I say what I wanna say, when I feel, and I
Look in the mirror and know I'm there
With my hands in the air, I'm proud to say yeah
I'm real, I'm real, I'm really, really, real

Ось і справжній Кендрік, голос якого звучить вже впевненіше. Бо й пісня символізує дорослішання хлопця. Він ставиться до життя серйозніше, несе відповідальність за свої дії, зрікся минулого й покаявся у гріхах.

And your plans only can pan around love
You love him, you love them, you love her
You love so much, you love when love hurts
You love red bottom and gold that say "Queen"
You love hand-bag on the waist of your jean
You love French tip and trip that pay for
You love bank slip that tell you we paid more
You love a good hand whenever the card dealt
But what love got to do with it when you don't love yourself?

Змінилось і його оточення, особливо батьки. Вони просять його не повторювати їхніх помилок і радіють, що з сином все добре, та просять його й надалі дотримуватись релігійності.

Kenny, I ain't trippin' off them dominoes anymore. Just calling, sorry to hear what happened to your homeboy, but don't learn the hard way like I didLook, the neighbors say they seen you and your little friends over there by Food for Less and they was preaching to you over there telling you about the good book because right about now that's what y'all need

Закінчується пісня звуком касети, а значить історія «good kid, m.A.A.d city» завершилась. І переходимо до теперішнього часу.

Compton

Now everybody serenade the new faith of Kendrick Lamar
This is King Kendrick Lamar
King Kendrick and I meant it, my point intended is raw

Він виріс і став зіркою. Хоч і не забув про рідне місто, яке зробило його таким, попри біль і сльози

Compton, Compton
Ain't no city quite like mine

По суті ця пісня є сценою після титрів, яка є кінцем альбому і його початком водночас. Адже у ній є скіт, де Кендрік говорить, що візьме фургон матері й повернеться через 15 хвилин.

Mom, I finna use the van real quick!
Be back, 15 minutes!

А далі.. Все починаємо з початку.

Така заувага: Кендрік хотів, аби слухачі самостійно зібрали всі шматки в одну історію. Тут виникають певні складнощі. Як говорилось в інтерв'ю, «історія повинна починатись з чогось неприємного [іншими словами - з конфлікту)». Тому пісня про Ширейн і залишається на початку. Хоча якщо дивитись на скіти, то першою має бути Comton. Словом, не зрозуміло. Отож залишу я краще деякі з можливих варіантів. І вже в залежності від того, який ви оберете, в деяких піснях змінюватимуться лише деякі факти, а сенс залишатиметься той самий. Наприклад, <<Bitch, Don't Kill My Vibe» може бути не подією з самого ранку, а роздумами вже після того, як Кендріка покликали у TDE, тобто після «Real».

Dave це Dave Free, раніше був менеджером Кендріка.

Soooo, «Bitch, Don't Kill My Vibe» з історією поєднує лише скіт. Так само, як і «Comton». Тож ці 2 пісні можуть бути про present days, себто вже після звуку касети, після того як основна історія закінчилась.

Отож, якщо хочете послухати історію в хронологічному порядку, тоді ось трекс-ліст:

1. Compton (feat. Dr. Dre)

2. Bitch, Don't Kill My Vibe

3. Backseat Freestyle

4. The Art of Peer Pressure

5. Money Trees (feat. Jay Rock)

6. Poetic Justice (feat. Drake)

7. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter

8. good kid 9. m.A.A.d city (feat. MC Eiht)

10. Swimming Pools (Drank)

11. Sing About Me, I'm Dying of Thirst

12. Real (feat. Anna Wise)

[Альтернативний порядок пісень]

1. Bitch, Don't Kill My Vibe

2. Backseat Freestyle

3. The Art of Peer Pressure

4. Money Trees (feat. Jay Rock)

5. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter

6. Poetic Justice (feat. Drake)

7. good kid

8. m.A.A.d city (feat. MC Eiht)

9. Swimming Pools (Drank)

10. Sing About Me, I'm Dying of Thirst

11. Real (feat. Anna Wise)

12. Compton (feat. Dr. Dre)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

417Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Джерард Вей: «Ми стоїмо проти цілого світу» | Історія альбому Three Cheers For Sweet Revenge

    Ніхто й гадки не мав як зміниться світ після релізу 2 альбому My Chemical Romance — «Three Cheers For Sweet Revenge».Ще до виходу альбому — коли у них брали інтерв'ю — вони й близько не нагадували тих зухвалих емо-хлопаків, якими стали після його релізу.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Static Dress — Rouge Carpet Disaster (Redux) Про звук, спільні роботи, текст, обкладинку, назву

    3 моменту релізу дебютного синглу Static Dress постійно набирали обертів. Спочатку EP «Prologue...», гастролі, зйомки відео, і потім дебютний альбом «Rouge Carpet Disaster». Завдяки йому аудиторія зросла, як і самі учасники колективу.

    Теми цього довгочиту:

    Static Dress
  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дуже гарна робота, дякую 💪🫶

Вам також сподобається