Володарі півночі — Бернард Корнвелл

Утред допоміг Альфреду повернути владу у Вессексі та відвоювати захоплені землі. Хоч король і не любив його, бо вважав данською нехристю, але за службу нагородив сяким-таким земельним наділом. Здавалося б, тепер Утред зможе заявити свої права на замок Беббанбург, який в нього підступно відібрав дядько. Але (спойлер) — не в цій книзі, і навіть (спойлер) не в кількох наступних. 

Натомість 21-річного воїна чекають нові пригоди, нові битви, нове кохання. Мушу визнати майстерність автора, який вміло закручує коліщатка сюжету й веде читача книга за книгою. Із кількох маловідомих історичних фактів, напівзабутих легенд і відомостей про давно зруйновані фортеці, він вибудовує стрункий сюжет, де діють реальні і вигадані персонажі. 

Для мене саме третя частина циклу “Саксонські хроніки” виявилася найцікавішою, бо в ній переплелися події як із бойовика, так і з пригодницького роману. Утред опиняється в руках жорстокого і скупого купця Сверрі, він змушений два роки веслувати, аж допоки на горизонті не замайорить вогник надії у вигляді загадкового багряного корабля. Як Утред і його брат по нещастю Фінан, я також намагалася вгадати, хто переслідує “Купець” та сподівалася, що він принесе героям жадану свободу.


Хто ж такі володарі півночі? Двоє з них — найбільш затяті вороги Утреда — його дядько Ельфрік та вбивця названого батька Утреда — К’яртан Жорстокий. Останній ховається за неприступним частоколом фортеці Дангольм, що стоїть на прямовисній скелі, захищеній бурхливою річкою. Лише скедугенгану, тобто мандрівній тіні, якою себе завжди уявляв Утред, під силу наблизитися до замку. Але володіння К’яртана охороняють не тільки вояки-дани, а й скажені пси-убивці, яким їхній господар згодовує ворогів.

10/10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Катерина Василенкова
Катерина Василенкова@katerynav

Блог про книги

717Прочитань
25Автори
11Читачі
На Друкарні з 7 червня

Більше від автора

  • Активні спільноти для письменників

    Вітання всім, хто пише! Хочу порекомендувати дві письменницькі спільноти, де саме зараз відбувається крутий двіж, і до яких я також долучилася зі своїми творами.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво
  • Останнє королівство — Бернард Корнвелл

    На початку в мене з книгою склалися непрості стосунки. Я не могла призвичаїтися до стилю автора, його виклад видавався мені кострубатим, події неслися “галопом по Європах”, а роки минали сторінка за сторінкою. Враження таке, наче читаєш не художню книгу, а літопис.

    Теми цього довгочиту:

    Рецензії

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається