Loremakers: Питання Спільноти - Вересень 2023

Зміст

Перед початком хотів-би подякувати усім читачам цього перекладу та попросити підписати петицію про додавання української мови в гру Star Citizen. Будемо раді кожному голосу!


Loremakers-Community-Questions

Ласкаво просимо до Loremakers: Community Questions, серію, присвячену відповідям на ваші запитання та дилеми щодо лору. Ми глибоко занурилися в розділ "Запитайте у розробників" і вибрали десять запитань про всесвіт Star Citizen, на які ми відповімо. Всі питання були відредаговані для ясності контексту, але ви можете натиснути на назву теми, щоб перейти безпосередньо до оригінального посту і приєднатися до бесіди. Крім того, Команда Оповіді планує робити один випуск Loremakers: Community Questions щокварталу; наступний матеріал заплановано на вівторок, 12 грудня, тож, будь ласка, приєднуйтесь до обговорення та задавайте будь-які інші питання про всесвіт на нашому форумі "Запитайте у розробників".

Чому військова форма часів Другої Теварінської війни прийнятна на "Інвіктус"?

<посилання оригінальний допис>

Питання: В дописі "Цього тижня у Star Citizen" від 15 травня показують, як на "Інвіктусі" людина носить форму часів Другої Теваринської війни. Як я розумію з лору, UEE намагається дистанціюватися від історії профашистської епохи Мессера. Тож навіщо заохочувати людей відвідувати щось на кшталт Invictus у тій формі? Це все одно, що проводити рекламну кампанію Космічних сил США за участю людей у формі конфедератів часів Громадянської війни. Це суперечить тому, чим зараз намагається бути UEE, чи не так?

Відповідь: Люди зазвичай не асоціюють форму часів Другої Теварінської війни з Мессерами, і їхня поява на таких заходах, як "Інвіктус", буде сприйматися скоріше як патріотична, ніж суперечлива. Таке ставлення частково пояснюється тим, що саме теварінські війська розв'язали обидві війни. Тому ці війни розглядаються як виправдані та необхідні з точки зору людства, а не як загарбницькі війни, нав'язані людям Мессерами.

Перша і Друга Теварінські війни також передували відверто фашистській епосі режиму Мессера. Івар Мессер вперше став відомим під час Першої Теварінської війни, а його син Дікон Мессер, якого багато хто вважає найменш проблемним Мессером, правив під час Другої Теварінської війни. Хоча режим Мессера стверджував, що війни довели, що UEE потребує сильного керівництва, режим не переходив до відвертого фашизму для консолідації та утримання влади до закінчення Теварінських війн. Іншим важливим фактором є те, що військова форма, яку носили під час Другої Теварінської війни, буде змінена мессерами. Ця форма є найбільшим синонімом залізного кулака режиму Мессера і викликала б обурення, якби її вдягли на "Інвіктус".

Релігійні угруповання і монахині-воїни

<посилання оригінальний допис>

Питання: Чи побачимо ми в грі релігію та релігійних діячів: загартованих у боях монахинь-воїтельок; жерців, що розмахують електричними булавами; культові споруди та релігійні фракції. Як щодо BMM в готичному стилі, що одночасно виконує функції собору?

Особисто я хотів би бачити культову діяльність навколо мегафауни, наприклад, гігантського піщаного черв'яка Валаккара, з жерцями, що згодовують йому жертви для очищення душ. Сподіваюся, що SC не буде бездушним.

Відповідь: У Всесвіті буде багато віруючих людей. Як ми вже говорили раніше, наявні релігії все ще існують в Star Citizen, але вони не будуть в центрі уваги лору. Натомість увага оповіді буде зосереджена на релігіях і культах, які знайшли послідовників з часів експансії людства в космос, деякі з яких ми вже описали. Вони варіюються від доброзичливої Церкви Подорожі (Church of the Journey), яка вчить людей медитувати на життєвому шляху, до фанатичних Аутсайдерів (Outsiders) (вони ж Братство Сонячного Ока - Sun's Eye Fellowship), чия агресивна антисучасна позиція спричинила до повалення корпоративних структур і правління на Мії (Leir II) з 2812 року. Будуть також менші секти, чий вплив буде більш локальним, як, наприклад, банда Вогняних Щурів (Fire Rats), схиблених на спалахах зірок, або ті, хто вірить, що всезнаючий пророк мешкає в Пайро.

Ми також витратили час на розвиток релігій, поширених серед різних інопланетних рас. Бану часто мають вівтар, присвячений Касі, покровительці удачі, або Таерніну, Великому Мандрівникові. Вони також наймають релігійного духівника, який благословляє їх, або навіть приймають інопланетні релігії, з якими знайомляться під час мандрівки. Тим часом, сіаньці дотримуються Li'tova, що стосується концепції часу, яка була кодифікована в законі Сіань у 19 668 році до нашої ери. Планета R.aip'uāng (Kai'pua III) - це релігійна громада, що сповідує Li'tova і відома своїми лабіринтовими садами та священними храмами. Нарешті, теваріни керувалися військовим духом риджорів, допоки їхня поразка у Другій теварінській війні не спонукала їх відмовитися від цієї практики під час культурної чистки. Нещодавно релігія відродилася і знайшла нових послідовників серед теварінської діаспори в Брано (Branaugh).

Утворення повітря на ArcCorp

<посилання оригінальний допис>

Питання: У мене питання щодо утворення кисню на ArcCorp. Оскільки на цій планеті немає дерев чи будь-якої іншої рослинності, як формується атмосфера, багата на кисень? Може, кисень виробляється штучно?

Відповідь: На АркКорпі відбувається природне утворення кисню. Згідно з описом планети в галактичному довіднику Стентона:

"Майже вся місцевість була розпланована, зонована і забудована, залишивши природі лише гірські хребти і великі водойми".

Версія планети, яка зараз є в грі, ще не містить цих районів, але, сподіваємось, їх буде додано в одному з майбутніх патчів.

GPT2306 SC LandingPage ArcCorp Thumb Desktop JPEG 1920x860 230504

Наскільки людяним є "відновлення"?

<посилання оригінальний допис>

Питання: Сироватка BiotiCorp Regen використовується як основний матеріал для біодруку тіл. Моє питання полягає в тому, наскільки людяною є регенерована людина? Я маю на увазі не з філософської точки зору, а наскільки добре сироватка може імітувати справжню кров, кістки і тканини? Чи відчує регенерована людина різницю?

Відповідь: З фізіологічної точки зору, регенерована людина - це на 100% людина зі справжніми клітинами, тканинами, органами і так далі. Тут не використовуються замінники або технології, що імітують аспекти або функції тіла, - це справжнє тіло. Сироватка працює зі сферою Ібрагіма, щоб відновити людину або інопланетянина, фізіологічно ідентичного своєму відбитку, включаючи недоліки і життєву зношеність.

Тепер, чи може відновлена людина "відчувати різницю" між своїм попереднім і відновленим тілом - питання, яке переходить у філософську площину, але ми вже говорили про те, що фантомний біль можливий. Сироватка відновлення створює фізичні аспекти тіла, але саме сфера Ібрагіма фіксує і передає спогади людини, її особистість та інші "нематеріальні" речі. Створення відбитку утворює зв'язок, або "відлуння", яке може вловлювати і зберігати травматичні події, що трапляються з тілом носія. Так, людина, яка відроджується після нещасного випадку, може відчувати фантомний біль у розтрощеній нозі, оскільки фізичний біль і психологічний страх від цього досвіду "відлунюватиме" в відбитку і впливатиме на її регенерацію. Цей зв'язок між розумом і тілом був важливим з точки зору дизайну, тому персонажі будуть старіти і стикатися з наслідками своїх вчинків. Хоча психологічний аспект того, як хтось "почувається" після регенерації, не відображено в ігровому дизайні, це дає можливість створити цікаві рольові ситуації для гравців і драматичні перспективи в лорі, одна з яких вже була розглянута в історії "Hazy Days".

Як працюють щити?

<посилання оригінальне питання>

Питання: Нам говорили, що в Star Citizen щити є енергетичним бар'єром. Чи є якісь подробиці про те, як працюють щити, їхні сильні та слабкі сторони, варіації?

Відповідь: Нещодавно команда з наративу виконала велику роботу, переглянувши технологічну побудову Всесвіту за його 930-річну історію. Щити, звісно, були значною частиною цього процесу, але будь-які кінцеві рішення щодо роботи щитів та їхніх індивідуальних специфікацій значною мірою залежатимуть від Дизайнерів і від того, що вони визначать найкращим для гравців.

Однак, безумовно, намір полягає в тому, щоб існували різні типи щитів з унікальними варіаціями між ними. Теваріни, зокрема, розробили власну вражаючу технологію щитів, яка на той час була кращою за все, що було доступно людству. Але минуло багато часу з тих пір, як людство перемогло теваринів не в одній, а в двох війнах, тому цілком логічно, що багато з цих технологічних досягнень було б перейнято UEE і, врешті-решт, державними виробниками кораблів.

Клуб Голови (Chairman’s Club)

<посилання оригінальне питання>

Питання: Що таке Клуб Голови в Star Citizen?

Відповідь: У Всесвіті Клуб Голови - це ексклюзивний консьєрж-сервіс, що надається елітним клієнтам Центрального Банку. Члени клубу отримують доступ до розкішних VIP-залів очікування, спеціальних предметів та інших привілеїв. У клубі існує рангова система, за якою люди можуть підніматися вгору, щоб отримати доступ до винагород, які в іншому випадку недосяжні. Вступ до клубу зазвичай розглядається як вражаюче досягнення, а досягнення найвищого рангу в клубі є символом статусу, що асоціюється з найбагатшими людьми UEE.

Атмосфера Орісона

<посилання оригінальне питання>

Питання: Крусейдер - газовий гігант. Звідки ж береться придатна для дихання атмосфера навколо Орісона? А як щодо регулювання температури? Навіть якщо припустити, що Crusader має атмосферу, багату на кисень, то Орісон знаходиться у високих шарах атмосфери, де кисень має бути значно розрідженим. Платформи мають двигуни, які тримають їх у повітрі, чи мають вони також якусь технологію створення атмосфери/регулювання температури?

Відповідь: Існує ненульова ймовірність того, що газовий гігант малої маси з природною азотно-кисневою атмосферою, безпечним тиском повітря, комфортними температурами і гравітацією у верхніх шарах може існувати, але, виходячи з сучасних теорій формування планет, це майже напевно неможливо. Проте! Ми живемо у всесвіті, де є планети з алмазним дощем і ділянки космосу з гігантськими молекулярними хмарами, які на смак нагадують малиновий ром. "Космос - це божевілля", цитуючи Дейва Хеддока. І космос сповнений речей, які ми ще не відкрили. Тож у команді оповіді вирішили, що хоча ми воліємо підтримувати наукову точність нашого середовища, інколи ми порушуємо правила на користь створення чогось веселого. Crusader - один з таких випадків.

На Orison використовуються певні технології, щоб створити комфортні умови для всіх. Тут досить помірна температура, тому клімат-контроль не є проблемою, але на платформах встановлені штучні гравітаційні пластини. Рослини, які ви зустрінете навколо Орісона, були створені компанією Crusader Industries, щоб допомогти зберегти місцеве повітря чистим і багатим на кисень. Ми обговорювали можливість створення спеціалізованих машин, які створюють придатне для дихання повітря в невеликій локальній зоні, але ця ідея поки що є попередньою.

Orison Patch Banner-1

Навіщо банкомати?

<посилання оригінальне питання>

Питання: Навіщо на станціях R&R і по всьому ArcCorp встановлені банкомати, якщо у Всесвіті використовується цифрова валюта?

Відповідь: В рамках переходу UEE на суто цифрову валюту, фракція в Сенаті хотіла закріпити право на фінансову конфіденційність, гарантуючи можливість використовувати фізичні кредити. Більшість людей в Імперії віддають перевагу не використовувати їх, оскільки вони незручні, вміщують лише певну суму, і їх набагато ризикованіше носити з собою, оскільки є ризик втратити всі кошти на них, якщо їх вкрадуть або загублять.

І хоча ці платіжні носії популярні серед кримінальних елементів, вони не єдині, хто ними користується. Люди, які хочуть зробити раптові покупки, люди, що живуть на кордоні з нестабільним зв'язком, і громадяни, які не люблять технології, воліють користуватися фізичною валютою. Банкомати слугують для людей способом переведення кредитів зі електронних рахунків на фізичний чіт. Переказувати кошти з чіта простіше, оскільки більшість mobiGlas мають таку можливість. Розробники обговорюють різні варіанти того, як інтегрувати чіти в гру, і сподіваються, що врешті-решт вони стануть чимось, що гравці зможуть знаходити по всьому Всесвіті.

Курси на отримання ліцензії цивільного пілота?

<посилання оригінальне питання>

Питання: Раніше згадувалося, що більшість населення UEE не має власних кораблів. Можу припустити, що більшість пілотів, які володіють особистими кораблями, ймовірно, є громадянами, які навчалися керувати кораблями під час служби у Флоті UEE і отримали відповідну пілотську підготовку. Але як щодо звичайних цивільних осіб, які використовують свої кораблі для перевезення вантажів? Чи існують різні "класи" кораблів, на яких ліцензія пілота дозволить їм літати, залежно від рівня підготовки, яку вони отримали?

На додаток до всіх тонкощів керування кораблем у порівнянні, скажімо, з керуванням автомобілем, значна частина так званих "стартових" кораблів, таких як "Aurora", здатна розвивати в грі прискорення до 7G - що, хоч і не так багато, як у винищувачів чи гонщиків, але все одно досить багато (американські гірки, для порівняння, зазвичай розвивають прискорення до 4G), тому я припускаю, що цивільному пілоту-початківцю, ймовірно, доведеться проходити тренування, підготовку на центрифузі тощо. як пілот військового винищувача, щоб отримати ліцензію на керування власним кораблем. І, ймовірно, навіть більше, якщо пілот, про якого йде мова, готується стати гонщиком або перевізником даних, оскільки Herald фактично є найшвидшим кораблем у грі на сьогоднішній день!

Відповідь: Команда оповіді обговорювала, що Рада з безпеки руху (частина Департаменту транспорту і навігації) видаватиме сертифікати пілотам, щоб вони могли легально керувати космічними кораблями. Існують різні класи сертифікатів для різних кораблів, залежно від їхнього розміру і функцій. В останні роки, завдяки вдосконаленню симуляторів, значна частина процесу навчання і сертифікації тепер може відбуватися віртуально. А завдяки популярності таких симуляторів польотів, як Arena Commander, у світі з'явилося чимало пілотів, які мають акредитацію на керування кораблем, навіть якщо вони ніколи не керували ним фізично.

Те, як це може бути представлено в грі, все ще обговорюється з дизайнерами, тому остаточне рішення ще не прийнято. Можливо, гравцям доведеться пройти сертифікацію, перш ніж їм буде дозволено легально керувати транспортними засобами, або, можливо, буде вважатися, що вони пройшли сертифікацію задовго до того, як почали грати.

Чому інопланетяни в Star Citizen такі не-інопланетяни?

<посилання оригінальне питання>

Питання: Я дивився на доступні зображення інопланетян у всесвіті Star Citizen, і мені одразу впало в око, що всі вони - "люди в гумових костюмах". У всіх них дві ноги з такими ж суглобами, як у людей, лише з дещо іншим положенням і довжиною кісток. У них по дві руки... з такими ж суглобами. У них у всіх голови з обличчями, схожими на обличчя приматів... високе чоло, пара очей над носом і ротом.

Чому так? Чому всі ці види повинні бути гуманоїдними? Можливо, для того, щоб їх могли грати люди в костюмах для захоплення рухів? Щоб зробити їх більш зрозумілими для гравців? Чи це просто брак уяви?

Мені, як людині, яка зробила своїм хобі створення реалістичних, біологічно правдоподібних, але по-справжньому інопланетних мешканців, доволі прикро бачити таких не-інопланетних "прибульців".

Відповідь: Це був свідомий вибір з кількох причин. Так, це було зроблено для того, щоб ми могли захопити рухи акторів, які грають ці ролі, але також однією з початкових цілей було дозволити гравцям потенційно грати за прибульців, що позбавило б нас від необхідності створювати абсолютно унікальні анімаційні набори і дозволило б нашим кораблям вмістити їх з мінімальними змінами, а також дозволило б людям керувати кораблями. Було б значно складніше, якби інопланетяни мали справді екзотичну фізіологію. Тим не менш, ми сподіваємося, що фауна, з якою гравці зіткнуться у грі, буде дуже різноманітною за своєю фізіологією.


Джерело для зведення: Вересневий Loremakers: Community Questions

Переклад для @starcitizen_news

Ви можете зареєструватися за моїм реферальним кодом, тим самим підтримати переклад новин, і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.3KПрочитань
4Автори
23Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live
  • Портфоліо: Mirai

    Дізнайтесь історію перетворення неординарної та дуже інноваційної команди корабельних інженерів MISC-M в окремий суббренд, що зараз виводить інтеграцію людських та інопланетних технологій на недосяжний раніше рівень!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Lore
  • Star Citizen Live Q&A: Вантажі та Ангари

    У цій статті зібрані відповіді розробників Star Citizen на питання гравців щодо поточного стану вантажної системи, особистих ангарів і багато чого іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається