Чому українці не є нащадками сармат та інших «пращурів»?

Не рідко можна почути тезу про “великий войовничий народ — сарматів”, а разом з цим додають до «пращурів» ще й скіфів(скитів), кімерійців, та інших. Ця псевдотеза мене дуже обурює та вибішує, що я вирішив написати ось цей довгочит.

уявлення Сарматів

Відмінності українців та «пращурів»

Українці — слов'янський народ східнослов'янської мовної групи, які генетично були заселені на свої терени ще з часів великого переселення народів.

Сармати — кочовий народ іранської мовної групи, який прибув на територію півдня України із Кавказу та Персії.

Сармати

Кімерійці — кочовий народ іранської мовної групи, який прибув на території північного причорномор'я із Кавказу та Малої Азії.

Кімерійці

Скіфи — кочовий народ іранської мовної групи, який прибув на територію України з середньої Азії.

Скіфи

Можна було на цьому довгочит і закінчити, але проявляться твердження: «Вони залишили великий вклад у створенні України та української нації»

Чи залишили наші «пращури» великий вклад у створенні України та української нації?

Почнімо з Кімерійців, так як вони були першими які прибули на землі України. Кімерійці або друга назва надана Гомером «бідні молокоїди»(пишаюся «пращуром») основною групою жили у Малій Азії(Туреччина), а невеличка частина засіла на північному Причорномор'ї, які за собою лишили кургани(могили). Пізніше цей КОЧОВИЙ народ тікає в Крим через набіг скіфів(скитів), після чого виникає у Криму народ таври. Коротко про таврів: народ який займався розбоєм, піратством та грабунком(пишаюся «пращуром» 2.0). Пізніше вони були асимільовані скіфами.

Плавно переходимо і до скіфів. Скіфи або ж скити — кочовий народ, який прибув з Азійського степу на північний Кавказ, а згодом на Український степ. Скіфи належали до іраномовної сімейної гілки, які імовірно залишили нам слова: пан; шаровари; терези та інші. Також скіфи залишили нам багато археологічних пам'яток, але чи хіба можна цим їх назвати «пращурами»?—ні. Усе що будували скіфи, було знищено сарматами, а самих скіфів практично усіх знищили геноцидом без асиміляцій. Як свідчать античні автори, зокрема Діодор Сицилійський, експансія сарматів на скіфські землі була далеко не мирною:

«зробившись сильнішими, спустошили значну частину Скіфії та, до ноги винищуючи переможених, перетворили більшу частину країни на пустелю».

Ось ми і перейшли до головного претендента «пращура українського народу» — сарматів. Сармати — тот же самий іраномовний кочовий народ з Азії, який прибув та знищив скіфів та усі їхні досягнення. Сармати були знищені гунами у ІІІ ст. н.е. які разом зі слов'янами робили походи на центральну Європу. Пізніше вже у IV–VII ст н.е. після великого перенаселення народів слов'яни розширили свою зону мешкання на північно-західні та центральні Українські землі не доходячи до дикого поля.

Висновок

Усі ці народи були кочовими, які не залишались на одному місці. Ті же сармати, які жили на Дикому полі у невеличкій групі людей, згодом всеодно були розгромлені гунами. Слов'яни прийшли із заходу та півночі України на її південь та схід(де мешкали усі ці кочові народи) вже пізніше створеного першої східнослов'янської держави(Русь). На сьогодні наука має обмаль аргументованих доказів про сарматів як єдиних предків українців (тобто, про етногенез без участі конфедерацій різних племен і народів іншого культурного, мовного походження в інших, суміжних регіонах етнічного ареалу українців на корінних землях тощо).

розселення кочових та слов'янських народів
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
KOGUT
KOGUT@Czervony

Ранковий півень

1.2KПрочитань
5Автори
12Читачі
На Друкарні з 13 червня

Більше від автора

  • Росія — слов'янська держава?

    Багато кого цікавить це очевидне питання, яке приходиться роз'яснювати кожному.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Галицька гідність та п’ємонт чи іноземний вплив та реґіон?

    Галичина — перша асоціація з цим словом спадає на її культуру, яка трохи відрізняється від загальноукраїнської. Галичина відома ще своїм своєрідним діялектом, який від інших українських говірок відрізняється кількістю та різноманіттям словесних слів.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Українська мова — друга за милозвучністю

    У кожній розмові, коли вона заходить на тему нашої мови, не рідко можна почути від когось тезу — друга за милозвучністю у світі. Але мало хто запитував: звідки пішла ця теза і хто її автор?

    Теми цього довгочиту:

    Українська Мова

Вам також сподобається

Коментарі (10)

Якщо всіх Скифів було винещено під нуль, то як слова пан, шаровари, терези увійшли в сучасну українську мову?

Вам також сподобається