Радянський спадок

Заставка

Подивіться на зображення. Правда знайомо? Усі мабуть бачили на вулицях такі паркани. Забавно, що автор цієї моделі втік в США відразу як тільки з'явилась така можливість.

Історія

Автором цієї моделі був — Борис Ламхан. Розробив він її у 1970-і задля використання для огородження територій, де велось будівництво, а також військових частин — об'єктів, які треба приховати від очей людей. Згодом парканами стали обгороджувати будь-які об'єкти, доступ на які потрібно обмежити. Крім охоронної функції паркан вирішував також завдання звукоізоляції.

Сучасність

Через масову лихоманку цими парканами, влада СРСР намагалась закривати ними майже все, що вважали не потрібно бачити звичайному населенню. Через цю лихоманку, якою забудували увесь Радянський союз, що навіть сам архітектор ставиться питанням:

Цей паркан – не найбільше, що я зробив. І те, що їм завалили практично всю країну, мені не дуже зрозуміло ©Борис Ламхан

Уявіть собі, що за 80-і роки, як тільки їх почали завалювати усюди, цей паркан став найпоширенішим серед країн пострадянського простору. А ось ці ромби, стали символом радянського минулого який залишив свій відбиток в Україні і досі.

Забавно те, що ці паркани досі ставляться в Московській Федерації, через що можна дати висновок: ці плити ще не скоро пропадуть з очей.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
KOGUT
KOGUT@Czervony

Ранковий півень

1.2KПрочитань
5Автори
12Читачі
На Друкарні з 13 червня

Більше від автора

  • Росія — слов'янська держава?

    Багато кого цікавить це очевидне питання, яке приходиться роз'яснювати кожному.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Галицька гідність та п’ємонт чи іноземний вплив та реґіон?

    Галичина — перша асоціація з цим словом спадає на її культуру, яка трохи відрізняється від загальноукраїнської. Галичина відома ще своїм своєрідним діялектом, який від інших українських говірок відрізняється кількістю та різноманіттям словесних слів.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Чому українці не є нащадками сармат та інших «пращурів»?

    Не рідко можна почути тезу про “великий войовничий народ — сарматів”, а разом з цим додають до «пращурів» ще й скіфів(скитів), кімерійців, та інших. Ця псевдотеза мене дуже обурює та вибішує, що я вирішив написати ось цей довгочит.

    Теми цього довгочиту:

    Історія України

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається