Репетитор = свобода? Або як знайшов свого першого учня🍿

Я вчу дітей вже більше 5 років і за це час було всяке. Коли я тільки починав, найбільшою складністю з якою я міг стикнутися це пошук клієнтів. Пам'ятаю як мені прийшла ідея на екваторі мого бакалаврату. І репетиторство було найкращою ідеєю. Я знаю добре біологію і історію, чому б не ділитися знаннями і не заробити на них?)

“І ось амбітний студент вирішує, що він набере купу клієнтів і будн кришувати гроші, сидячи вдома”

Я почитав різні сайти, глянув блогерів які могли і розказували щодо того де можна розміщувати інформацію про себе, де можна знайти своїх перших клієнтів і на початку мені навіть здавалося що доволі великий спектр інструментів в мене є для пошуку моїх перших клієнтів.

Для свого пошуку я обрав найбільшу платформа яка є в Україні це сервіс букі. Вони пропонували зручний інтерфейс, запропонували дуже швидко зареєструвати. Себе як репетитора, вона дійсно була швидка я витратив буквально годину годину-півтори на те щоб створити свою власну анкету.

“Пам'ятаю себе як я просто вбив це в 23:00, а потім я ліг спати з думкою що завтра в мене почнеться робота”

Але, на жаль чекати мені довелося цілий рік. Звичайно я міг пришвидшити хід своєї історії, але на той момент я був дуже обмежений у своїх ресурсах і можливостях і навіть у своїх знаннях щодо пошуку своїх клієнтів. Через декілька тижнів почалася сесія і я облишив свою ідею. Але анкету на двух сервісах таки залишив!

Перший клієнт✨

“Це був початок пандемії, я лежав у ліжку коли була одна з онлайн пар. Дзвонить мені незнайомий номер. Я беру слухавку, зі мною вітається дівчинка Ромчик (так вона любила себе називати) і каже, що вона знайшла мене на сайті і хоче займатися підготовкою до ЗНО З біології”

Перші 2 хв я просто був у ступорі і шоці. Якщо чесно я вже і забув про той сайт😅 і ось я розпитую в ступорі ученицю, про знання, потреби. Методи навчання і план (мій мозок як чат gpt генерував і придумував на ходу) і ми домовилися про перший урок. Я був в шоці, я одразу встав з ліжка і почав робити план, шукати літературу, завдання, конспекти. Я почав готуватися, багато готуватися.

“Для мене це був ковток повітря і ідепльний спосіб підзаробити до стипендії”

Ми домовилися, що урок буде через 2 дні, бо в мене “дуже багато роботи” і ось вечір пт, я кидаю силку в зум і починаю вести свій перший урок як викладач. А далі буде…..

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Максим Валін
Максим Валін@Dumkalab

Автор подкасту ДумкаLab

1.3KПрочитань
9Автори
13Читачі
На Друкарні з 3 травня

Більше від автора

  • Назви планет, або до чого тут острів Пасха?

    На сьогоднішній день достовірно відомо про 8 планет, що обертаються навколо Сонця, але все більше вчених дотримуються думки, що їх може бути більше.

    Теми цього довгочиту:

    Наука
  • Таємниці людських ароматів: Чи маємо Ми феромони?

    У кінці XIX століття американський ентомолог Джозер Лінтнер спостерігав за явищем, коли група самців шовкопряда оточує самку. Це було дуже рідкісне явище, яке вразило Лінтнера. Термін "феромони" ще не існував, але саме це були хімічні сигнали, якими спілкуються деякі види.

    Теми цього довгочиту:

    Наука
  • Краплини емоцій, або чому сльози таки солоні.

    Сльози — це невід'ємна частина нашої емоційної палітри, що здатна викликати захоплення, ніжність та навіть розчулення. Але чи знали ви, що ці невеликі краплини складаються не лише з води? Ви дізнається, скільки типів сліз у вас є та чому вони солоні)

    Теми цього довгочиту:

    Наука

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Моя історія викладача трохи інакша. Мій шкільний керівник по туризму запропонував першу роботу коли я був студентом к курсу. Їм треба було вчителі в палац дітей та юнацтва. Так я став вести гурток по малюнку та анімації. Я також розміщав на різних сайтах свої запрошення, з дописом “безкоштовно”. Але за весь період поки там працював, жодного дзвінка. Діти були ті що я сам ходив по школам і запрошував. Але не з об'яв. Вже купа років я не працюю там, але мені кожен рік одни-два рази дзвонять по тим об'явам і питають за гурток:D А я просто не можу їх видалити, бо не пам'ятаю паролі:)

Вам також сподобається