Українські рок-гурти, які ви повинні послухати(частина 3 і остання)

Це остання частина моєї збірки рок-гуртів, які ви повинні послухати. Нагадаю ще раз, що у цій підбірці будуть гурти як і “старої школи”, так і сучасні рок-виконавці. Уся ця підбірка ґрунтується на моїй суб’єктивній думці, а також тут не будуть виконавці лише якогось одного конкретного піджанру. Постараюсь нікого не забути. (Про самі гурти я буду мало писати, тому що про них потрібно не писати, а їх потрібно самим послухати)

Брем стокер

Український ска-панк музичний гурт з Рівного, заснований в 1996 році Михайлом Зоріним та Олексієм Казанцевим як український панк-проєкт. В композиціях цього гурту переважає опис тодішньої політичної ситуації та стьоб.

Брем Стокер - Пиво і Начос
Брем Стокер - Спанч Боб

Безодня

Український гурт з Хмельницького, який виконує пісні у стилях альтернативний рок, панк-рок і гранж. Цей гурт випустив 2 альбоми: “Не мовчи”(2008) і “Радіохулігани”(2014).

Безодня - Кашемір

Злам

Український рок-гурт з Києва, який був заснований у 2008 році. Цей гурт грає у стилях ню-метал, металкор і маткор. “Злам” виступали на фестивалях Бандерштат (2009, 2010, 2013), Тарас Бульба (2010, 2011), Big Alternative Gig 3 (Київ), ІншаМузика Festival 2011 (Київ), Руйнація Х, Республіка, Завантаження 2013, у Вінниці, Луганську, Слов'янську, Одесі, Рівному та інших містах України.

Злам - Без Бою Впавший

Фліт

Український музичний гурт з Івано-Франківська, створений в 2001 році, основним напрямом в стилі є панк-рок. Але сам гурт називає свій музичний напрям «інтелігент-панк-роком».

Фліт - Їжачок

Діти інженерів

Український рок гурт заснований у Києві 2020-го року. Виконують музику в стилі грандж та гаражний рок з панківською енергетикою.

Діти інженерів - Рубці

Медовий полин

Український гурт, що грає в стилі народний панк. Заснований в м. Борщів на Тернопільщині у 2007 році. Лауреати фестивалю «Червона Рута», учасники фестивалів «Файне Місто», «Захід», «Республіка», «DriveforLife», «Тарасова Гора», «Самар-Дніпро-Фест», «Козацька Столиця» та інших. Відвідували з концертами міста Київ, Львів, Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Луцьк, Кам'янець-Подільський, Черкаси.

Медовий полин - Сепаратіст

Харцизи

Рок-гурт, що був утворений екс-музикантами «ТОЛ», «Перлина Степу», «Лампа» та інших відомих команд.

Харцизи - Альбом “Щось справжнє”

Веремій

Український рок-гурт із Києва, в музичній основі якого — стилістичне сплетіння modern-rock, вибухового alternative rock з фолковими вкрапленнями скрипки та флейти.

Веремій - Тихий Гай

Bojevilla

Український рок-гурт з Києва, що грає метал.

Bojevilla - Диспропорція

Пан Пупец'

Український музичний гурт з Івано-Франківська, створений в 2004 році, основним напрямом в стилі є панк-фанк-рок. Але сам гурт називає свій музичний напрям “КурваМама Style”(вільний та необмежений). До речі, на своєму акаунті про цей гурт я писав статтю, де розповів про їх детальніше.

Пан Пупец’ - Курва Мама

The Unsleeping

Український рок-гурт з Києва. Заснований в 2013 році в місті Умань. Вони виконують свої пісні в стилях інді-рок, інді-поп та альтернативний рок.

The Unsleeping - Жити

Igelkott

Igelkott — український панк-рок гурт з Горішніх Плавнів, створений в 2007 році. Вони випустили два альбоми: “І сповнився простір білим шумом…”(2017) і “За лаштунками кошмарів”(2019).

Igelkott - Світанок Ктулху

Теорія ґвалту

Український музичний гурт з Хмельницького, який грає у жанрах стріт-панк, ска-панк та фолк-панк.

Теорія ґвалту - Джонні не впізнаю я!

Перкалаба

Музичний гурт з Івано-Франківська. З'явився в 1998 році. Стиль музики максимально наближений до фольк-року на гуцульський мотив. Тексти пісень – прості, а музика – гармонійна, легка, з гумором та зарядом позитиву.

Перкалаба - Парагвай
Перкалаба - Льотчик

Lemon Bite

Український рок-гурт, створений 2014 року в місті Черкаси. Виконують пісні у стилях панк-рок і альтернатива. Лідером гурту є Іван Гуриненко. Гурт є одним з найпопулярніших в андеграундній культурі міста Черкаси та області.

Lemon Bite - Горять мости

Pick-Up

Український християнський рок-гурт з Києва, існує з 2005 року. У своїх піснях гурт зачіпає теми кохання, відносин, переживань, віри, а також проблем суспільства.

Pick-Up - Дівчина з Голлівуду

Карна

Український рок-гурт родом з Івано-Франківська, який грає у стилях ню-метал, альтернативний рок та етно-рок. Серед відзнак колективу — диплом фіналістів фестивалю Червона Рута 2001 року та гран-прі фестивалю Тарас Бульба 2003 року.

Карна - Party на Прикарпатті

Сейтар

Український рок-гурт з Києва, що грає в жанрах RAC та хейткор . В своїх піснях грає на тематику патріотизму, націоналізму, націонал-соціалізму, язичництва, антисемітизму та білого расизму.

Сейтар - Смерть ворогам

Dub Buk

Український фолк-національний метал бенд створений в Харкові у 1997 році. Неодноразовий учасник «Коловороту». Діяв до вересня 2015-го, відколи на фестивалі «Повстанець» було оголошено про припинення діяльності колективу. Наступним проектом став Burshtyn.

Dub Buk - Київський Райх

Січгарт

Український треш-метал гурт. Лірика Січгарт присвячена козацтву та війнам, тексти несуть у собі відродження національного духу, нагадують про історичне минуле та загострюють увагу на соціальних проблемах.

Січгарт - Честь та Кров

Pomsta

Український рок-гурт із Києва, що виконує музику в стилі грув-метал. Гурт було засновано у 2008 році.

Pomsta - Б.Д.С.М.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іван Цяк
Іван Цяк@IvanTsiak

4.1KПрочитань
14Автори
21Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Прекрасні добірки гуртів, що представляють як минуле так і теперішнє становище рок-музики в Україні.

Добре би було їх ще розташувати за якоюсь ознакою (чи за хронологічною, чи стилістичною) бо дещо хаотично виглядає.

Вам також сподобається