Star Citizen UENN: Прощавай, Порт Олісаре!

Порт Олісар був вперше представлений разом з Постійним всесвітом, у версії Alpha 2.0.

Він посідає особливе місце в серцях багатьох, хто пам'ятає ті перші дні, і місії Тесси Баністер, Comm Array і, звичайно, змагання старого Big Benny.

Але розробка Star Citizen продовжує розширюватися і розвивати життя в Постійному Всесвіті. Порт Олісар почав відставати у своїй здатності підтримувати сучасні ігрові системи. Це стало б помітно вже наприкінці цього року, і особливо в подальшому.

Тож тепер на ігровому полі з’явиться новий гравець, який спробує зайняти його місце, але звичайно не місце в наших серцях. Поява нової станції запланована в майбутньому патчі альфа 3.20.

Порт Олісар був першою космічною станцією, доданою до Star Citizen. З розвитком проекту вона зазнавала деяких незначних змін, але здебільшого вона залишилася такою ж, як і була – простою космічною станцією, на яку можна швидко сісти і з якої можна швидко злетіти.

За початковим задумом, Олісар був найпростішим способом потрапити в Зоряну систему для гравців.

Під цю задачу було визначено, скільки житлових модулей туди поміститься, продумано, які магазини там потрібні, а потім пропрацьовано, як гравці зможуть спавнитися на своїх кораблях.

Ця станція подобається гравцям просто тому, що це простір типу "входу-виходу, де немає ніяких транзитних сполучень, немає нічого, що могло б подовжувати час ігрового процесу.

Здебільшого там є всі магазини, які потрібні середньостатистичному гравцю: магазин зброї, магазин FPS та магазин корабельних предметів. Початкова реалізація Порта Олісар виконувала абсолютно всі поставлені перед нею задачі. Але очевидно, що з часом гра розвивалася і змінювалася, і з кожним оновленням потрібно було її підлаштовувати.

Зараз додано медичний геймплей та вантажну систему, і, на жаль, Олісар не підтримує жодного з цих ігрових циклів, тому стало очевидно, що потрібно знайти спосіб змінити його або налаштувати і привести його у відповідність до вимог часу.

Inside Star Citizen: Behold... Seraphim!

Станція Серафим - це офіційна назва того, що розробники вже давно називають Olisar 2.0

Спочатку на меті стояло створити дійсно грандіозну космічну станцію з фантастичним відчуттям масштабу, щоб гравці могли добре провести час, літаючи навколо, приземляючись та злітаючи. Розробники і художники перебрали сотні варіантів дизайну та форм, перед тим як додати її фінальний варіант до всесвіту. Також, потрібно було переконатися, що вона нагадує інші станції, але також привносить щось помітно-унікальне.

Візуальний силует станції Серафим – це данина поваги порту Олісар. Розробники не тільки зберегли знайомі нам кільця, але й також перенесли весь існуючий геймплей станції Олісар на нову.

Вона набагато більша і набагато екстравагантніша, ніж всі інші космічні станції у існуючому всесвіті. Вона створена з функціональних модулей, які закомпановані за унікальною схемою, яку не побачити на інших станціях. Тож вона має власну унікальну ідентичність.

На станції є велика кількість ангарів. Також є кілька залів по всій станції, звідки відкриваються чудові краєвиди планети в різний час доби. Це надзвичайно велика станція, приблизно, в чотири-п'ять разів більша за інші, тому тут розташовано все, що може знадобитися гравцю.

В центрі перших двох кілець присутні різноманітні анагари і відкриті посадочні майданчики (Pads). Тобто тут зосереджено все, що пов’язано з корабельним геймплеєм. В задній частині станції є вантажний відсік, який також буде включати в себе всі особливості цього ігрового процесу.

Inside Star Citizen: Behold... Seraphim!

Також є стикувальні рукави і все інше, що може знадобитися гравцям для переміщення вздовж цієї величезної споруди.

В середині розташовано медичну клініку, яка містить все, що потрібно для підтримки цього напряму гри, з урахуванням його постійного розвитку і зростання.

Зараз одним з основних фокусів розробки є намагання впровадити геймплей Полювання за головами на кожній станції, наскільки це можливо. Кожна станція повинна отримати інтегрований док безпеки, де буде відбуватися весь цей ігровий процес. І звичайно такий модуль буде на оновленому Олісарі.

Такою буде заміна для Порту Олісар. Розробники прекрасно усвідомлюють, наскільки ця станція є історичною пам’яткою для гравців. Тому в планах є віддати йому шану пізніше. Зараз же Олісар приберуть з гри і на його місце стане станція Серафім. А що робити з портом Олісар буде вирішено пізніше.

Inside Star Citizen: Behold... Seraphim!

Нові станції розраховані на майбутнє розширення будь якого геймплею. Фактично їх конструкція дозволяє додавати до них нові модулі, як, наприклад, внутрішньосистемні транзитні сполучення. Кожен тип активності може бути доданий, як окремий модуль, до будь якої з нових станцій. Але порт Олісар був настільки малий, що не було змоги його нарощувати. Станція Серафим це дозволяє і відкриває всі можливості, щоб отримати необхідні гравцю типи геймплея в даній області.

Чи стане ця станція кращою за Олісар? Безумовно так, з точки зору розробників. А ось для гравців… Покаже тільки час.

Inside Star Citizen: Behold... Seraphim!

У дорожній карті також було внесено зміни.

Для Альфа 3.20 було додано нове завдання:

- нові місії - Контракти на Сальваж: Прикриття, про які ми говорили у минулому випуску.

Всі завдання по Арені командер для альфа 3.20, які були заявлені раніше, мають статус підтверджені.

А ось завдання Проникнення на корабель було тимчасово видалено, тому що команді потрібно більше часу для її реалізації.

Загалом це все з цікавого.

Посилання на дайджест новин

https://youtu.be/_HxfeeDSIEE

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Sicheslav Rod
Sicheslav Rod@Sicheslav_Rod

339Прочитань
1Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається