Як читати більше? Формуємо звичку читати щодня

Підписуйся на мене в інстаграмі: @o.bureviy

Вам ніколи не вистачає часу на читання? Чи, може, хотіли би читати більше, але не знаєте, як це можна організувати?

У цьому довгочиті поділюся порадами, які допоможуть навчитися читати щодня 📖

Виберіть правильні книги

Читайте книги, які вас цікавлять і захоплюють. Не змушуйте себе читати ті історії, які вам не подобаються. Так, буває, що у книги важкий початок, але кінцівка повністю це компенсує, але для того, аби тої кінцівки дістатися — треба спочатку пробратися крізь перші розділи. Відкладіть таку книжку на потім, а зараз візьміть щось інше — таке, що вам іде легше.

Встановіть чіткий час для читання

Виділіть час для читання щодня, навіть якщо це лише 15 хвилин. Перевірено практикою: 15 хвилин на читання цілком доступно виокремити — скажімо, перед ранковою кавою чи ж одразу після неї. І ті кілька сторінок, що ви проковтнете за ці 15 хвилин, змотивують вас продовжити завтра.

Створіть комфортне місце для читання

Знайдіть місце, де вам буде затишно і ніхто не буде заважати. Підготуйте табличку на двері «Увага, йде читання» чи з іншим написом, що символізуватиме рідним, що поки вас не можна відволікати. Домовляйтеся з домашніми — кожен має право на трішки часу на самоті, не бійтеся про це сказати вголос. Облаштуйте зручний куточок, що асоціюватиметься у вас саме з читанням — так буде все легше і легше одразу поринати в текст.

Приєднайтеся до книжкового клубу

Це чудовий спосіб познайомитися з новими книгами та поділитися своїми думками з іншими читачами. Часто після прочитання хочеться обговорити емоції, що вирують всередині, або ж сюжетні ходи, — а то й наскаржитися на якогось персонажа, чи якість тексту, чи автора, врешті решт! — проте не всі вміють і хочуть писати відгуки. Живе спілкування в такому випадку значно цікавіше, і книжкові клуби якнайкраще підходять для цієї мети.

Спробуйте читацькі трекери

Існують додатки, що допомагають відслідковувати прогрес читання — спробуйте, можливо, це додатково змотивує вас щодня брати до рук книжку, аби не пропускати жодного дня на читацькому календарику?

Не здавайтеся

Якщо вам не вдається читати щодня, не здавайтеся. Спробуйте завтра, післязавтра, чи відкладіть і просто почніть знову, коли будете готові.

А що ще допомагає вам частіше читати? Можливо, маєте власні техніки чи секрети? Розкажіть в коментарях! 🤗

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександра Буревій
Олександра Буревій@o.bureviy

Моя базова травма — Україна(с)

7.6KПрочитань
2Автори
45Читачі
На Друкарні з 22 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

*закинув в прочитати пізніше*

Вам також сподобається