Як Daily Mail з емо боролись

We Are Not A Cult: Remembering the war on emo | Kerrang!

У 2008 році газета Daily Mail опублікувала статтю із заголовком: «Чому жодна дитина не застрахована від зловісного культу емо». У ній йшлося про самогубство 13-річної школярки Ганни Бонд, яка покінчила з життям через три місяці після того, як стала «емо». Буцімто цей рух романтизує смерть, тому «жодна дитина не є в безпеці», — повторювалось у першому абзаці.

Знаєте, як би це цинічно не звучало, але звинувачувати рок-музику у таких трагедіях стало «трендом». У 1984 році 19-річний фанат Оззі Осборна наклав на себе руки, як стверджували батьки, після прослуховування «Suicide Solution». У 1990 році на Judas Priest сім'ї двох хлопців подали до суду, бо нібито альбом «Stained Class» містив приховані послання (на кшталт, «Зроби це», «Давай помремо»), через що молодики й вчинили самогубство.

Хоча обидві справи закрили, люди продовжували шукати зв'язок між трагічною смертю й емо-культурою. Мовляв, Ганна зовні була веселою, тож як це так все могло скінчитись? Цим й скористалась редакція Daily Mail, додавши якихось надуманих деталей, як от «емо вірили в потойбічне життя, відоме як "The Black Parade"». Вони вбачали в концепції 3 альбому MCR якусь нову релігію чи то пак культ.

Image

Що й викликало хвилю обурення у шанувальників My Chemical Romance. Та й не тільки у них. Однією з організаторок протесту стала Каз Хілл — матір двох доньок які обожнюють MCR. Її розлютила публікація Daily Mail, адже ті знали, як доросле покоління з острахом ставиться до емо-культури. Відповідно вона й ставить логічне питання: «на скільки хворим і безвідповідальним потрібно бути, щоб написати подібне?».

Ще одна учасниця маршу — Гейлі Кеннеді — розповіла, як її залякували тим, що на концертах MCR тільки наркотики й жорстоке насильство, і краще швидко повертатись додому, бо за неї слідкуватимуть небезпечні люди. Враховуючи консервативні погляди аудиторії Daily Mail, можна дійти висновку, що всі, хто не є їхньою копією — пряма загроза. Загроза кому? Або чому? Та чорт його знає. В будь-якому разі через демонізацію легше всього нав'язати свої погляди.

MCR fans vs the 'Daily Mail'

Хоча як стверджувала редакція газети «висвітлення цієї субкультури було збалансованим». А ось, мовляв, справжнє занепокоєння вони висловили як тільки стали розслідувати справу Ганни Бонд. Але давайте будемо чесними — ці звинувачення в бік MCR абсолютно безпідставні. Люди, які дійсно є частиною тієї чи іншої субкультури, страждають від булінгу чи насильства. І наслідки цієї агресії часом бувають фатальними. Так від «культу» страждають люди? 

І чому в цьому випадку ігнорується голос дитини? Можливо бути частиною чогось подібного має велике значення для неї. Можливо так вона не відчуває себе самотньою. Daily Mail самі ж згадують, що Ганна Бонд мала депресивний розлад, щоправда, вони з цього глузували. І в історії з Judas Priest та Оззі Озборном довели, що діти страждали від депресії. А видання натомість фокусувалось на «страшенній» ліриці виконавців. 

Але чому ті слова звучать так, як вони звучать? Бо це нормально говорити, що у тебе не все добре. Чи після того, як зґвалтували Честера Беннінгтона і Корі Тейлора вони повинні були посміхатись усім навколо й говорити яке життя прекрасне? Або Кріс Корнелл разом з Кобейном повинні були на потіху усім вдавати, ніби все добре, при цьому страждаючи від депресії? Очевидно, що ні. Музика була інструментом передачі цих емоцій. Діалогом між виконавцем і аудиторією, який зцілив тисячі людей. А не занапастив їх.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

499Прочитань
9Автори
11Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • My Chemical Romance — Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (концепція альбому)

    The Fabulous Killjoys - група чотирьох підлітків, які базувались в одному із закладів у зоні 6. Їхній лідер Party Poison, якого грає Джерард Вей (Майкі Вей Kobra Kid, Френк Ієро Fun Ghoul, Pей Торо -Jet Star).

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Як комікс про бунтівників врятував My Chemical Romance

    «The Black Parade» зарекомендував My Chemical Romance як колектив, який вміє дивувати. Проте здавалось, ніби це лише частина грандіозного плану. Вокаліст MCR Джерард Вей повільно, але майстерно прокладав дорогу для гурту, якою вони успішно крокували й будували власну історію.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Як перестати боятись смерті (концепція альбому The Black Parade)

    Чи потребував світ чергового рок-альбому? Ну може й так, а може й ні. My Chemical Romance принаймні не збирались випускати ще один постхардкорний альбом, а планували пройтись світом чорним парадом, що деякі безчестиві люди прозвали маршем на смерть.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance

Вам також сподобається

Коментарі (1)

2024 на вулі, ці невдахи вже виздихали

Вам також сподобається