Трошки про інформаційне харчування.

Коли ви бачите будь-яку інформацію, мозок вас нагороджує міні задоволенням. Природа зрозуміла, що відсутність знань обертається лихом. І вона дала нам можливість сприймати більше інформації навколо нас. Адже чим більше знаєш, тим краще орієнтуєшся у світі. Люди в лісах сприймали будь-яку інформацію. Де росте ягода, де можна збудувати будинок, де є стая биків. Мозок буде їсти будь-яку інформацію. Як казав один чоловік "Я ніколи не відмовлявся від їжі, яку мені пропонують — такий мій шлях ніндзя!". Але був він всеїдним, і з'їв він яйце дракона. І по небу за вікном промайнуло, щось темне. Напевно, птиця — подумав він. І з цього світу знову відлетіла чиясь душа.

Та зав'язка не в тому, що треба фільтрувати якусь інформацію. А те, що її треба грамотно використовувати. Навіть якщо не знаєш закону, чи знання закону не захищає від відповідальності. А знання суді запросто. Крутелики, які просто сприймають інформацію, без подальшого розуміння що вони сприйняли, і навіщо їм це для виживання. Так і запишуться крутеликами, яким мало що допомагає.

А попереднє знання того, що хочеш зробити, і навіщо, дає сміливість та легкість. Адже мозок не просто навантажується патронами знання, а зразу вистрілює. Це і є відпочинок, тоді коли ти можеш випорожнити свій запас і добитися успіху. Ми користуючись знаннями, що сьогодні знижки, йдем купляти продукти, зберігаючи більше свого статку. Ми йдемо і вибираємо що нам їсти на обід, і ці знання ми можемо точно використати та отримати задоволення. Так само коли ти пишеш тест, і використовуєш знання, язик та розум твій точиться.

Тому сприймайте інфу, користуючись якою ви зможете дійсно збудувати, щось нове. Неважливо що це за інфа, але якщо ви розумієте, як її можна застосувати, то це вже круто. Навіщо робити щось без сенсу, якщо можна з? І потім щей виживеш, і станеш хотя б цікавим розмовником. Як Сократ😎, чи Арестович🙂?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
@Nazer
@Nazer@ZhahPekla

392Прочитань
4Автори
7Читачі
На Друкарні з 31 липня

Більше від автора

  • Недовершеність суперсімейки.

    Багато хто памятає цей мультик, як святом дитинства. І так він є таким і для мене. Мені подобаються якого чудового ворога вони створили, як вони створили ідею відділення суперів, і яка дійсна різниця між фізичними якостями. Та якби все було так гладко, я не писав би цей текст

    Теми цього довгочиту:

    Мультфільми
  • Дозвольте любові вас вбити.

    Теперішнє покоління так ніби сіло на те, що можна більше попрацювати, і вже у 20-30 років не йти на роботу. "Ти матимеш достатньо грошей маєш бізнеси й тому подібне". Тупо, як на мене. Кожен чорний знає що так воно не працює. Чим більше працюєш, тим більше припахуєшся.

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Ріст персонажа в іграх дивний

    Ріст персонажа в іграх доволі дивний. Буквально. Подивіться на головних героїв останніх ексклюзивів. У них розвиток персонажа відбувається через зміну середовища чи якихось проблем, все як по мономіфу героя. Де є зав’язка, випробування, падіння, остання битва, перемога і додому.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Чув іншу фразу.

Шлунок розумніший за мозок, бо шлунок хоча б нудить від поганої їжі.

А про дофамін від інфи, він є, але не на всяку інфу. На деяку в мене очі закриваються і спати хочеться, а щось можу вивчати не кліпаючи.

P.s. Арестович, м’яко кажучи, хвалько. І тим паче не поруч з Сократом.🙃

Вам також сподобається