АННА - рок-гурт, який знесе вам голову своєю драйвовістю

Всім привіт! У цій статті я хочу розказати вам про рок-гурт “АННА”, який виконує пісні у стилях пост-хардкор, сладж- та ню-метал. Я вважаю, що це легендарна група яку має знати кожен.

Назва

Назву вибрали як абревіатуру «Atomic Nuclear No-core-up-ted Attention», але потім усі забули, що вона означає. Залишився тільки код…

Гурт АННА випустив новий міні-альбом | neformat

Склад гурту

В останні роки своєї творчості цей рок-гурт мав такий склад: Віктор Новосьолов (вокал), Сергій Нестеренко (гітара, вокал), Ілля Орлов (бас-гітара, вокал), Віктор Жирков (клавіші-семпли), Олександр Гладищук (ударні). Також колишніми учасниками гурту були Віктор Галюк, Михайло Сало, Вадим Баюк, Юрій Підцерковний.

гурт Анна | Київський Рок Клуб

Історія гурту

Все почалося 12 жовтня 2002 року у Львові зусиллями вокаліста Віктора Новосьолова та гітариста Юрія Подцерковного, які раніше грали в гурті Misery, але вирішили робити іншу музику. Пізніше до них приєдналися басист Михайло Сало та барабанщик Вадим Баюк, і після чотирьох місяців репетицій гурт зіграв свій перший концерт у рок-клубі "Фіра" у Львові (1 січня 2003 року), після чого відбулося кілька концертів у Західній Україні, де було записано їх перше демо. Згодом їх стало шестеро, додалася ще гітара і семплер.

Гурт AННA - один з найбільш "заслужених" і найбільш концертуючих гуртів на альтернативній сцені України. Напевно, немає жодного фестивалю в нашій країні, в якому б вони не брали участь - Перлини Сезону, Червона Рута, Таврійські Ігри, Іншамузика-Фест, Руйнація, The Global Battle Of The Bands, Нівроку, Red Alert Open Air та багато інших відомих і менш відомих майданчиків розривалися під натиском core-драйву цих львів'ян. Було кілька помітних досягнень і перемог, одна з яких матеріалізувалася у вигляді довгоочікуваного дебютного альбому. Це була абсолютна перемога над конкурентами та шоу-бізнесом, який вимагав величезних коштів для запису якісного матеріалу. Мрія нарешті здійснилася.

«Тарас Бульба продакшн» (м.Київ) став першою студією, де хлопці робили професійний запис. Навесні 2007 року почалася робота в студії. Саундпродюсером був притягнутий Сергій «KNOB» Любинський (гітарист і майстер саунду групи ТОЛ). Але не все виходило як треба. Штатний барабанщик групи Вадим Баюк не зміг допомогти групі з «технічних» причин, і львів'яни вирішили запросити Прозорова (вокаліста ТОЛ), відомого по своїй барабанній «роботі» в командах Dollheads, Аероплан, Самосабойз, Вхід У Змінному Взутті. Останній впорався зі своїм завданням блискуче та ще й наспівав в декількох треках. Нарешті запис було закінчено і альбом “Карматреш” виявився вдалим і популярним.

30 січня 2010 «АННА» відіграла концерт у Києві, після якого засіла в студії записувати «Срібну Змію». Запис тривав до 5 липня 2010 року. 12 липня почалася презентація альбому: з того дня щопонеділка протягом восьми тижнів гурт викладав на своєму MySpace треки з майбутнього альбому.

На жаль 24 лютого 2013 р. гурт заявив про припинення свого існування через конфлікт з вокалістом Віктором Новосьоловим:

З причин особистого характеру, на основі конфлікту, ми не можемо продовжувати творчі стосунки з Віктором Новосьоловим, у зв'язку з цим ми заявляємо про припинення існування гурту «АННА». Віктор був невід'ємною частиною гурту і вносив значиму візитну складову в звучання «АНН'и» і ми не хочемо гратися з пошуком заміни, усвідомлюючи незамінність, і не бажаючи спекулювати на одній лише назві «АННА», але при цьому не відповідати звучанню і образу гурту.

Ось що казав сам Віктор Новосьолов:

«Так склалися обставини, що група АННА дійсно припиняє своє існування. І я не буду заперечувати, що в цьому моя провина. Я підставив і зрадив хлопців, яких з гордістю називав друзями. Я наробив багато поганого, брехав і приховував те, що потрібно було говорити відразу. Можливо, якби я говорив їм все як є, гурт не розвалився б… Я визнаю свою провину перед ними, визнаю, що втратив те, заради чого жив. Мені немає виправдання, я вчинив, як свиня. Совість не дозволяє мені щось доводити та виправдовуватися»

Після розпаду гурту Вадим Баюк, Сергій Нестеренко та Юрій Підцерковний разом із Іллею Орловим заснували новий гурт Latur, а Віктор Новосьолов та Олесь Целюх заснували новий гурт Kompas.

25 квітня 2015 року на фестивалі Заватаження 4 відбувся другий виступ гурту після розпаду і 2 річної паузи, на якому було оголошено про возз'єднання гурту, наступні виступи в Києві та на фестивалі Файне Місто і про роботу над третім альбомом “П​е​р​е​т​и​н​а​й за г​р​а​н​н​ю г​р​а​н​ь”

Музика

Ну от ми дійшли до того, що ми любим у цьому гурті, до музики. Гурт “АННА” доводить наявність в Україні потужної і якісної рок-музики, а також вони не бояться експериментувати. Наприклад від стандартного ню-металу (альбом “Карматреш”), група пірнула в самі заплутані жанрові нетрі (альбом “Срібна Змія”). І мені всі їх експерименти подобаються, від кожної їх пісні віє драйвовістю і якістю, кожну їхню пісню хочеться прослуховувати ще і ще, а також при цьому вони мені взагалі не набридають. Тому я раджу вам самим послухати пісні цього гурту.

АННА - Золото і Дно(із альбому “Срібна Змія”)
АННА - Карматреш (альбом “Карматреш”)
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іван Цяк
Іван Цяк@IvanTsiak

4.1KПрочитань
14Автори
21Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вам також сподобається