Kendrick Lamar — good kid, m.A.A.d city: що ілюструють обкладинки альбому?

good kid, m.A.A.d city – Album par Kendrick Lamar – Apple Music

Хоч ті дві фотографії для альбому зовсім різні, вони пов‘язані між собою спогадами із далекого минулого: перша показує сімейну сцену на кухні, а інша — фургон, що стоїть на дорозі біля старого будинку Кендріка. 

Якось у Ламара запитали, що відбувається на першому фото. Ніби якась вечірка, але яка історія поза цією фотографією. На що він відповів:

«Мені здається лише люди, які були зі мною з самого початку, зрозуміють обкладинку і значення кожного шматочка на ній. Там дійсно висить мій портрет з батьком. Люди зрозуміють, що це означає ще до того, як почують альбом. Також на фото справа зображений мій дідусь, а зліва два мої дядьки, один з них показує жест банди «crips». На столі стоїть дитяча пляшечка і пляшка з алкоголем [те, до чого він звернеться в “Swimming Pools (Drank)”].І ось для мене це не просто музика. Це історія про молодість і людей, яких у моєму місті називають злочинцями. Очі приховані через особисті причини. Ви, либонь, почуєте про це в альбомі, але це фото так багато говорить про моє життя, про моє дитинство у Комптоні, і про те, що я бачив невинними очима. Намагався зрозуміти, що взагалі відбувається».
About — Invisible Creature

Дизайнер Дон Кларк, який співпрацював з Кендріком, розповів, що приховати очі було проханням лейблу:

«Interscope і сім'я хотіли зробити це, щоб приховати їхню схожість [з реальними людьми]». 

Загалом фото здається сирим і необробленим. Бо так воно передає атмосферу підліткового життя Кендріка. Довго вдивляючись на фото, ввижається, ніби ми знаходимось на тому місці, звідки робиться фото. Все ті ж відчуття, що виникають під час прослуховування альбому. 

За словами дизайнера, сталось так тому, що Ламару з самого початку дозволяли робити все, що він хотів.

«Він також був хлопцем Dr. Dre, і це багато в чому вплинуло на нього. Ще одна дивовижна риса Кендріка — байдужість до того, що подумають люди. Його творчість говорить сама за себе, і я ціную цю зухвалість», — розповів Кларк.
good kid, m.A.A.d city (Deluxe Version) - Album by Kendrick Lamar - Apple  Music

Для делюкс версії альбому K. Dot використав фото фургона своєї матері (про нього згадується у піснях "Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter" і в кінці "Swimming Pools (Drank)").

На початку Дон Кларк вважав, що фотографія мінівена не гідна обкладинки альбому. Йому також не подобався шрифт у стилі графіті, яким писалась назва альбому (його написав Schoolboy Q своїм майже дитячим почерком).

«Утім, всі ми інколи помиляємось. Адже з часом творчість Кендріка стала чимось більшим за нас. Це те, що мені подобається найбільше у роботі з артистами, коли робота починає жити власним життям», — резюмував він.

Той фургон символізує негативний вплив багатьох вечірок на Кендріка протягом усього його раннього життя в Комптоні. Ба більше, саме його K. Dot використав для здійснення підступних вчинків зі своїми друзями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

417Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Джерард Вей: «Ми стоїмо проти цілого світу» | Історія альбому Three Cheers For Sweet Revenge

    Ніхто й гадки не мав як зміниться світ після релізу 2 альбому My Chemical Romance — «Three Cheers For Sweet Revenge».Ще до виходу альбому — коли у них брали інтерв'ю — вони й близько не нагадували тих зухвалих емо-хлопаків, якими стали після його релізу.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Static Dress — Rouge Carpet Disaster (Redux) Про звук, спільні роботи, текст, обкладинку, назву

    3 моменту релізу дебютного синглу Static Dress постійно набирали обертів. Спочатку EP «Prologue...», гастролі, зйомки відео, і потім дебютний альбом «Rouge Carpet Disaster». Завдяки йому аудиторія зросла, як і самі учасники колективу.

    Теми цього довгочиту:

    Static Dress
  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається