Що не потрібно робити у стосунках

Не намагайтеся закрити свої дитячі дефіцити і залікувати травми минулого за рахунок іншого
У всіх є певні очікування і установки, часто несвідомі. Але варто пам’ятати: стосунки - це не про терапію, а про бажання підвищити власне психологічне та емоційне благополуччя. Мати можливість розділити і радість, і смуток. Бо вдвох все ж таки краще, ніж наодинці.

Не намагайтеся здаватися кращим, ніж ви є
На початку стосунків ми прагнемо показати себе з найкращого боку. Зацікавити, захопити, "прорекламувати") Головне - не захоплюватися, бо постійна напруга і тривога вам забезпечені. Однак і всю правду-матку про себе і своє життя на перших зустрічах не треба вивалювати на людину. Ви не на сповіді і не на прийомі у психотерапевта. Усьому свій час, і для довіри також. Прислухайтеся до себе.

Не забороняйте собі та своєму партнеру хвилинки слабкості
Часом навіть у близьких стосунках ми намагаємося приховувати свої слабкі та вразливі місця. Але при цьому дозволяємо собі натискати на "червоні" кнопки іншого. Це дає відчуття переваги, контролю. І руйнує стосунки. Але ж ми хочемо таких стосунків, в яких можна бути не тільки сильними. А й "розмістити" свою слабкість. Та знати, що тебе приймуть і любитимуть будь-яким. Це працює в обидва боки.

Не намагайтеся змінити іншого "під себе"
Пам'ятайте: людина змінюється тільки тоді, коли у неї є величезна мотивація. Або ж коли розуміє, що далі так вже не можна. Ключове тут - самостійне і свідоме рішення. Якщо ж тиснути, вмовляти, маніпулювати, то з цього зазвичай нічого хорошого не виходить.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Юлія Коробенко
Юлія Коробенко@j_korobenko

Психологиня

31Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 25 серпня

Більше від автора

  • Про уникаючий тип прив’язаності

    Зазвичай, коли описують уникаючий тип прив’язаності, говорять про холодність, закритість, беземоційність та недовіру. Але не акцентують увагу на тому, наскільки людині насправді страшно довіритися іншому

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Біль вимагає, щоб його відчували

    Біль вимагає, щоб його відчували. Іншими словами – помітили, приділили увагу. Згадайте, коли у нас щось фізично болить, ми не можемо зовсім ігнорувати цей факт. Ми намагаємося собі допомогти чи звертаємося до лікаря.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Є люди, які ніколи вас не приймуть

    Є люди, які ніколи вас не приймуть, щоб ви не робили. Ні у ваших досягненнях, ні у вашій любові до них, ні, тим більше, у ваших провалах – не підтримають і не поспівчувають.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається