Росія — слов'янська держава?

Спойлер — так. Я написав цей довгочит як боротьба за здоровий глузд. Русофобія русофобією, але заради цього не потрібно брехати самому собі.

Мова

Перша критерія в чому поділяють слов'ян, так це мова. Російська мова є частиною східнослов'янської сім'ї, яка утворилась імовірно зі спільної мови східних слов'ян (теоритично це староруська мова), та має міцну схильність до церковнослов'янізмів через православне панування(через що є певна схожість з південними слов'янами). Якби російська мова не була частиною слов'янської мовної сім'ї, то вже тоді можна було задумуватись - чи можна її називати слов'янською?

Якщо в російській мові є несхожі слова з українською - не робить її не слов'янською державою. Наприклад слово «человек», як говорив нам пан Сіромаха це слово “намагаються” перекласти на «чело - век». Але наш пан Сіромаха чомусь не цікавився тим, що в українській мову теж є слово «чоловік», який має однаковий корінь до праслов'янської — «человѣк/čelověk».

Чи навіть банальне слово «го́род» де наші люблять посміятися мов «живуть на горо́ді», коли у нас є “місто”(що є запозичення від пол.miasto). Якби не полонізми, у нас дуже велика імовірність того, що міста теж би називались “городами”, через знов-таки однакового кореню — «градъ/gradъ» яке є у всіх слов'янських мовах окрім польської та української.

і таких прикладів я можу навести багато, як факт того, що російська мова є частиною слов'янської сім'ї та навіть незвичні нам слова, мають слов'янський підкорень.

Етнос

з етносом вже більше проблем, так як не можливо скласти пазл повного етносу якихось із народів. В Росії дійсно є фіно-угорська кров, але тільки на півночі в районах Уральських гір та берегів Білого моря. Інші ж історичні фіно-угорські землі вже давно змішались зі слов'янами, тюрами та іншими групами. Але разом з фіно-угорцями є і татарська кров біля ріки Волга, що теж не дуже багато як для росіян з кількістю 119млн людей. Але що мушу щодо цього сказати? —У нас теж є точно така сама ситуація з татарами, де получили невгамовну кількість тюркізмів у мові, але це ж не робить нас “татарами”?

Легче ж просто глянути на мапу ДНК, де в Росії як і в Україні більшістю є R1a до яких належать слов'янська група.

До того ж, я попрошу усіх згадати східнослов'янських племен які проживали на території РФ, а саме: словен, кривичів, в’ятичів, радимичів та частина сіверян. До того ж латвійці і досі записують назву Росія як - Krievija, що походить від кривичів, які проживали якраз-таки біля терен Латвії. ареал розселення кривичів зазначений літописом:

иже сѣдѧть на верхъ Ж Волгы . и на вѣрхъ Двины . и на вѣрхъ Днѣпра . ихъ же и городъ єсть Смолѣнескъ . туда бо сѣдѧть Кривичи

Висновок

При війні потрібно мати здоровий глузд , щоб не було: “аби не як у москалів”. Доходить до такого, що ми почали відмовлятись від своєї історії, культури, спадщини тільки тому що так у росіян. Потрібно визнавати правду, та взаєморозуміти з нею, бо інакше перемоги нам не бачити ще довго. Дякую, при всій моїй повазі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
KOGUT
KOGUT@Czervony

Ранковий півень

1.2KПрочитань
5Автори
12Читачі
На Друкарні з 13 червня

Більше від автора

  • Галицька гідність та п’ємонт чи іноземний вплив та реґіон?

    Галичина — перша асоціація з цим словом спадає на її культуру, яка трохи відрізняється від загальноукраїнської. Галичина відома ще своїм своєрідним діялектом, який від інших українських говірок відрізняється кількістю та різноманіттям словесних слів.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Чому українці не є нащадками сармат та інших «пращурів»?

    Не рідко можна почути тезу про “великий войовничий народ — сарматів”, а разом з цим додають до «пращурів» ще й скіфів(скитів), кімерійців, та інших. Ця псевдотеза мене дуже обурює та вибішує, що я вирішив написати ось цей довгочит.

    Теми цього довгочиту:

    Історія України
  • Українська мова — друга за милозвучністю

    У кожній розмові, коли вона заходить на тему нашої мови, не рідко можна почути від когось тезу — друга за милозвучністю у світі. Але мало хто запитував: звідки пішла ця теза і хто її автор?

    Теми цього довгочиту:

    Українська Мова

Вам також сподобається

Коментарі (12)

Заради справедливості, варто додати, дві речі: (і) росіяни не однорідні (помори-донці-чалдони і тд як приклад), (іі) серед тих хто звуть себе росіянами є величезна доля українців (починаючи з міграції ченців у 13-15 ст і закінчуючи колонізацією степів і Сибіру, а також асиміляцією українців на тих теренах

Вам також сподобається