Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

Рок для собак. Веселий експеримент від рокерів-піратів Alestorm

Сьогодні мій плейлист нагадав мені про один доволі веселий експериментик від гурту Alestorm. Тож я вирішив поділитись з вами цим доволі специфічним твором в рамках цього міні-огляду.

Про сам гурт я вже раніше згадував, коли писав про піратський рок. Ці розбишаки є мабуть найвідомішим гуртом такої тематики.

Але в 2017 в рамках альбому “No Grave but the Sea” (в його делюкс виданні) вони додали дещо, що заслуговує на власну музичну категорію: собачий рок. Для прикладу пропоную послухати собачу версію пісні “Mexico” (власне вона і стала причиною появи ідеї зробити цей міні-огляд):

Alestorm - Mexico [For Dogs]

Для порівняння, “людська” версія пісні:

ALESTORM - Mexico

Як можна помітити, собача версія пісні хоча і має доволі обмежений словниковий запас, але зберігає всю свою мелодійність і додає певної веселої божевільності звучанню.

І цей пранк вийшов з під контроля і розійшовся на більше ніж на одну пісню: у кожної композиції того альбому був власний гавкаючий аналог!

Alestorm - Fucked with an Anchor

Ба більше, ця шиза спрацювала настільки добре, що через альбом, в 2022, в рамках делюкс видання “Seventh Rum of a Seventh Rum” вони знову серед інших смаколиків додали собачі версії всіх пісень альбому. Наприклад “P.A.R.T.Y. for Dogs”, версія однієї з найкращих пісень альбому для домашніх улюбленців:

P.A.R.T.Y. for Dogs

Якщо не рахувати ютубера Insane Cherry, котрий переозвучує пісні з будь яких жанрів різними тваринами, цим експериментом гурт дарує унікальний музичний досвід.

І раз уж я згадав їх єдиного віддаленого конкурента, додам приклад і з його шизи для порівняння:

Sabaton - Primo Victoria (Animal Cover)

Не буду тут особливо нічого розписувати. Якихось історій у мене про це чудо творчості у мене немає, просто хотілося поділитись тим що є отака музична приколюха для підняття настрою.

Да прибуде з вами хороший настрій і до скорого.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.3KПрочитань
2Автори
23Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Рок і метал з важливим соціальним посилом

    Якщо подивитись на більшість пісень, то ви побачите що не так багато з них чіпає проблеми дискримінації, ветеранів, хвороб Не ті теми якими продаш музику. Та і важкі це роботи, як для створення, так і часом ознайомлення. Але є ті, хто готові співати про це. Про них і піде мова.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок проти цензури. Twisted Sister проти сенату

    В сьогоднішньому тексті я пропоную трошки відступити від огляду гуртів, музикантів і напрямів, а натомість зануритись в глибини музичної історії. А точніше в один з її найколоритніших епізодів. 1985 рік. Золота пора рок музики. І слухання сенату з виступом що увійшов в історію.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • ЛІндсі Стірлінг. Танцююча скрипалька, що стала зіркою ютуба

    Зазвичай я пишу про рок і метал, але сьогодні є настрій поговорити про дещо іншу форму музичного самовираження. Про людину яка вперто йшла до своєї мрії, поєднувала непоєднуване і яка надихає своїм прикладом що нема нічого неможливого.

    Теми цього довгочиту:

    Музика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається