Сучасна репрезентація Криму та кримських міст має купу проблем, зокрема це використання основних символів міст.

Особливо це стосується Ак'яра, бо з доросійського періоду нічого не залишилося, а шукати українські сліди у російському періоді міста доволі складно. У нас досі примудряються репрезентувати Ак'яр пам'ятником російському флоту, але це відбувається вже рідше.

Тому у мене виникла ідея познаходити дійсно хороші символи для кримських міст, які будуть відображати українську культуру та культуру трьох корінних народів України, що сформувалися у Криму: кримських татар, караїмів та кримчаків, і зокрема зробити з ними серію зображень. Перші два, про Акмєсджит, я вже публікував, а це публікація з наступними двома. Ще раз подякую за них авторці.

Ак'яр (Севастополь). Севастопольська біологічна станція

Севастопольська біологічна станція, Ак'яр (Севастополь)

Будинок біологічної станції, також відомий як Акваріум, 1898 рік будівництва, архітектор — Вейзен Олександр Михайлович.

Сама станція з'явилася у 1871 році, завдяки ініціативі російських науковців українського походження Миколи Миклухо-Маклая та Олександра Ковалевського. Творці станції відвідали аналогічні інститути на Середземному морі й Атлантичному узбережжі, щоб облаштувати нову станцію на належному рівні.

Сьогодні в акваріумі п'ять залів, в яких можна побачити не тільки мешканців Чорного моря (риб, креветок і молюсків), а й мешканців інших морів і океанів: тропічну акулу, електричного вугра, живий кораловий риф.

Ак'яр (Севастополь). Караїмська кенаса

Караїмська кенаса, Ак'яр (Севастополь)

1908 рік побудови, архітектор — Вейзен Олександр Михайлович.

Місце для кенаси на Великій Морській вулиці було придбано караїмською громадою міста ще у 1884 році, проєкт будівлі затвердили у 1896 році, але будівництво затяглося на понад десять років.

Кенаса працювала до 1931 року, коли її закрили, у ній розмістився спортивний зал. Будівля постраждала під час Другої світової війни, у 1953 році була проведена реконструкція, але її досі так і не повернули караїмській громаді.

Дякую за увагу, якщо хочете пришвидшити створення нових малюнків, можете підтримати загальний проєкт репрезентації Криму копійчиною на donatello.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
wolfigelkott
wolfigelkott@wolfigelkott

Крим, історія, деколонізація.

980Прочитань
6Автори
26Читачі
На Друкарні з 28 липня

Більше від автора

  • Про заперечення росіянами давності Акмєсджита (Сімферополя)

    Років десять тому у нас здебільшого панував російський наратив, що росіяни у нас заснували більшість міст на півдні та на сході. Зараз, слава богу, вже не так. На прикладі мого рідного Акмєсджита розповідаю, як росіяни заперечують давність наших міст.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Про відновлення незалежності та питання кордонів

    Вітаю нас всіх з Днем Незалежності! Або, як я вважаю більш правильним – з Днем Відновлення Незалежності, оскільки Україна не з’явилася у 1991 році, у нас давні державотворчі традиції.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Репрезентація Акмєсджита (Сімферополя)

    Сучасна репрезентація Криму та кримських міст має купу проблем, зокрема це використання основних символів міст. Тому у мене виникла ідея познаходити дійсно хороші символи для кримських міст, які будуть відображати українську культуру та культуру трьох корінних народів України.

    Теми цього довгочиту:

    Крим

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається